Banes Motor České Budějovice
07.12.2010, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e – Mládežnické soutěže mají před sebou předposlední hrací víkend tohoto kalendářního roku. Všechny mužstva odehrají více zápasů najednou. Junioři hrají tři zápasy a z toho dva doma. Starší dorost začíná druhou část soutěže na ledech soupeřů. Mladší dorosty začínají druhou půli svých soutěží a sehrají dva zápasy vždy jeden doma a jeden venku.

Juniorka

Juniorka se zvedá. Herně je to rozhodně vidět. Daří se jí i získávat body, ale stále mužstvo visí nad propastí. V pátek zakončí šňůru čtyř domácích zápasů. Soupeřem jim budou Bílí Tygři Liberec. Tygři jsou devátí a mají o jedenáct bodů více než Jihočeši. První vzájemný zápas byl v Liberci šťastnější pro Českobudějovické, protože vyhráli 3:2 na nájezdy. Vítězství by bylo potřeba i v tomto zápase. Tygři z posledních dvou zápasů vybojovali dva body za vítězství 5:4p doma s Olomoucí. Pak prohráli v Chomutově 3:5. Zápase se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

Hned v sobotu junioři vyrazí na Spartu. Ta je zatím šestí a má padesát pět bodů. První zápas vyhrála Sparta v Budvar aréně 7:0 a Jihočeši ji mají co oplácet. Poslední zápasy se Spartě dařilo střídavě. Nejprve doma podlehla Vítkovicím 1:2 a pak porazila Opavu 7:3. Zápas bude pro českobudějovický tým prubířským kamenem. Obrany v poslední době hraje dobře, kvalitní jsou i brankáři. Ještě musí útočníci přidat více branek a mužstvo může vozit body i ze hřišť těžkých soupeřů.

V pondělí přijede do Budvar arény další pražský gigant Slávia . Ta v současné době vede se šedesáti pěti body tabulku extraligy. První souboj vyhrála Slávia doma těsně 4:3, takže si tam Jihočeši nevedli vůbec špatně. Slávia poslední tři zápasy vyhrála. Doma porazila Opavu 5:0 a Vítkovice 2:1, ale v Ústí nad Labem vyhrála se štěstím 4:3sn. Zápas se odehraje v pondělí od 18.00 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost sehrál v minulém týdnu jen jeden soutěžní zápas.Druhou část soutěže odstartuje s týmy, se kterými hrál první část soutěže. Hned v pátek pocestuje do Pardubic. Pardubice jsou v nové tabulce až na desátém místě a mají čtrnáct bodů. Ze čtyř vzájemných zápasů vyhráli Jihočeši hned tři. Prohráli pouze v prvním utkání v Pardubicích. V úspěšném tažení s tímto týmem by mohli českobudějovičtí dorostenci pokračovat i v druhé části soutěže.

Hned druhý den se dorostenci přesunou jen o jedno město vedle. Jedou do Hradce Králové. Ten je v nové tabulce devátý s patnácti body. Ovšem šest z těchto bodů vybojoval Hradec právě s Jihočechy. Ti tak mají letos s Hradcem Králové vyrovnanou bilanci a budou bojovat o to, na kterou stranu se přesune úspěch. Posledním zápas těchto týmů skončil právě v pátek vítězstvím Hradce 4:3.

Mladší dorost A

Mladší dorost zahájí hrací víkend ve čtvrtek. Na svém ledě bude hostit poslední mužstvo tabulky HC Tábor. Tábor je beznadějně poslední a má pouhých sedm bodů. První zápas v Táboře vyhráli Českobudějovičtí 7:1 a doma 7:3.jsou jasným favoritem i nyní. V posledním kole podlehl Tábor 1:4 Jihlavě. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 17.30 v Budvar aréně.

V neděli zajíždějí dorostenci na horácký zimní stadión do Jihlavy. Dukla je v tabulce na šestém místě. První zápas v Budvar aréně vyhráli domácí 3:0. V Jihlavě pak Jihočeši zvítězili 3:1 V posledním zápase Dukla porazila Tábor 4:1. Favoritem zápasu jsou Jihočeši a ti by také měli přivést z Jihlavy další body do tabulky a upevnit si tak vedení ve svojí skupině.

Mladší dorost B

Ligoví dorostenci jsou v tabulce druzí. Ve čtvrtek nepocestují dorostenci ke svému zápasu daleko. Čeká je totiž Vajgar Jindřichův Hradec. Ten je v tabule předposlední se šestnácti body. První zápas V Hradci vyhráli hosté 3:1 a v Budvar aréně vyhráli domácí jen 3:1. Českobudějovičtí jsou jasným favoritem, ale soupeře nesmí podcenit.

V neděli se dorostenci představí, naposledy v tomto roce, na domácím ledě. Jejich soupeřem bude Kobra Praha. Kobra si vede dobře a je zatím těsně pátá. První zápas v Českých Budějovicích vyhráli domácí 9:5, ale v Praze to bylo 7:6sn pro Jihočechy. Zápas nebude lehký a Kobra se jen tak nedá. Hraje se v neděli od 12.30 v Budvar aréně.