Banes Motor České Budějovice
19.12.2010, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Skončil poslední hrací víkend mládežnických soutěží roku 2010. Celkově se dá říci, že nebyl neúspěšný. Všechny mužstva získala body do tabulky. Junioři získali tři body za domácí vítězství, starší dorost vybojoval čtyři body. Mladší dorost A podlehl doma Kometě a jeho náskok v čela se tak zmenšil, pak doma až v prodloužení zdolal Liberec. Dorost B nejprve prohrál v Třebíči a pak porazil Benátky a ukončil tak šňůru čtyř zápasů bez výhry. Hráčem víkendu se stává Luboš Rob, která ve třech zápasech zaznamenal 6 bodů (2+4).

Junioři

Z Plzně s prázdnou

V pátek měli junioři krátkou cestu za soupeřem, zajížděli totiž do Plzně. První třetina zápasu se jim výsledkově povedla. Tomáš Rousek dal totiž branku a Jihočeši tak první čás hry vyhráli. Ovšem ve druhé části se prosadila domácí Plzeň a přidala dvě branky. Jihočeši ještě stačili vyrovnat, ale pak již dávala branky jen Plzeň. Ta nakonec dotáhla zápas do vítězného konce a vyhrála 4:2. Českobudějovičtí tak domů odjížděli bez bodu.

Vítězství po skvělém výkonu

V sobotu přijelo do Budvar arény mužstvo HC Energie Karlovy Vary. Hosté jsou v tabulce třetí a tak byli v zápase favority. Jihočeši se ujali vedení a Vary dokázaly vyrovnat. Pak dali domácí šťastný gól téměř z půlky hřiště a to je dostalo opět do hry. Českobudějovičtí byli po celý zápas lepším mužstvem s dokazovali, že chtějí získat další důležité body. Dostali se do vedení 4:1 a hosté stačili již jen snížit na konečných 4:2. V zápase skvěle zachytal domácí gólman Pavel Kantor.

Starší dorost

Z jistého vítězství nakonec porážka

V pátek přijela do Budvar arény Sparta Praha. Té patří jasná první příčka soutěže. Přesto byli domácí hned od úvodu lepší celkem. Sparta sice dokázala vyrovnat na 1:1, ale českobudějovičtí dorostenci třemi brankami dovedli zápas do skóre 4:1. Sparta byla jasně v útlumu. Tento stav byl ještě šest minut před koncem třetí třetiny. Hosté měli přesilovku pět na tři a vzali si oddechový čas. Podařilo se jim dát branku na 4:2. Ovšem vzápětí dvěma trefami zápas dokázala Sparta vyrovnat a poslat ho do prodloužení. Tam využila další přesilovou hru a vyhrála tak 5:4p. Nejlepším hráčem domácích byl Lukáš Mareš, který dal dvě branky a obětavě se vrhal do několika střel.

Slávie odjíždí s ostudou

Hned v sobotu se v Budvar aréně představila Slávia Praha. Ta svým postavením v tabulce příliš respektu nebudí a tak se očekávalo vítězství domácích. Ti byli od začátku jasně lepším celkem. O osudu zápasu pak rozhodla hlavně druhá třetina, po které Jihočeši vedli již 6:0. Přesto se vyvarovali chyb z předchozího zápasu a v poslední třetině se žádné drama nekonalo. Domácí vyhráli nakonec 7:0 a přerušili tak šňůru pěti porážek v řadě, navíc dokázali udržet i nulu. Nejlepším hráčem domácích byl útočník Luboš Rob , která zaznamenal čtyři bod y (1+3).

Mladší dorost A

S Kometou doma bez bodu

Už ve čtvrtek hráli dorostenci doma zápas s druhým celkem tabulky Kometou Brno. S tou měli Jihočeši zatím vyrovnaný účet. Tentokrát byla ovšem úspěšnější Kometa. O osudu zápasu rozhodla druhá třetina, kdy domácí inkasovali hned tři branky. Teprve potom se trefili i domácí, ale gól Pavla Pýchy byl jediným střeleckým úspěchem domácích a to na Kometu nestačilo. Ta navíc ještě jednu branku přidala a nakonec zvítězila 4:1 a stáhla tak náskok Jihočechů jen na tři body.

Výhra v prodloužení

V neděli přijeli do Budvar arény Bílí Tygři Liberec. Českobudějovický tým nastoupil v nejsilnější možné sestavě i s hráči, kteří hrají za starší dorost. V utkání tak byli jasným favoritem. Přesto se Tygři ujali vedení v zápase. Domácí srovnali. Pak ovšem Tygři opět vedli a vypadalo to na jejich vítězství. V poslední minutě domácí zachránil David Ruda, který vyrovnal a poslal zápas do prodloužení. Tam tentýž hráč rozhodl o tom, že druhý bod za vítězství 3:2p zůstane přeci jen v Českých Budějovicích.

Mladší dorost B

S Třebíčí to nejde

Ve čtvrtek zajížděli dorostenci do Třebíče. Třebíč vede s přehledem tabulku soutěže a míří postupu do extraligy. Navíc ji českobudějovický tým letos ještě ani jednou nedokázal porazit. Stejně tomu bylo i v tomto zápase. Po dvou třetinách to bylo sice 1:1, ale pak domácí přidali tři branky a Jihočeši dali další branku až skoro v konci zápasu. Třebíč tak vyhrála 4:2 a pojistila si vedení v tabulce. Jihočeši utrpěli již čtvrtou porážku v řadě. Dva góly vstřelil Jan Marcilis.

Vychytaná nula

V neděli jeli dorostenci do Benátek nad Jizerou. Za sebou měli čtyři prohry v řadě a nutně potřebovali vyhrát. Soupeř nic nedal zadarmo a výhra se nerodila lehce. V každé třetině postupně Jihočeši navyšovali svoje vedení až z toho bylo vítězství 4:0. Hvězdou zápasu se tak stal brankář Lukáš Pícha, který udržel čisté konto.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....