Banes Motor České Budějovice
25.10.2010, Miroslav Mayer

Výsledkový servis mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Další kola mládežnických soutěží opět moc radosti do řad českobudějovických týmů nepřinesla. Juniorka stále není v pohodě a z Pardubic nepřivezla opět ani bod. Na svém ledě pak podlehla Kladnu a její šňůra porážek je dlouhá již šest zápasů. Starší dorost sice doma porazil v derby Písek, ale pak opět doma nestačil na Letňany. Oba mladší dorosty potvrdili roli favorita a svá utkání vyhrály. Hráčem víkendu se stává Bohuslav Svoboda, útočník staršího dorostu, který dal tři branky Písku.

Juniorka

Z Pardubic se dalo něco přivést

V pátek jeli junioři do Pardubic. Pokud bylo možno někde venku získat nějaké body, tak právě Pardubice se zdáli být nejvhodnějším týmem, kde nastartovat mužstvo. V první třetině pokračoval střelecký půst Jihočechů. Pardubice naopak dokázali dát dvě branky. Ve druhé třetině Šaršok konečně protrhl střelecké trápení mužstva a snížil na 1:2, ale domácí opět odskočili o jednu branku. Vzápětí sice snížil Radek Seidl, ale to bylo ze strany Jihočechů vše. Ve třetí části hry branka nepadla a tak Pardubice vyhráli 3:2 a jihočeská šňůra bez vítězství v řadě se dostala na číslo pět.

Šestá porážka v řadě

V pondělí odehráli junioři svůj zápas na druhé ploše a jejich soupeřem bylo Kladno. To měl být soupeř stejné výkonnosti , jako jsou Jihočeši. Brzy se ukázalo, že tomu tak úplně není. Kladno má totiž , na rozdíl od Jihočechů, ve svém mužstvu hráče, kteří střílí branky. Kladno využilo chyb domácí obrany a dávalo branky. Českobudějovičtí dali branku až za stavu 0:3. Ovšem Kladno opět odskočilo na rozdíl tří branek a v závěru přidalo ještě jednu branku. Konečný stav 1:5. Jihočeši dál padají a každý zápas je pro ně již existenční. Jediný českobudějovický střelec byl Martin Semrád.

Starší dorost

Vítězství v derby

V pátek se na druhé ploše Budvar arény odehrálo jihočeské derby s Pískem. Písek na svém ledě při minulém vzájemném zápase zvítězil a tak měli českobudějovičtí hráči o motivaci postaráno. Písek se dokonce ujal vedení, ale domácí pak dokázali zápas otočit na 3:1. V závěru sice Písečtí dokázali ještě snížit na 3:2, ale hrdina zápasu Bohumil Svoboda dal svůj třetí gól v zápase a stanovil stav zápasu na 4:2 pro českobudějovické mužstvo.

Zvítězila větší vůle po vítězství

V sobotu se odehrál v Budvar aréně velmi zajímavý a pohledný zápas. Soupeřem Jihočechů byl Letci Letňany. Letcům se povedl vstup do zápasu a dokonce se ujali vedení 3:0. Domácí dlouho nemohli prostřelit gólmana hostů. Nakonec se to podařilo ze samostatného nájezdu Luboši Robovi. V závěru se podařili českobudějovickým dorostencům jen snížit na konečných 2:3. Ze zápasu tak domácí vyšli naprázdno a nadále se situace v tabulce skupiny komplikuje. O postup mezi poslední čtyři se bude bojovat až do posledního kola.

Mladší dorost A

V Táboře bez problémů

Mladší dorost jel na zápas do Tábora v roli favorita a to není vždy ta nejlepší role pro mladé hráče, kteří si jsou jisti vítězstvím. Ovšem tentokrát byla převaha na straně českobudějovického mužstva zřejmá a mužstvo roli favorita zvládlo dobře. Po dvou třetinách to vypadalo, že by domácí mohli mít ještě šanci se zápasem něco udělat, ale poslední část hry rozhodla, že body pojedou do Českých Budějovic. Vítězství 7:1 upevní vedení v tabulce. Tři asistence v zápase zaznamenal obránce Michael Kutiš.

Mladší dorost B

Stejný výsledek zápasu

Ligový dorost se utkal doma s Jindřichovo Hradcem. Českobudějovičtí byli jasným favoritem tohoto zápasu a čekalo se jen vítězství. Tým B dorostu ovšem do poslední chvíle neví, kdo vlastně v jeho týmu nastoupí a tak se vždy výsledky nedají odhadnout. Tentokrát udržel Hradec naději na body jen v první třetině. Ve druhé dali domácí tři branky a utkání rozhodli. Nakonec zápas skončil stejně jako v Jindřichově Hradci 3:1. Autorem dvou branek byl Josef Matoušek.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....