Banes Motor České Budějovice
20.10.2010, Miroslav Mayer

Mládežnické soutěže pokračují

Č. B u d ě j o v i c e - Tento víkend se hrají další kola mládežnických soutěží. Tentokrát se na domácím ledě představí tři mužstva a odehrají se zde čtyři zápasy. Největší pozornost bude opět upřena na juniorský tým, který má zatím nejhorší pozici a potřebuje nutně bodovat. Starší dorost odehraje oba zápasy doma a měl by stoprocentně bodovat. Mladší dorosty se zatím drží dobře a jejich postavení v tabulce je velmi dobré.

Juniorka

Juniorka má za sebou čtyři porážky a hlavně hledá střelce. Z posledních třech zápasů dali hráči pouze čtyři branky. Zdá se, že zde je zakopaný pes neúspěchů juniorského týmu. Naopak tým hodně inkasuje. V pátek zajíždějí junioři do Pardubic. Mělo by se jednat o rovnocenného soupeře, neboť perníkářům se také příliš nedaří. Mají stejně bodů a jsou v tabulce před Jihočechy jen díky skóre. Doma se jim daří hůře než českobudějovickému mužstvu a tak šance na zisk nějakého bodíku určitě je. V posledních kolech získali Pardubice šest bodů. Doma porazily Litvínov 8:3, ale pak podlehly 1:4 Chomutovu. V pondělí pak vyhrály v Opavě 2:1.

V sobotu mají junioři volno. V pondělí se představí doma. Do Českých Budějovic přijede HC Kladno. To je v tabulce také hodně dole. Mají zatím o jeden bodík méně než Jihočeši. Z venku zatím přivezli pět bodů.V dresu Kladna se představí i Roman Bernat, který ještě v létě působil v Českých Budějovicích. Kladno o posledním hracím víkendu vytěžilo tři body. V Havlíčkově Brodě prohrálo 1:2, v Jihlavě 3:5 a doma porazilo Chomutov 5:3. Vítězství je pro Jihočechy nutností. Zápas se odehraje v pondělí od 18.00 na druhé ledové ploše.

Starší dorost

Starší dorost se zatím v tabulce drží na postupové, čtvrté příčce, ale tabulka je velmi vyrovnaná. Českobudějovičtí zatím nečekaně ztrácí body doma. Teď budou mít šanci svoji bilanci vylepšit. Budou na to mít dva zápasy s papírové slabšími soupeři. Jako první přijedou v pátek do Budvar arény nejbližší soupeř IHC Písek. Písek je v tabulce těsně pod českobudějovickým mužstvem a má o dva body méně. Venku ovšem Písek získal pouze dva body. Vzájemné zápasy jsou zatím vyrovnané. Nejprve vyhráli Českobudějovičtí doma 3:2sn a pak prohráli v Písku 3:4sn. V posledních kolech Písek prohrál v Mladé Boleslavi 2:3 sn a doma zdolal Liberec 5:2. Tentokrát by boj o jihočeský trůn měli vyhrát českobudějovičtí dorostenci. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

V sobotu přijedou do Českých Budějovic Letci Letňany. V tabulce jsou zatím Letci poslední, ale nemají zatím velkou ztrátu. Ovšem vzájemné zápasy jsou lepší pro Letce. Ti zatím přivezli z Budvar arény bod za prohru 2:3p. , ale v Praze vyhráli 6:4. Českobudějovičtí mají tedy svému soupeři co vracet. V posledních kolech Letci prohráli doma s Hradcem Králové 3:4 a vyhráli v Havlíčkové Brodě 6:4. Výhra na domácím ledě je pro českobudějovický tým nutností. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Mladší dorost A je ve své skupině první. V dalším kole bude hrát opět na hřišti soupeře, ale tentokrát by neměl mít až tolik práce. Soupeřem mu totiž bude HC Tábor.Ten je s pouhými třemi body. První vzájemný zápas v Budvar aréně vyhráli českobudějovičtí dorostenci 7:3. V posledním kole podlehl Tábor doma Jihlavě 1:3. Českobudějovičtí by měli začít druhou čtvrtinu tak dobře, jako první.

Mladší dorost B

I mladší dorost B vstupuje do druhé čtvrtiny své soutěže. Již podruhé se proto v letošním roce utká se jihočeským soupeřem Vajgar Jindřichův Hradec. Vajgar je nováček soutěže a příliš se mu nedaří. Je na předposledním místě a má čtyři body. První zápas vyhráli českobudějovičtí hráči 3:1. a měli by vyhrát i tentokrát. Zápas se odehraje v neděli od 13.30 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....