Banes Motor České Budějovice
15.12.2010, Miroslav Mayer

Poslední letošní kola mládeže

Č. B u d ě j o v i c e – Je před námi poslední hrací víkend mládežnických soutěží roku 2010. Všechny mužstva sehrají dva zápasy. V Budvar aréně jich bude k vidění hned pět. Zápasy se odehrají od čtvrtka do neděle. Juniorka hraje doma i venku, starší dorost i mladší dorost A hrají oba zápasy na domácím ledě a oba s těžkými soupeři. Jen dorost B bude hrát oba zápasy venku.

Juniorka

V pátek si juniorka zahraje zápas na ledě svého souseda ze západu Čech HC Plzeň. Plzeň je na dvanáctém místě a má náskok devíti bodů před Jihočechy. Právě Plzeň je na pozici na kteoru by se chtěli Českobudějovičtí dostat. První duel v Budvar aréně vyhrála Plzeň 3:0. V posledních zápasech Plzeň nejprve doma porazila Litvínov 4:3p a pak prohrála v Chomutově 1:5. Je to soupeř se kterým se dají získat body, ovšem je třeby střílet branky. V obraně hrají Jihočeši dobře, ale útočníci zatím často nepálí ostrými.

Posledním soupeřem juniorů v roce 2010 budou Karlovy Vary. Ty mají letos zatím úspěšnou sezónu, když se drží na čtvrtém místě tabulky. Ani tomuto soupeři nedali českobudějovičtí junioři ani branku, když prohráli 0:3. V posledních zápasech však Vary podlehly Ústí nad Labem 2:3p a Litvínovu 3:5 a to vše na domácím ledě. Rozhodně je to tedy soupeř k poražení. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Straší dorost

Starší dorost sehrál dva zápasy nadstavby na hřištích soupeřů a nepřivezl ani bod a vstřelil jen jednu branku. Nyní má k dispozici dva zápasy na svém ledě, ale soupeři nebudou zrovna lehcí. Hned v pátek přijede Sparta Praha. Sparta jasně vede tabulku s třiceti pěti body. Navíc má za sebou sérii pěti vítězných zápasů v řadě. Do nadstavby vstoupila Sparta vítězstvím na svém ledě s Třincem 5:2 a s Vítkovicemi 5:3. S tímto soupeřem se zatím Jihočeši ještě letos neutkali. Bude to pro ně velmi těžké utkání a budou muset začít dávat branky. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

V sobotu přijede druhé pražské S a to Slávia. Ta je naopak předposlední a má jen čtrnáct bodů. Slávia také nevstoupila do nadstavby příliš dobře. Hostila stejné soupeře jako Sparta, ale s Vítkovicemi podlehla 4:8 a Třince 2:6. Rozhodně je Slávia hratelným soupeřem a českobudějovičtí dorostenci by měli získat všechny tři body. Zápase se odehraje v sobotu os 16.15 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Hned ve čtvrtek se odehraje v Budvar aréně zápas dvou nejlepších celků skupiny S mladšího dorostu. Do Českých Budějovic přijede totiž druhý tým soutěže Kometa Brno. Kometa ztrácí na Jihočechy v současné době již šest bodů a pokud domácí vyhrají náskok se ještě zvětší. Vzájemné souboje dopadly letos zatím rozdílně. Vždy se radovali domácí. Nejprve Jihočeši 3:2 a pak Kometa 5:2. V posledním kole porazila Kometa Slávii 4:1. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 17.30 v Budvar aréně.

.

Nedělním soupeřem dorostenců budou Bílí Tygři Liberec. Ti jsou v tabulce na třetím místě a jedná se tak dalšího těžkého soupeře. I s tímto soupeřem mají Jihočeši vyrovnanou bilanci. Tentokrát to je ovšem obráceně než s Kometou. Oba soupeři vyhráli na hřištích soupeřů. Tygři vyhráli v Budvar aréně 3:0 a Jihočeši vyhráli v Liberci 6:1. Zápas se odehraje v Budvar aréně od 12.30.

Mladší dorost B

I dorost B sehraje ve čtvrtek zápas s lídrem soutěže. Třebíč vede tabulku právě před českobudějovickým týmem o dvanáct bodů. Jihočeši mají za sebou dvě porážky a navíc s Třebíčí ještě neuhráli ani bod. Třebíč vyhrála doma 5:3 a v Budvar aréně skončilo utkání také 5:3. Favoritem zápasu jsou určitě domácí hokejisté.

V neděli zakončí dorostenci rok zápasem v Benátkách nad Jizerou. Ty jsou v tabulce na osmém místě. Tedy byli zatím vždy úspěšní Jihočeši. V Benátkách nad Jizerou vyhráli 3:0 a doma pak 6:2. Tento soupeř by měl být hratelný i na svém hřišti.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....