Banes Motor České Budějovice
04.10.2010, Miroslav Mayer

Výsledkový servis mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Právě skončený hrací víkend lze označit spíše jako nepovedený. Junioři odehráli tři zápasy a nepřivezl ani jediný bodík. Ve Vítkovicích dokonce utrpěl těžký debakl. Starší dorost přivezl ze dvou zápasů na hřištích soupeřů pouze jeden bodík a to je vzhledem k síle soupeřů žalostně málo. Posilněný mladší dorost A dokázal vyhrát na Slávii. Mladší dorost B, díky poslední třetině, vyhrál doma nad HC Krkonoše. Letos poprvé není nikdo hvězdou víkendu.

Juniorka

O třídu jinde

V pátek sehráli junioři svůj zápas ve Vítkovicích. Tento soupeř je tradičně silné a kvalitní mužstvo, které hraje vždy na špici všech mládežnických soutěží. Ovšem tentokrát se jednalo spíše o popravu. Jihočeši byli hotoví již po první třetině, kdy Vítkovice vedly 5:1 a nebylo o co hrát. Domácí dál navyšovali skóre a českobudějovičtí junioři si museli vypít kalich hořkosti až do dna a byla z toho ukrutná porážka 11:3!.

Sice těsně, ale bez bodu

Hned v sobotu jeli Jihočeši do Opavy a chtěli odčinit výprask z Vítkovic. Domácím se tentokrát moc nedařilo a tak stav byl až do konce zápasu vyrovnaný. Ovšem slabina Jihočechů je střelba branek. Jedinou branku dali Českobudějovičtí až v poslední minutě a ta stačila pouze na snížení na 1:2. Střelcem branky byl Jakub Marek. Jihočeši tak prohráli potřetí za sebou.

Opět jen těsně, ale bez bodu

V pondělí se dohrála juniorská soutěž v Praze na Slávii. Slávia je doma velmi silným týmem a dal se čekat urputný boj. Domácí se také ujali vedeni v zápase 3:0. Jihočeši zabojovali a podařilo se jim snížit na 3:2. Slávia v závěru dala ještě jednu branku a ta se stala nakonec mužstvu osudnou. V závěru totiž dokázali Jihočeši jen snížit na konečných 4:3 pro Slávii a z Prahy tak jedou Českobudějovičtí bez bodu. První gól Jihočechů vstřelil obránce Josef Klement.

Starší dorost

První vítězství Písku v jihočeském derby

V pátek se hrálo derby v Písku. Písek v Budvar aréně prohrál až na nájezdy a ukázal už tam svoji sílu. Tentokrát se ukázal ještě v lepším světle. Rychle vedl 2:0. Ovšem českobudějovický tým se sebral a zápas otočil na 3:2. Nedisciplinovanost opět mužstvo připravila o vítězství. Písek totiž v přesilovce vyrovnal. Po prodloužení tak přišly na řadu nájezdy. Tam se tentokrát dařilo domácím a ti tak oplatili Českobudějovickým prohru. Písek vyhrál 4:3sn. Dvě branky vstřelil Jonáš Beneš.

Ani u Letců to nebylo lehké

V sobotu jeli dorostenci k zápasu s Letci Letňany. Než se stačili Jihočeši vzpamatovat už prohrávali 0:1. Sotva snížil Emil Švec na 1:2. Letci ihned opět zvýšili na 3:1. Nadějný byl stav 3:3 a 4:4, ale pak dávali branky jen domácí a nakonec zápas vyhráli 6:4. Pro dorostence to znamená už čtvrtou prohru v řadě a pokles v tabulce.

Mladší dorost A

V plné síle a vítězství

V neděli cestoval mladší dorost do Prahy na zápas se Slávií v plné sestavě i s posilami ze staršího dorostu. A právě posily se činily. Jihočeši od začátku zápasu vedli a svoje vedení dokázali dovést až do konce zápasu. Nakonec svého soupeře porazili 4:2. Hráči z kádru staršího dorostu sice dali po brance, ale střelcem dvou branek byl David Ruda. Jihočechům vítězství pomůže k vzestupu v tabulce. Mladší dorost A je zatím nejúspěšnějším mládežnickým mužstvem HC České Budějovice.

Mladší dorost B

Rozhodla poslední třetina

V neděli přijelo do Budvar arény mužstvo HC Krkonoše. Domácí mužstvo hrálo v pozměněné sestavě. Dvě třetiny diváci gól neviděli. Ovšem v poslední třetině se přeci jen dočkali. V hlavní roli byli přeci jen domácí hráči, kteří hosty přestříleli a vybojovali tak další body za vítězství 4:1. Dvě branky domácích dal Aleš Macháček.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....