Banes Motor České Budějovice
02.12.2010, Miroslav Mayer

Další kola mládeže

Č. B u d ě j o v i c e – Další kola mládežnických soutěží se tentokrát rozjedou až v pátek. Ovšem to se v Budvar aréně sehrají současně hned dva zápasy. Juniorka se doma představí hned třikrát a má tak možnost navýšit svoje bodové konto. Starší dorost sehraje jen jeden zápas, protože jeho základní skupina končí a další se rozehraje až za týden. Mladší dorosty sehrají po jednom zápase.

Juniorka

Pátečním soupeřem juniorů bude Kometa Brno. Ta je v tabulce třináctá a má třicet devět bodů. Poslední dva zápasy se Kometě vydařily, oba vyhrála doma. Nejprve s Jihlavou 5:2 a pak s Chomutovem 5:3. I první vzájemný duel vyhrála v Brně Kometa 5:3. Vzhledem k nepatrnému bodovému rozdílu mezi oběma týmy se bude jednat o velmi důležitý souboj. Zápase se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

V sobotu odpoledne se v Budvar aréně představí HC Znojmo. Znojmu se letos nebývale daří. V tabulce se drží hodně vysoko na třetím místě a na svém kontě má padesát sedm bodů. Poslední zápasy Znojmo doma vyhrálo. Porazilo Havlíčkův Brod 10:2 a Litvínov 5:4p. Navíc první zápas ve Znojmě Jihočeši prohráli 1:6. Tentokrát se budou muset Jihočeši vypnout k výbornému výkonu a vyhrát. Zápas se odehraje v sobotu os 12.30 v Budvar aréně.

Hned po nedělním odpočinku se junioři střetnou v pondělí poprvé v letošní sezóně s BK Mladá Boleslav. I Bruslařům se letos slušně daří. V tabulce jsou na pátém místěs padesáti čtyřmi body. V posledních kolech se Bruslařům dařilo střídavě. Nejprve prohráli v Opavě 3:6 a pak doma porazili Chomutov 3:2. Bude to třetí zápas v pořadí na domácím ledě a je potřeba vybojovat ce nejvíce bodů vzdálit se nebezpečným místům v tabulce. Zápas se odehraje v pondělí od 18.00 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost si již zajistil postup do skupiny nejlepších dvanácti mužstev a tak jistý postup do play-off. Přesto tento souboj bude důležitá. Hradec Králové totiž vede tabulku, postupuje do dalších bojů a body se vzájemných soubojů se budou počítat do nové tabulky. Zatím vzájemná souboje hovoří spíše pro českobudějovické mužstvo. To sice v prvním zápase v Hradci prohrálo 4:5p, ale hned druhý zápas tamtéž vyhrálo 4:3p a v Budvar aréně pak jasně 6:2. Hradec měl drtivý finiš a v posledních zápasech si zajistil postup a první příčku tabulky. Zápas se odehraje v pátek od 17.30 na druhé ledové ploše.

Mladší dorost A

Mladší dorost je stále v čele svoji skupiny. Nic na tom nezměnila ani porážky na domácím ledě se Slávií. Teď mají českobudějovičtí možnost doma tento výpadek nahradit. V neděli přivítají BK Mladé Boleslav. Boleslav je na šestém místě a získala polovinu bodů než Jihočeši. První zápas v Mladé Boleslavi vyhráli Jihočeši 3:1. V posledním kole porazila Boleslav Jihlavu 5:4p. Zápas se odehraje v neděli od 12.45 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Ligoví dorost se stále drží na druhém místě tabulky a daří se mu získávat body. V neděli navíc zajíždějí na led posledního týmu tabulky HC Dvůr Králové – Náchod. První zápas doma vyhráli Jihočeši 4:1 a vyhrát by měli i na ledě soupeře.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....