Banes Motor České Budějovice
06.12.2010, Miroslav Mayer

Výsledkový servis mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Juniorka se zvedá! To je nejdůležitější zpráva pro českobudějovický mládežnický hokej. Sehrála doma tři zápasy a ve všech bodovala . Nejvíce se jí dařilo v sobotu se Znojmem. V pondělí spíše ztratila body s Mladou Boleslaví. Starší dorost sehrál jen jeden zápas, kterým ukončil základní část a postupuje do skupiny prvních dvanácti mužstev. Oba mladší dorosty svá utkání vyhráli. Hráčem víkendu se stává útočním juniorky Lukáš Sedlák, autor čtyř branek.

Juniorka

Otočený zápas

V pátek se v Budvar aréně hrál zápas s Kometou Brno. Kometa v zápase začala lépe. Domácí se pomalu dostávali do tempa. Ve druhé třetině vedla už Kometa 2:0 a pro domácí to nevypadalo dobře. Naštěstí se Jihočechům podařilo téměř okamžitě vyrovnat a dostat se znovu do hry. Vyslali na brankáře dokonce 43 ran, ale většina z nich byl z uctivé vzdálenosti. Nakonec se domácí přeci jen dočkali vyrovnání. Ještě minutu před koncem hrací doby hráli českobudějovičtí junioři přesilovku, ale nedokázali ji využít. To se jim pak povedlo v prodloužení, kde o vítězství 3:2p rozhodl Sedlák. Skvělý výkon v zápase předvedl brankář Pavel Kantor.

První klidné vítězství

Minulý týden si trenér Formánek přál vyhrát alespoň jeden zápas klidně, třeba 6:1. Netušil, že toto přání mu jeho svěřenci splní právě v zápase se silným soupeřem se Znojma. Tentokrát domácí ukázali, jak se hraje moderní hokej. Poučili se z chyb z pátečního zápasu. Hned vstup do zápasu byl skvělý. Ve druhé minutě dva góly a to se pak hned lépe hraje. Orli byli zaskočeni a prakticky po celý zbytek zápasu se k ničemu nedostali. Zápas byl hlavně představením druhého útoku Marek, Sumerauer a Seidl. Tito tři hráči předváděli skvělý výkon a dařilo se jim bodově. V brance ukázal svoje kvality Hrubec a tak domácí vyhráli 6:1. Nejlepším hráčem byl Lukáš Sumerauer, autor dvou branek.

Promarněná první třetina

V pondělí v podvečer se v Budvar aréně představila Mladá Boleslav. Domácí v první třetině zaspali a hosté trestali dvěma brankami. Ve druhé části hry domácí procitli a podařilo se jim vyrovnat. Třetí část byla nejhezčí. Nejprve šli do vedení hosté, kteří využili přesilovku. Domácí hráli dvě a půl minuty před koncem bez brankáře, ale vyloučení Ježka jim plány zhatilo. Přesto trenéři vsadili vše na jednu kartu a risk se vyplatil. Těsně před koncem se podařilo vyrovnat. Zápas se nerozhodl ani v prodloužení a na nájezdy byli šťastnější hosté, kteří tak vyhráli 4:3sn .Jednu branku domácích vstřelil Bohumil Jank.

Starší dorost

Konec nevyšel

V pátek sehráli dorostenci poslední zápas základní skupiny. Postup měli již jistý a navíc jim chyběli dva nejlepší hráči. Přesto mužstvo nechtělo zápas s Hradcem Králové prohrát. Větší prostor tak dostal zbytek kádru. Úvodní branku sice dali domácí, ale pak už v zápase vedli jen hosté. Nakonec se rozhodující stal gól na 4:2, na která už Jihočeši odpověděli jen jednou a prohráli tak 3:4 a ve skupině skončili na čtvrtém místě. Třemi přihrávkami se v zápase prezentoval útočník Luboš Rob.

Mladší dorost A

Jasné vítězství

V neděli se v Budvar aréně představila Mladá Boleslav. Jihočeši byli v tomto zápase favority a svoji úlohu jasně dokazovali hned od začátku zápasu. První třetinu vyhráli 3:1. Pak si odpočinuly a ve třetí třetině soupeři dalšími třemi brankami dorazili. Celkově tak vyhráli 6:1. Čtyři body v zápase zaznamenal Radek Prokeš.

Mladší dorost B

Probuzení od druhé třetiny

V neděli se českobudějovičtí ligoví dorostenci vydali k dalšímu zápasu s týmem Dvůr Králové – Náchod. Jeli tam jako jasný favorit zápasu. Přesto se jim první třetina nepovedla a domácí po ní dokonce vedli 1:0. Ovšem pak se již Jihočeši dostali do hry a svému soupeři nasázeli pět branek a zápas tak vyhráli 5:2. Dva body zaznamenal Štěpán Beneš.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....