Banes Motor České Budějovice
05.01.2011, Miroslav Mayer

Mládežnické soutěže se opět rozjíždějí

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické soutěže si dopřály poměrně dlouhou reprezentační přestávku a nyní se opět rozjíždějí. Všechny týmy čeká velké množství zápasů ve kterých se bude rozhodovat o úspěchu či neúspěchu v sezóně. Juniorku čekají tři zápasy a stále platí, že body potřebuje jako sůl. Starší dorost si drží druhé místo, ale jen těsně. Mladší dorost A vydržel na čele tabulky, ale jeho náskok je nevelký. Mladší dorost B si drží druhou příčku. V Českých Budějovicích budou k vidění čtyři zápasy.

Juniorka

Juniorku čeká sedm kol do konce základní části. K postupu do první skupiny ztrácí mužstvo jedenáct bodů. To se zdá bude mimo možnosti mužstva. Nicméně každý získaný bod pomůže mužstvu k udržení soutěže a to je nejdůležitější úkol. Hned v pátek pojedou junioři na Kladno. Kladno je o dvě příčky pod českobudějovickým celkem a má o sedm bodů méně. Je to tedy soupeř k poražení. Navíc Kladno nečekaně vyhrálo v Budvar aréně 5:1 a Jihočeši tak mají co vracet. V posledním kole prohrálo Kladno v Chomutově 2:5. Tady by se tedy dalo bodovat.

Hned v sobotu se junioři představí na domácím ledě. Jejich soupeřem bude Ústí nad Labem. To je v tabulce na dvacátém místě a na českobudějovický tým ztrácí již jedenáct bodů. Ovšem první zápas v Ústí dokázali Lvi vyhrát 3:2p. V posledním kole prohráli Lvi v Litvínově 4:5. Jihočeši tento duel nutně musí vyhrát a získat body se vzájemného duelu s tímto soupeřem. Zápase se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Po nedělním odpočinku sehrají junioři v pondělí další kolo. Výhodou je, že se představí na vlastním ledě. Jejich soupeřem budou Pardubice. Perníkáři se drží na první nepostupové pozici a mají o šest bodů více než Jihočeši. V Pardubicích prohráli českobudějovičtí junioři těsně 2:3 a doma by měli porážku soupeři vrátit. V posledním kole porazili Pardubice doma Opavu 5:3. V tomto zápase by měli být domácí favority a vybojovat další body. Zápase se odehraje v pondělí od 18.00 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost po pětizápasové šnůře porážek porazil Slávii a udržel si těsně druhé místo v tabulce. Nyní ho čekají dva zápasy na ledě soupeř. Jako první zavítají dorostenci v pátek do Litvínova. Ten je v tabulce osmý a má o šest bodů méně Jihočeši. S tímto soupeřem se letos Jihočeši ještě ani jednou neutkali a mohou tak začít rok i vzájemné letošní souboje vítězstvím. Ovšem v posledním kole vyhrál Litvínov 5:3 ve Vítkovicích.

Hned druhý den se českobudějovičtí dorostenci přesunou k dalšímu zápasu do Plzně. Západočeši mají v tabulce jen o tři body méně. Ani s Plzní se ještě Jihočeši ani jednou v tomto roce neutkali. Plzeň je tradičně pro Jihočechy nepříjemným soupeřem. V posledním kole vyhrála Plzeň v Třinci 7:2. Českobudějovický tým se tak bude mít co ohánět, aby přivezl domů nějaké body.

Mladší dorost A

Mladší dorostenci odstartují svoje soutěže hned ve čtvrtek. To se Jihočeši rozjedou ke svému zápasu do Havlíčkova Brodu. Rebelové si hoví ve středu tabulky a tato příčka jim zůstane i po tomto zápase. Navíc Rebelové rozhodně patří k oblíbeným soupeřům českobudějovického mužstva. První zápas v Brodě vyhráli 10:1 a doma pak 4:1. V posledním kole prohráli Rebelové v Jihlavě 1:3. Favority zápasu jsou jasně Jihočeši, kteří si potřebují upevnit náskok v čele soutěže.

V neděli se představí dorostenci doma a jejich soupeřem budou Pardubice. Těm se letos vůbec nedaří a v tabulce jim patří až osmá příčka. I s tímto soupeřem mají Českobudějovičtí výbornou bilanci. Nejprve doma vyhráli 6:2 a v Pardubicích 7:3. Tady je favorit zápasu jasný. V posledním kole porazily Pardubice Tábor 8:1. Zápas se odehraje v neděli od 12.00 v Budvar aréně.

.

Mladší dorost B

Ligová dorostenci začínají také již ve čtvrtek a dokonce se hned představí na domácím ledě. Jejich soupeřem bude B tým Bílí Tygři Liberec. Tygři se drží na čtvrté příčce tabulky. Jihočeši s nimi již sehráli letos dva zápasy a v obou se jim podařilo vyhrát. Nejprve doma 8:4 v Liberci 6:3. Vítězství by měli svěřenci Františka Čecha zopakovat i tentokrát. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 17.00 na druhé ledové ploše.

V neděli zajíždějí dorostenci k dalšímu zápasu do Kolína. Kolín se drží na třetí příčce, těsně pod Jihočechy. S tímto soupeřem se Jihočeši utkali zatím pouze jednou a to v Kolíně, kde podlehli 3:4sn. Další zápas byl odložen a odehraje se za týden. Teď tedy mají českobudějovičtí svému soupeři co vracet.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....