Banes Motor České Budějovice
20.09.2010, Miroslav Mayer

Výsledkový servis mládeže: Černý víkend

Č. B u d ě j o v i c e - Víkend se českobudějovickým mužstvům vůbec nevydařil. Junioři špatně vstoupili do sezóny, když z Vysočiny nepřivezli ani bod. Naštěstí dokázali zabojovat v Liberci. Starší dorost poprvé prohrál venku i doma. Oba mladší dorosty jeden zápas prohrály a jeden vyhrály.Na straně českobudějovických týmů bylo i málo branek.Hráčem víkendu se stává útočník staršího dorostu Luboš Rob, který dokázal bodovat v obou zápasech staršího dorostu a získat čtyři body (2+2). Stejně na tom byl i Tomáš Jáchym z dorostu B (3+1).

Juniorka

První zápas nevyšel

Úvodní zápas v sezóně Jihočechům vůbec nevyšel. Na ledě nováčka z Havlíčkova Brodu byli totiž českobudějovičtí junioři spíše mírnými favority i díky skvělým výsledkům v přípravě. Jenže příprava není soutěž a tentokrát se to projevilo. První branku zápasu dal sice českobudějovický útočník Lukáš Sumerauer, ale to bylo ze strany hostujícího týmu vše. Zato domácí si zastříleli a zápas nakonec vyhráli 5:1.

Ani v Jihlavě pšenka nekvetla

Hned v sobotu hráli junioři v Jihlavě. Tentokrát sice vedli domácí, ale Jihočeši dokázali vyrovnat na 1:1. To bylo ovšem opět všechno a další branky už stříleli jen domácí. Těm se podařilo dát rychle po vyrovnání dvě branky a byli opět na koni. Jihočeši se už z tohoto vývoje zápasu nedokázali vzpamatovat. Jihlava tak zvítězila 4:1 a Jihočeši dál čekají na své první body a hlavně na probuzení střelců. Jediný českobudějovický gól dal obránce Martin Semrád.

Prokletí Tygrů prolomeno

V pondělí v podvečer sehráli junioří svůj třetí letošní zápas. Opět se představili venku a tentokrát to bylo v Liberci. Tygři byli tento víkend soupeřem všech extraligových mládežnických mužstev a ve všech duelech byli úspěšnější. I tentokrát začali Tygři lépe a ujali se vedení 2:0. Jihočeši zabojovali a dokázali vyrovnat v 59. minutě při power-play. V prodloužení branka nepadla a při nájezdech stálo štěstí při českobudějovickém mužstvu. Vyrovnávací branku a rozhodující nájezd má na svědomí Radek Seidl. Jihočeši tak získali první dva body do tabulky za vítězství 3:2sn.

Starší dorost

Nářez v Pardubicích

V pátek se v Pardubicích utkala první dvě mužstva soutěže. Dosud neporažení Jihočeši vstoupili do zápasu skvěle a ve čtvrté minutě vedli 2:0! Domácí ještě do konce první třetiny otočili zápas. Ve druhé třetině se museli českobudějovičtí dorostenci bránit velkému množství přesilovek a inkasovali pouze jednou. Ovšem všichni hráči prvního útoku dostali kromě malých trestů i desetiminutové a hra Jihočechů tak nebyla komplexní. Domácí vedli konce už 8:2, ale pak se ještě trefili i hosté. Skóre se zastavilo na stavu 9:5. Znamená to první porážku Jihočechů v sezóně a přepuštění první místa právě Pardubicím. První gól zápasu dal Jonáš Beneš.

Ani doma to nebylo lepší

Hned v sobotu si mohli českobudějovičtí hráči zpravit náladu na domácím ledě s Bílými Tygry Liberec. Ti se sice ujali v první třetině vedení, ale domácí dokázali zápas otočit na 3:1 a byl lepším týmem. Ovšem hosté ve druhé třetině snížili z přesilové hry a domácím se přestalo dařit. Nakonec se Tygrům povedlo i vyrovnat a dovést zápas do prodloužení. Dvakrát za sebou se povedlo Jihočechům takové zápasy vyhrát. Do třetice to už nevyšlo. Gól v prodloužení dal Liberec a odvezl si druhý bod navíc za výhru 4:3p. Z domácího celku zaznamenal dva body a opět jeden desetiminutový trest David Bílek.

Mladší dorost A

Přetlačovaná pro Jihočechy

Už ve čtvrtek přijela do Budvar arény Kometa Brno. Jedná se o jednoho z favoritů soutěže. Odpovídal tomu i průběh zápasu. Českobudějovičtí vyhráli první třetinu 1:0, ale Kometa ve druhé části hry dokázala vyrovnat. Ovšem Lukáš Vopelka dokázal rychle dát gól navíc. O chvíli později opět Kometa vyrovnala, ale Vopelka by opět proti remíze a přidal svoji druhou branku v zápase a stanovil tím výsledek na 3:2 pro domácí.

Tygrům se v Budvar aréně dařilo

Nedělním soupeřem českobudějovických dorostenců byli Bílí Tygři Liberec. Těm se o víkendu v Budvar aréně dařilo a dokázali to i mladší dorostenci. Ti dokonce ještě překonali svoje starší kamarády a vezou si domů úplně všechny body za vítězství 3:0. Jihočeši nenašli za celý zápas střelce branky a bez gólů se nevyhrává. Mladší dorost A tak utrpěl svoji první porážku v sezóně.

Mladší dorost B

V Třebíči se nedařilo

Ve čtvrtek zajížděli ligoví dorostenci na led favorita soutěže Třebíče. Favorit se ukázal v dobrém světle. Po první, vyrovnané třetině, domácí obě třetiny dokázali vyhrát a celkově tak zvítězit 5:3. Jihočeši tak prohráli poprvé v sezóně. Nejlepším střelcem českobudějovického mužstva se stal Tomáš Jáchym, který dal tři branky.

Z Benátek s vítězstvím

V neděli si zajeli Jihočeši do Benátek nad Jizerou. Porážka z předchozího zápasu nenechala na týmu žádné následky. Jihočeši se pustili chutě do svého soupeře. Již od první minuty se ujali vedení 1:0 a to jim vydrželo až do poslední třetiny. Tam Jihočeši ještě dvě branky přidali a dovedli utkání do vítězného konce 3:0. Dvě branky dal Aleš Macháček.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....