Banes Motor České Budějovice
28.09.2010, Miroslav Mayer

Výsledkový servis mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Dlouhý hrací víkend přinesl českobudějovickým týmům rozdílné výsledky. Juniorka nejprve dvakrát doma vyhrála, aby v úterý podlehla vysoko Spartě. Starší dorost nejprve vyhrál a pak doma vysoko prohrál. Z Hradce Králové přivezl bod. Extraligoví mladší dorost vyhrál vysoko oba své zápasy. Dorost B jeden zápas vyhrál a z Kolína přivezl jeden bod. Hráčem víkendu se stává útočník mladšího dorostu Václav Pašek, který získal ve dvou zápasech devět bodů (4+5).

Junioři

První výhra za tři body

V pátek přijel do Budvar arény Havířov. Jihočeši se poprvé v sezóně představili na svém ledě a chtěli utkání vyhrát. Nástup do zápasu jim vyšel, když se dostali do vedení. Hosté na tento gól ještě dokázali reagovat. Ovšem před koncem první třetiny dali českobudějovičtí junioři další branku a na tu už Havířov nenašel odpověď. Ve druhé třetině se nic významného nestalo a tak o všem rozhodla až poslední třetina ve které se domácím podařilo přidat ještě tři branky a dovést zápas do klidného vítězného konce 5:1. Hráčem zápasu byl Jakub Marek, který získal tři body (2+1).

Divoká přestřelka v závěru zápasu

Hned v sobotu přijel do Českých Budějovic . Ten měl v pátek volno a ukázalo se, že mu dlouhá cesta před zápasem spíše uškodila. Zápas opět dobře začali domácí a ještě pět minut před koncem byl stav 3:0. Brankář Kantor byl pro hosty nepřekonatelnou překážkou. Ovšem pak se rozjel brankostroj na obou stranách. Během jedné minuty padly tři branky a o dvě minuty později přibyla ještě jedna. Naštěstí oba týmy daly po dvou brankách a tak konečný výsledek byl 5:2 pro HC České Budějovice. Hráčem zápasu byl Lukáš Sumerauer, který dal tři branky.

Příliš krutá porážka

V úterý dorazila do Českých Budějovic Sparta Praha. Ta se předvedla v nejlepším světle a ukázala, že má formu jako hrom. Domácí s ní drželi krok pouze v první třetině a pak měla navrh Sparta. Hlavně její brankář byl pro domácí celý zápas nepřekonatelnou překážkou. Jihočeši se snažili hrát i za nepříznivého stavu, ale branku se jim vstřelit nepodařilo. Sparta tak vyhrála 7:0 a Jihočeši poprvé v sezóně nedali branku. Jeden z nejlepších hráčů domácích byl obránce Lukáš Kříž.

Starší dorost

Podskalský se ukázal

V pátek jeli českobudějovičtí dorostenci ke svému zápasu do Havlíčkova Brodu. Po dvou porážkách chtěli tentokrát vyhrát a tak trenéři udělali v sestavě změnu. Do branky se poprvé od začátku zápasu postavil brankář Radek Podskalský. Tento tah se trenérům dokonale vyplatil. Podskalský podal životní výkon a podařilo se mu vychytat první nulu v sezóně. Navíc se dokázali trefit českobudějovičtí útočníci a zápas tak nakonec skončil ziskem tří bodů pro Jihočechy za vítězství 3:0.

Krutý domácí debakl

Hned v sobotu chtěli českobudějovičtí hráči navázat na výkon a výsledek z Brodu. Tentokrát do měla odnést Mladá Boleslav. Než se domácí probrali už prohrávali. První branku dával Lukáš Mareš až za stavu 0:3. Ovšem k obratu v zápase branka nevedla. Naopak hosté jeli jako dobře namazaný stroj a teprve za stavu 1:7 se opět trefili domácí. V závěru zápasu padly ještě tři branky a hosté vezou tři body za vítězství 8:3. Českobudějovičtí tak doma ztratili další body. Ve vyrovnané tabulce extraligy staršího dorostu mohou tyto body v závěru chybět.

Z Hradce jen s bodem

V úterý hráli dorostenci svůj zápas v Hradci Králové. Jihočeši šli v zápase do vedení, ale Hradec dokázal vyrovnat. Postupně se českobudějovičtí dorostenci dostali až do vedení 4:2 a to vše , když chybělo šest minut do konce zápasu. Přesto se domácí ještě vzpamatovali a nejen, že snížili, ale v závěru dokonce vyrovnali. Utkání se prodlužovalo a v něm měli domácí velkou šanci, když se nechal vyloučit českobudějovický Bílek. Přesilovku těsně před koncem prodloužení využili a získali tak dva body za vítězství 5:4p. Dva body v zápase zaznamenal Luboš Rob.

Mladší dorost A

Kanonáda jako na střelnici

V neděli s e do Havlíčkova Brodu vypravili i mladší dorostenci. Zápas byl vyrovnaný jen v první třetině. To ještě domácí mohli doufat, že v zápase získají nějaké body. Po druhé třetině mohli pouze doufat, že neinkasují deset branek a po třetí třetině věděli, že ani tento cíl se jim nepovedlo splnit. Jihočeši si zkrátka dělali co chtěli a zápas vyhráli 10:1. Hráčem zápasu byl Václav Pašek, který zaznamenal pět bodů (3+2).

Třetí třetina rozhodla

V úterý přijeli do Budvar arény Pardubice. Úvod zápasu vyšel lépe domácím, kteří se ujali vedení 2:0.Ovšem hosté se dali dohromady a ještě dokázali vyrovnat. Ve třetí třetině domácíé zabrali a nasázeli svému soupeři ještě čtyři branky a místo dramatu z toho byl jasný výsledek 6:2. Dva body zaznamenal David Ruda.

Mladší dorost B

Ligoví dorost přivítali na svém ledě v neděli béčko Liberce. Už od úvodní třetiny českobudějovičtí hráči v utkání vedli a drželi si před soupeřem náskok. Ten se jim povedlo navýšit i ve druhé třetině a o výsledku zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Poslední třetina sice přinesla ještě po dvou brankách na obou stranách, ale výsledek nakonec byl 8:4 pro Jihočechy a další tři body do tabulky. Hráčem zápasu byl Tomáš Jáchym, která dal již ve druhém zápase tři branky. Tentokrát přidal ještě tři přihrávky a posbíral tak šest bodů!

Prohrané nájezdy

K úternímu zápasu zajížděl ligoví dorost do Kolína. Hlavně druhá část hry patřila českobudějovickému mužstvu a to se ujalo vedení 3:2. Domácí však stačili vyrovnat. V prodloužení gól nepadl a při nájezdech byli šťastnější domácí a vyhráli tak 4:3sn . Trenér chválil výkon brankáře Lukáše Píchy.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....