Banes Motor České Budějovice
28.08.2010, Antonín Vansa

FRI - CEB 2:5 - Na závěr turné jasná výhra

Y v e r d ó n - HC MOUNTFIELD zvítězil ve svém posledním vystoupení na švýcarském turné nad týmem HC Fribourg-Gotterón 5:2. Dvě branky českobudějovického celku zaznamenala letní posila z Ústí nad Labem Roman Pšurný, další dvě přidal centr Michal Mikeska, minutu před koncem pečetil budějovické vítězství Jiří Šimánek. Svěřenci kouče Františka Výborného se tak zpět do Čech vrátí s bilancí jedné výhry, jedné remízy a jedné prohry.

Po dvou porážkách se HC MOUNTFIELD postavil potřetí během tří dnů švýcarském vyzyvateli. Posledním soupeřem týmu kouče Františka Výborného byl HC Fribourg-Gotterón. Zatímco v minulých zápasech se Jihočeši vyrovnali protivníkům ze země Helvétského kříže v pohybu, ale nedokázali se výrazněji prosadit střelecky, sobotní duel měl naprosto odlišný vývoj.

V brance se po jednozápasové pauze objevil opět Jakub Kovář a podal výtečný výkon. Jeho úsilí však tentokrát podpořili i spoluhráči v poli. Hned v první přesilové hře utkání předvedli vynikající kombinaci Jan Novák s Pavlem Kašpaříkem a na jejím konci stál Roman Pšurný, který přesnou střelou z úhlu pod víko otevřel skóre - 0:1. Otřesené hráče Fribourgu pak jen o minutu později ještě více zdeptal Michal Mikeska, který svým prvním gólem na turnaji a celkově třetím v letošní přípravě zvýšil již na rozdíl dvou branek - 0:2. Švýcarský celek vrátila do hry dvojnásobná přesilovka. V čase 11.02 putoval za katr Jan Snopek a jen o čtrnáct sekund později útočník Jiří Šimánek. Nabídnutou zesílenou početní výhodu využil po pětačtyřiceti sekundách Pavel Rosa po přesném pasu od Philippe Rytze - 1:2.

Do druhé dvacetiminutovky opět vstoupili mnohem lépe hráči Českých Budějovic. Už po pěti a půl minutách se podruhé v utkání prosadil Roman Pšurný, tentokrát po výborné souhře s Pavlem Kašpaříkem a Milanem Gulašem - 1:3. Jihočeši trpělivě bránili za pomoci vynikajícího Kováře svůj pracně vybudovaný náskok. Fribourgu nepomohly ke korekci ani dvě po sobě jdoucí přesilové hry. Naopak, při vyloučení Lukáše Květoně vystihl chybnou rozehrávku švýcarských zadáků Michal Mikeska a po samostatném úniku zvýšil ve vlastním oslabení už na 1:4.

Teprve v čase 47.27 se Fribourg ještě jednou střelecky vzchopil. Po přihrávce švýcarského reprezentanta Valentina Wirze snížil na rozdíl dvou gólů Robin Leblanc - 2:4. Jenže Českobudějovičtí si už cenné vítězství ujít nenechali. V kritické chvíli přečkali další oslabení při vyloučení Jana Snopka, úspěchem neskončila ani závěrečná power-play Fribourgu. Místo kontaktního gólu přišel gól pojišťovací. Postaral se o něj střelou do prázdné branky Jiří Šimánek, který pojistil výhru HC MOUNTFIELD v poměru 5:2.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....