Banes Motor České Budějovice
27.10.2010, Miroslav Mayer

Mládežnický super hrací víkend

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické celky čeká megavíkend. Díky prázdninám a svátkům sehrají mužstva více zápasů, než bývá zvykem. Junioři mají velkou možnost spravit si reputaci a napravit sebevědomí. Čekají je totiž tři zápasy a z toho dva na domácím ledě. Starší dorost také sehraje tři zápasy a ukáže se, jak je na tom po fyzické stránce. Oba mladší dorosty čekají dva zápasy. Pozornost bude upřena na juniorku.

Juniorka

Situace juniorky začíná být kritická. Dva domácí zápasy ji mohou opět nastartovat a posunout o několik příček výše. Hned v pátek přijede do Budvar arény Havlíčkův Brod. Ten je v tabulce sedmnáctý a má o dva body více. Z venku zatím přivezl pouhé dva body. Rebelové nejsou také v herní pohodě. Poslední dva zápasy prohráli a oba na svém ledě. Nejdříve s Litvínovem 1:5 a pak s Chomutovem 3:5. Ovšem v první vzájemném letošním zápase si Rebelové doma s Jihočechy poradili a porazili je 5:1. Nyní tedy nastal čas odplaty. Utkání bude spíše urputným bojem o sebevědomí. Mužstvo potřebuje najít střelce, který by dával branky. Zatím se nikdo nenašel. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

V sobotu přijede do Českých Budějovic soupeř zvučného jména Dukla Jihlava. Dukla je zatím jedenáctá a má celkem dvacet šest bodů. Ovšem venku se jí příliš nedaří, tam získala zatím jen šest bodů. Poslední dva zápasy doma Dukla zvládla, když porazila Litvínov i Třinec shodně 4:2. I Jihočeši svůj první letošní duel v Jihlavě prohráli 1:4. Zápase se odehraje v sobotu od 12:30 v Budvar aréně.

Po dni odpočinku se junioři rozjedou na druhý konec Čech do Ústí nad Labem. Lvům se nedaří vůbec. Okupují poslední příčku tabulky s osmi body. Z toho na domácím ledě jich Ústí získalo pět. Poslední dvě kola Lvi prohráli. V Chomutově 1:2, v Havířově 2:3. Rozhodně jsou Lvi soupeřem se kterým se dají získat body, tak potřebné k postupu v tabulce.

Starší dorost

Výkony staršího dorostu jsou velmi nevyrovnané. Největší problémy má mužstvo překvapivě v defenzívě. Obrany a ani brankaři zatím nepředvádějí optimální výkony. V pátek zajíždějí českobudějovičtí dorostenci na led lídra soutěže HC Pardubice. S tímto soupeřem mají zatím vyrovnanou bilanci. V Pardubicích podlehli vysoko 5:9 a doma vyhráli 5:4. Pardubice mají šestibodový náskok a pokud zvítězí bude to ještě více. Jihočeši zatím okupují poslední postupovou příčku, ale záruku postupu nemají. Vítězství by mohla dodat týmu sebevědomí. V posledních zápasech Pardubice bodovaly. Nejprve doma podlehly 1:2sn Havlíčkovu Brodu a pak vyhráli v Mladé Boleslavi 4:2.

V sobotu přijede do Budvar arény Liberec. Tygrům se nedaří a jsou zatím na předposledním místě, ovšem s minimální ztrátou . Obě vzájemná utkání dospěla do prodloužení. V Budvar aréně vyhrál Liberec 4:3p a v Liberci zase Jihočeši 7:6p. Poslední dva zápasy Tygři prohráli. Doma podlehli Hradci Králové 3:4 a v Havlíčkově Brodě 2:3. Zápase se odehraje v sobotu od 16:15 v Budvar aréně.

V pondělí zakončí svůj super víkend dorostenci zápasem v Hradci Králové. Hradec se dostal v tabulce před českobudějovický tým. Má o tři body více. Jediný vzájemný zápas skončil v Hradci Králové vítězstvím domácích 5:4p. V posledních zápasech Hradec zabral. Vyhrál v Liberci 4:3 a v Písku 5:2.

Mladší dorost A

Mladší dorost vede s náskokem šesti bodů svoji skupinu. Po dvou zápasech na cizích hříštích se představí tým opět v budvar aréně. Jejich soupeřem bude Dukla Jihlava. Dukla je osmá s osmi body. První zápas v Jihlavě vyhráli Jihočeši 3:1. V posledním kole prohrála Dukla v Brně vysoko 2:8. Favoritem jsou českobudějovičtí dorostenci. Zápas se odehraje již ve čtvrtek od 17.30 v Budvar aréně.

V neděli si ovšem českobudějovičtí zahrají se silným soupeřem. Zajíždějí totiž na led druhého týmu tabulky Komety Brno. První vzájemný duel v Budvar aréně vyhráli Jihočeši těsně 3:2. Kometa doma ještě neztratila ani jeden bodík a to by měla být pro tým Jiřího Formánka velká výzva. Pokud zvítězí, jeho náskok se zvýší a pokud prohraje Kometa se mu nebezpečně přiblíží.

Mladší dorost B

Ligový dorost se po dvou domácích zápasech vydá za svým soupeřem do Prahy. Tam sehraje zápas s Kobrou. První zápas v Budvar aréně vyzněl jasně pro domácí 9:5. Od té doby se ovšem Kobra zvedla a nyní ji patří čtvrté místo a ztrátu pěti bodů na Jihočechy.

V neděli se v Budvar aréně představí lídr soutěže Třebíč. Ta vede tabulky s náskokem dvou bodů a tak se bude jednat o přímí boj o vedení. Z prvního zápasu v Třebíči nepřivezli Jihočeši ani bod a podlehli 3:5. To je jediné utkání ve kterém českobudějovický tým nebodoval. Určitě kvalitní zápas se odehraje v neděli od 13.00 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....