Banes Motor České Budějovice
08.09.2010, Miroslav Mayer

Začínají žákovské soutěže

Č. B u d ě j o v i c e - V sobotu 11. září se dočkají začátku svých soutěží i žákovská mužstva. Českobudějovická mužstva mají na rozjezd v prvním kole slabšího soupeře a to mužstva Meteoru Třemošná. V loňské sezóně dokázali hráči Třemošné získat s českobudějovickými mužstvy pouze jeden bod za remízu, jinak všechny body získali Jihočeši. V budvar aréně se představí mužstva osmé a sedmé třídy.

Sytém soutěže žákovské ligy se nemění. Znamená to, že mužstva sehrají 22 kol a výsledky všech čtyř mužstev (pátá až osmá třída) se sečtou do jedné tabulky. Mužstva na 1.- 6. místě spolu sehrají další zápasy a vzájemné zápasy se jim započítávají do tabulky. To samé pak mužstva, která se umístí na 7. až 12. místě. Vzhledem ke kvalitě soupeřů v nadstavbové části je umístění v první šestce pro českobudějovická mužstva nutností.

Osmá a sedmá třída

Na lavičce těchto týmů se odbude svoji premiéru po delší době bývalý reprezentant a úspěšný trenér Vladimír Caldr. Obě mužstva má v přípravě již od letního období a jistě je na sezónu dobře připravil. Ovšem hned první soupeř by neměl ještě pravou sílu mužstev odhalit. Každopádně úspěšný vstup do sezónu mužstvo vždy dobře naladí. Zápas sedmé třídy začne v sobotu od 11.00 a zápas osmé třídy následuje ihned po odehrání tohoto zápasu. Vše se odehraje na druhé ledové ploše.

Šestá a pátá třída

I pětka a šestka se dočkala nových trenérů. Jako hlavní trenér mužstva povede Petr Červený, jako asistent mu bude pomáhat Lukáš Chaloupka. Vzhledem k neúprosné postupové matematice se očekávají body do společné tabulky i od těchto mužstev a začít mohou hned v sobotu v Třemošné. Pro oba trenéry se bude jednat o premiérové zápasy u těchto mužstev a vítězství a pohledná předvedená hra by jim určitě zvedla náladu.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....