Banes Motor České Budějovice
12.12.2010, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e – Předposlední hrací víkend v tomto roce nepřinesl mládežnickým mužstvům HC České Budějovice příliš radosti. Junioři nejprve dokázali doma bodovat s Libercem, ale ze Sparty se vrací bez bod. Starší dorost nezačal nadstavbovou část dobře. Oba zápasy prohrál a dal jen jeden gól. Mladší dorost A oba zápasy, jako jediný celek, vyhrál. Mladší dorost B, naopak, oba duely prohrál. Hráčem víkendu se stává David Ruda, útočním mladšího dorostu za čtyři body (1+3).

Juniorka

Další domácí ztráta

V pátek sehráli junioři na svém ledě čtvrtý zápas v řadě. Jejich soupeřem byli Bílí Tygři Liberec. Jako první inkasovali domácí. Naštěstí se jim podařilo brzo skóre srovnat. Ve druhé části šli Jihočeši dokonce do vedení. Ve třetí třetině však Tygři vyrovnali po chybě, jinak dobře chytajícího, Kantora. Zápas tak skončil v základní hrací době 2:2. A opět se prodlužovalo. Tentokrát jen krátce. Tygrům stačila necelá minuta na vstřelení branky a vítězství 3:2p. Jihočeši tak ztratili, tolik potřebné, body. Jednu z branek vstřelil Jakub Marek.

Spartu přestříleli, přesto jedou z prázdnou

V sobotu se českobudějovičtí junioři vypravili na Spartu. Sparta byla favoritem zápasu, ale na to jsou už Jihočeši zvyklí, hrát s favority. Přesto se nezalekli a hlavně v první třetině byli lepším celkem. Sparta se ujala vedení, ale Jan Trummer, svojí premiérovou brankou za juniory, vyrovnal. Rozhodující se ukázala dvojnásobná přesilovky Sparty, kdy se jí podařilo vstřelit druhou branku. Na tu už Jihočeši neměli odpověď. Zápas tak prohráli 1:2, ač svého soupeře jasně přestříleli. Mužstvo tak stále doplácí na svoji střeleckou labilitu. V obranné části mužstvo šlape, ale střelci se nemohou probrat. Většina střel je totiž z větších vzdáleností a né z míst před brankáři.

Domácí vítězství se Slavií

Juniorské mužstvo HC České Budějovice si v pondělí spravilo chuť v souboji s pražskou Slavií. Již od druhé minuty zápasu českobudějovičtí vedli. Před třetí třetinu byl stav 2:1 pro hosty a s Českými Budějovicemi to nevypadalo dvakrát dobře. Na poslední dvacetiminutovku si nechali Jihočeši schované dva zásahy. Soupeř však dokázal v poslední minutě skóre vyrovnat a utkání šlo do prodloužení. V něm ale trvalo pouhé dvě minuty a za záda Dlouhého se trefil Jakub Marek a zajistil druhý bod pro domácí - 4:3p. Dva body v utkání si připsal Radim Heřman.

Starší dorost

Bez branek není vítězství

Starší dorost zahájil nadstavbovou část smolně. Mužstvo se v pátek představilo v Pardubicích. S tímto soupeřem měli ,zatím, Jihočeši aktivnější bilanci. Ovšem tentokrát statistika neplatila. Pardubičtí dali jednu branku, ale českobudějovický tým ani jednu. Nepomohl ani návrat střelce Bárty. Mužstvo už šest zápasů nedalo více než tři branky. Tentokrát přišla první porážka bez vstřelené branky. Pardubice tak vyhrály 1:0. V brance se dobře ukázal David Gába.

Ani v Hradci to nebylo lepší

Hned druhý den se mužstvo představilo v sousedním Hradci Králové.Domácí se ujali vedení 2:0 a teprve pak se podařilo Jihočechům vstřelit branku na 2:1. Jejím autorem byl Jonáš Beneš. Ovšem domácí přidali další branku a zbytek zápasu si vedení kontrolovali. Českobudějovičtí se snažili o vyrovnání, měli i šance, ale vynikající domácí gólman byl již bezchybný a nic českobudějovickým hráčům nepovolil. Jihočeši tak jeli domů s porážkou 1:3 a ze dvou zápasů tak nemají ani bod a pouze jeden vstřelený gól.

Mladší dorost A

Tábor držel až do poslední třetiny

Již ve čtvrtek se v Budvar aréně představil poslední tým extraligy mladšího dorostu HC Tábor. Domácí byli v zápase jasným favoritem. Přesto se výsledek nerodil lehce. Po dvou třetinách držel Tábor výsledek 1:2 a měl naději na zisk bodů. Ovšem v poslední části hry domácí přeci jen zabrali a zápas třemi brankami rozhodli. Získali tak tři body za vítězství 5:1. Třemi gólovými přihrávkami se blýskl Josef Žáček.

Opět pouze jeden inkasovaný gól

V neděli sehráli Českobudějovičtí zápas na horáckém stadiónu s místní Duklou Jihlava. Po první, bezgólové, třetině začali padat branky od 24. minuty. Zatímco Jihočeši inkasovali pouze jednou, tak jihlavská obrana tak dobrá nebyla a jihlavský brankář musel lovit puk ze své branky dokonce pětkrát. Jihočeši tak opět vyhráli 5:1. Potvrdili, že mají dobře pracující obranu v čele s brankáře Dvořákem. Již tři zápasy po sobě totiž inkasoval pouze jednou. Tři body v zápase zaznamenal Radek Prokeš.

Mladší dorost B

Mladý tým nestačil na Vajgar

Značně pozměněný a mladý tým se ve čtvrtek utkal v Jindřichově Hradci. Českobudějovičtí odjížděli sice jako favorit, ale značná obměna kádru nahrávala spíše domácím, kteří navíc potřebují bodovat. Po dvou třetinách byl zápas i skóre vyrovnaný 2:2. Ve třetí části hry pak domácí Vajgar dokázal dát tři branky. Českobudějovičtí na to dokázali odpovědět pouze jednou a to v poslední minutě zápasu. Body tak zůstaly v Jindřichově Hradci za vítězství 5:3. Poslední branku českobudějovického týmu dal Jiří Werner.

I doma bez bodu

V neděli měli ligoví dorostenci možnost nápravy v domácím zápase s Kobrou Praha. Kobra se výsledkově zvedá. Už poslední vzájemný duel v Praze skončil až na nájezdy. Tentokrát už Kobra odvezla všechny body.Kobra od začátku zápasu vedla a o svém vítězství 4:2 rozhodla až v poslední třetině. Jihočeši tak utrpěli pátou porážku v této sezóně.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....