Banes Motor České Budějovice
14.09.2010, Miroslav Mayer

Junioři zahájí soutěž, dorostenci hrají další kola

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnická mužstva mají před sebou super dlouhý víkend ve kterém sehrají minimálně dva zápasy. Svoji soutěž konečně zahájí i juniorské mužstvo, které sehraje dokonce během čtyř dnů tři zápasy a všechny se odehrají na ledě soupeřů. V Budvar aréně se představí starší dorost a dokonce dvakrát mladší dorost A. Nejčestějším soupeřem českobudějovických celků budou Bílí Tygři Liberec.

Junioři

Předlouhé čekání na soutěžní zápas končí v pátek, kdy se rozjíždí extraliga juniorů. Hned nabere přímo zběsilé tempo, neboť ve dvou víkendech mužstva sehrají hned šest zápasů a to jim dá určitě pořádně zabrat a hned na začátku prověří i fyzickou připravenost. Rozjezd do soutěže je vždy důležitý a tak je škoda, že první tři zápasy odehrají Jihočeši mimo České Budějovice. Premiéru v soutěžním zápase si na lavičce odbude i bývalý českobudějovický útočník Filip Turek. Junioři mají velmi mladé mužstvo a snad úvod soutěže zvládne.

V pátek zahájí Jihočeši soutěž v Havličkově Brodě. Ten je nováčkem soutěže a bude se snažit hned získat doma body. Zápas by měl začínat v 18.00.

V sobotu se českobudějovičtí junioři přesunou nedaleko místa svého prvního zápasu a to do Jihlavy. V tradiční hokejové baště sehrají svůj druhý zápas. Dukla loni ovšem neměla dobrou sezónu a skončila na předposledním místě. To by letos znamenalo sestup a tomu bude chtít Dukla určitě zabránit. Zápas by měl mít začátek ve 12.00 na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě.

Po dni odpočinku se junioři vydají na cestu na sever republiky, kde své síly změří s mužstvem Bílí Tygři Liberec. Tygři také neprožili loni dobrou sezónu, i když nakonec se přeci jen dostali do play-off. Přesto to nebyl pro tento klub určitě dobrý výsledek a bude se snažit o vylepšení své pokažené reputace. Zápas by měl v Liberci začínat v 17.00.

Starší dorost

V pátek se starší dorost chystá k těžkému zápasu do Pardubic. Ty se totiž v tabulce drží na druhém místě za Jihočechy a mají na ně ztrátu pouhého jednoho bodu. Mají na svém kontě jednu porážku a to zrovna na domácím ledě s Havlíčkovo Brodem 1:2. To bylo v pátek, ale hned v sobotu dokázali zvítězit v Mladé Boleslavi 3:1. Českobudějovičtí potřebují najít další hráče, kteří budou schopni dávat branky. Zápas začíná v Pardubicích od 18.00.

V sobotu si zahrají dorostenci opět v Budvar aréně. Tentokrát bude jejich soupeřem tým Bílí Tygři Liberec. Tygři zatím vybojovali pouhých pět bodů. Z toho na ledě soupeřů jen dva za dvě prohry v prodloužení. V pátek vyhráli Tygři s Hradcem Králové 5:2 a v sobotu podlehli V Havlíčkově Bradu 3:4p. Českobudějovičtí dvakrát doma vyhráli se štěstím, tentokrát by mohli ušetřit svým příznivcům i trenérům nervy a zápas rozhodnout dříve. Utkání se odehraje v sobotu od 12.30 na první ledové ploše.

Mladší dorost A

Mladší dorost tento týden odehraje dva zápasy a začne již ve čtvrtek, kdy v Budvar aréně přivítá Kometu Brno. Kometa má po dvou zápasech plný počet bodů a za sebou dvě vysoká vítězství 7:2. Nejprve pokořila Duklu v Jihlavě a za týden pak na svém ledě dokonce i Slávii. Rozhodně se nebude jednat o slabého soupeře a českobudějovičtí dorostenci se budou mít co ohánět, aby uhájili svoji neporazitelnost a udrželi se na čele tabulky. Zápas bude mít úvodní hvizd v 17.30 na první ledové ploše.

V neděli přijede na Jih tradiční soupeř tohoto víkendu Bílí Tygři Liberec. Ti mají na svém kontě tři body za jedno vítězství. V prvním kole nejprve podlehli Tygří Mladé Boleslavi 1:3 a pak dokázali vyhrát 5:0 v Táboře. Venku se jim tedy zatím daří lépe než doma, ale to by v neděli platit nemělo. Zápas se odehraje ve 12.00 na první ledové ploše.

Mladší dorost B

I ligové dorostence čekají tento týden dva zápasy a oba se odehrají na ledě soupeřů. Ve čtvrtek odehrají zápas v Třebíči. Třebíč sestoupila z extraligy a tak by měla mít na ligu určitě dost silný kádr. V prvním kole vyhrála Třebíč na Kobře 5:4.

V neděli zajíždějí do Benátek nad Jizerou. To je tradiční účastník ligy dorostu a většinou se pohybuje v horní polovině tabulky. V prvním kole rozdrtili Benátky HC Krkonoše na jejich ledě vysoko 10:2. Jihočechy tedy nečeká žádný lehký zápas.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....