Banes Motor České Budějovice
15.11.2010, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Po reprezentační přestávce se znovu rozjíždějí mládežnické soutěže. Díky tomu, že středa je statním svátkem, se odehraje více zápasů. Junioři mají svůj středeční zápas odložený na leden a mají tudíž ještě volno a hrát budou až v pátek a v sobotu. Všechna ostatní mužstva odehrají svá utkání i ve středu. Stále největší pozornost přitahuje juniorské mužstvo, které musí získávat body.

Juniorka

Středeční zápas s Litvínovem byl odložen až na leden a tak mohou junioři ještě v klidu potrénovat a připravit se na tuhé boje, které je jistě čekají. Hned v pátek měl totiž přijed do Budvar arény lídr soutěže HC Vítkovice. Zápas bude přeložen na úterý 23. listopadu. Vítkovice vedou tabulky s náskokem šesti bodů před Slávií a mají soutěž velmi dobře rozjetou. Navíc první zápas ve Vítkovicích vyhráli domácí vysoko 11:3 a to byla hodně krutá porážka. Vítkovice to ovšem umějí i venku. Na soupeřových hřištích ztratili zatím pouhých sedm bodů. Poslední dva zápasy vyhráli Vítkovice doma s Litvínovem 7:4 a s Chomutovem 4:2. Jihočeši jsou také na vítězné vlně, ale tady to bude opravdu těžký oříšek. Zápase se odehraje v úterý od 15.00 v Budvar aréně.

Hned druhý den přijede do Českých Budějovic Opava. Ta se nachází na čtrnáctém místě tabulky a má o čtyři body více než Jihočeši. Na soupeřových kluzištích se ji moc nedaří, zatím přivezla jenom pět bodů. V Opavě skončilo utkání vítězstvím domácích 2:1. Teď je tedy čas na odvetu. Body s tímto soupeřem budou pro celkové postavení v tabulce velmi důležité. V posledních kolech Opava prohrála doma Chomutovem 1:4 a porazila Litvínov 5:2. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na druhé ledové ploše.

Starší dorost

Straší dorost sehraje dokonce tři zápasy a ve všech mu jde o hodně. V tabulce mu byly totiž odečteny čtyři body za neoprávněný start hráčů ve dvou zápasech a tím mužstvo kleslo na poslední postupovou příčku s náskokem pouhých dvou bodů před pronásledovateli. Hned ve středu přijede do Budvar arény Hradec Králové. Ten je v tabulce druhý a ztrácí pouhý bod na vedoucí Pardubice. S Hradcem zatím sehráli Jihočeši jen dva zápasy. Oba zápas skončili až v prodloužení. Nejprve vyhrál Hradec doma 5:4p a pak zase Jihočeši v Hradci Králové 4:3p. V posledních kolech Hradec porazil Letňany 6:2 a prohrál v Pardubicích 1:2. Zápas se odehraje ve středu od 14.00 v Budvar aréně.

Po dni odpočinku se dorostenci rozjedou k dalšímu zápasu do Písku. Písek měl dobrý vstup do soutěže, ale teď se zdá, že mu ubývají síly a začíná ztrácet. Navíc ztratil i domácí neporazitelnost. V tabulce je sedmý a má ztrátu osmi bodů na postupové příčky. Letos spolu týmy odehráli již tři zápasy a Písku se vcelku dařilo. První zápas v Budvar aréně prohrál 2:3sn. Pak doma dokázal vyhrát 4:3sn a teprve další zápas v Budvar aréně vyhráli českobudějovičtí dorostenci 4:2. Písek nyní prohrál i svá poslední dvě utkání. Nejprve doma s Mladou Boleslaví 0:3 a pak v Liberci 2:3.

V sobotu bude na řadě další zápas. Českobudějovický tým odcestuje do Letňan. Tento tým je po slibném začátku nyní již na posledním místě a jeho naděje na postup jsou již jen teoretické. Přesto, právě s tímto týmem, mají Jihočeši zatím zápornou bilanci. První zápas doma vyhráli ještě 3:2p, ale pak podlehli v Praze 4:6 a doma 2:3. Nyní bude tedy poslední příležitost napravit si s tímto soupeřem reputaci. Letňany poslední zápas prohráli v Hradci Králové 2:6.

Mladší dorost A

Mladší dorost vede s přehledem svoji skupinu. Nyní ho čeká soupeř, kterého v prvním zápas přestřílel vysoko 10:1 a to dokonce na jeho ledě - Rebel Havlíčkův Brod. Rebelové přitom na tom nejsou špatně a v tabulce jim patří čtvrtá příčka. V posledním kole prohráli Rebelové doma s Jihlavou 1:5. Zápase se odehraje ve středu od 17.00 na druhé ledové ploše.

V neděli zajíždějí českobudějovičtí dorostenci do Pardubic. Těm se letos příliš nedaří a drží šestou příčku se šestnácti body. První duel v Budvar aréně vyhráli jasně domácí 6:2. Perníkářům se podařilo bodovat v posledních třech zápasech. Naposledy doma porazili těsně Tábor 3:2. Jihočeši jsou v zápase favoritem.

Mladší dorost B

Českobudějovický B dorost si drží v tabulce druhé místo. Nyní ho čekají souboje s mužstvy, které jsou v tabulce těsně pod ním. Nejprve ve středu zajíždí do Liberce. Liberec B je na čtvrtém místě a má ztrátu sedmi bodů. V prvním vzájemném zápasy vyhráli Jihočeši doma 8:4. Tento výsledek by mužstvu Františka Čecha slušel i nyní. Tygři navíc prohráli poslední zápas v Třebíči 3:5.

V neděli přijede do Budvar arény třetí mužstvo tabulky Kolin. Tomu se letos zatím výsledkově daří, třetí místo v tabulce a ztráta pouhých pěti bodů na Jihočechy je toho důkazem. První zápas v Kolíně také domácí vyhráli 4:3sn. V posledním kole vyhrál Kolín na Kobře 7:5. Zápas se odehraje v neděli od 16.00 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....