Banes Motor České Budějovice
05.09.2010, Miroslav Mayer

Všechna mužstva zvítězila

Č. B u d ě j o v i c e – Hned první zářijoví víkend se rozjely mládežnické soutěže. Jen juniorka má ještě, kvůli reprezentační akci, přestávku. Vstup do sezóny se všem českobudějovickým mužstvům vydařil. Všechny týmy zvítězily a získaly plný počet bodů, což je pro vstup do sezóny vždy dobré. Navíc všechna mužstva byla dobrá i v obranné činnosti a inkasovala málo branek. Hráčem víkendu se stává David Ruda, útočník mladšího dorostu, který jako první dokázal vstřelit tři branky v jednom zápase.

Starší dorost

Premiéra doma vyšla

Jako vůbec první začal sezónu mladší dorost a to už v pátek s mužstvem Rebel Havlíčkův Brod. Hosté využili přestávky juniorky a jejich kádr čítal celkem devět hráčů ročníku 1993. Přesto se poprvé radovali domácí a to hned v úvodu zápasu. Hosté byli ve hře jen v první třetině, kdy vyrovnali na 1:1, ale domácí brzo strhli vedení zpět na svoji stranu. Ve druhé třetině se pak rozhodlo o výsledku zápasu, když domácí dokázali dát ještě dvě branky a ujmout se tak vedení 4:1. Poslední třetina byla spíše bojovná a k vidění byl i jeden pěstní souboj, který rozhodčí necitlivě vyhodnotil jako vyloučení dokonce zápasu. Hosté v závěru dokázali jen korigovat výsledek na 4:2. V zápase bylo několik dvoubodových hráčů. Jeden z nich byl i Jan Salák.

Po bitvě všechny body z Mladé Boleslavi

Hned druhý den jeli dorostenci do Mladé Boleslavi, která je vždy na svém ledě hodně nebezpečná. Domácí se také dostali do vedení a první třetinu dokonce vyhráli 1:0. Ve druhé třetině českobudějovičtí hráči vyrovnali a rozhodnout musela třetí třetina. Tam se štěstí přiklonilo na stranu Jihočechů. Mužstvo uklidnil třetím gólem po trestném střílení Jonáš Beneš a definitivní podobu výsledku dalo power play a gól do prázdné branky na konečných 1:4. V brance předváděl skvělý výkon brankář David Gába, který má na výsledku lví podíl.

Mladší dorost

V derby českobudějovičtí dorostenci vyhráli

V neděli, přesně v poledne, rozehráli svůj úvodní mač i mladší dorostenci. Soupeřem jim byl tým HC Tábor. Souboj se sousedem z kraje je vždy prestižní a Tábor poslední dobou dělal českobudějovickým týmům problémy. Teď navíc Tábor trénuje bývalý českobudějovický hráč a trenér Pavel Pýcha. Táborští jsou v soutěži nováčci, ale přesto nechtějí hrát druhé housle. Zápas se rozhodoval ve druhé třetině, kdy domácí dali čtyři branky. Poslední třetina skončila sice nerozhodně, ale přesto byl výsledek jasný pro domácí 7:3. Dvě branky dal Lukáš Vopelka.

Mladší dorost B

Body z venku potěší

Mladší dorost B své první utkání sehrál v Jindřichově Hradci. Hradečtí jsou nováčkem soutěže a tak neměl být pro českobudějovické dorostenci tak silným soupeřem. Hosté nakonec zvítězili 3:1.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....