Banes Motor České Budějovice
30.09.2010, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Příští kola mládežnických soutěží budou poněkud netypická. Všechny čtyři mládežnické celky sehrají celkem sedm zápasů, ale v Budvar aréně se představí pouze v jednom zápase dorost B. Všechna ostatní mužstva sehrají svá utkání na ledě soupeřů. Uvidíme kolik bodů českobudějovická mužstva vybojují tento víkend.

Juniorka

Juniorka sehraje opět tři zápasy ve čtyřech dnech. Pro hráče je to určitě náročné na fyzickou kondici, na druhé straně je to lépe připraví na dospělý hokej. V pátek jedou junioři do Vítkovic. Ty jsou zatím na čtvrtém místě se ziskem třinácti bodů. V posledním trojzápase nejprve vyhráli v Litvínově 7:5, pak prohráli v Chomutově 2:3sn a Havlíčkově Brodě zvítězili 6:2. Vítkovice jsou tradičně silné mládežnické mužstvo a zisk bodů na jejich ledě by byl hodně cenný.

Hned v sobotu se junioři přesunou do Opavy. Ta má zatím na svém kontě šes bodů a z toho polovinu získala doma. Takže žádná velká sláva. Z posledního výjezdu získal Opava tři body. Nejprve prohrála v Chomutově 1:4, pak v Litvínově zvítězila 3:2 a v úterý prohrála v Třinci 1:2. Tady by se body pro Jihočechy mohli přeci jen najít.

Pondělní zápas sehrají českobudějovičtí junioři v Praze a soupeřem jim bude Slávia. Ta má zatím dobrou bilanci. Prohrála jen první zápas jinak všechny ostatní vyhrála a má tak dvanáct bodů. Navíc jí to skvěle střílí. V sobotu doma roznesla Pardubice 10:2 a v úterý vyhrála v Chomutově 8:2. Její síla je evidentně v ofenzívě a Jihočeši se budou mít určitě co ohánět.

Starší dorost

Starší dorost není zatím v úplně ideální formě. Trápí ho hlavně častá vylučování klíčových hráčů. Ani všechny opory nemají zatím ideální formu. To vše se může změnit již v dalších kolech. Hned v pátek je na programu jihočeské derby. Soupeřem bude totiž Písek. V prvním zápase sice v Budvar aréně vyhráli domácí 3:2sn, ale toto vítězství patřilo spíše mezi šťastné, než zasloužené. Teď je čas na první odvetu. Písek má na svém kontě pouze o tři body méně než českobudějovické mužstvo. Doma je zatím Písek dokonce neporažený. Zápas bude rozhodně těžší než tomu bývalo v minulosti.

Hned druhý den jedou dorostenci k zápasu do Letňan. Ty si zatím nevedou špatně, když mají deset bodů. V posledním kole prohráli Letci s Havlíčkovo Brodem 3:4p a pak podlehli doma Liberci 2:4. V prvním vzájemném duelu vyválčili Letci v Budvar aréně bod za prohru 3:2p. Tentokrát by měli Jihočeši bodovat naplno, protože ve vyrovnané tabulce si nemohou dovolit ztrácet body.

Mladší dorost

Mladší dorost sehraje jen jeden zápas a to v Edenu se Slávií Praha. Slávie má na svém kontě dvanáct bodů a dvě porážky. Minulý týden nejprve porazila Tábor doma 6:0 a pak podlehla v Jihlavě 2:5. Doma sehrála dva zápasy a oba dokázala vyhrát. Soupeř je tedy dostatečně kvalitní a hráči mohou ukázat co v nich je a přivést nějaký bod.

Mladší dorost B

Ligoví dorost se jako jediný představí v Budvar aréně. Soupeřem mu bude mužstvo Krkonoše-Trutnov. Tento soupeř by neměl být pro Jihočechy příliš velkým soustem i díky tomu, že zatím je bez bodu. Zápas se odehraje v neděli od 14.00 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....