Banes Motor České Budějovice
31.08.2010, Matěj Mayer

Mládežnické soutěže se rozjíždí!

Č. B u d ě j o v i c e – Mládežnické soutěže se konečně naplno rozjíždí. Již v pátek odstartuje svou soutěž kategorie staršího dorostu. Mladíci HC České Budějovice se utkají v domácím utkání s Havlíčkovým Brodem. O dva dny později zahájí soutěže i oba mladší dorosty. Mladší dorost A se utká v domácím zápase s Táborem a „Béčko“ jede zahájit soutěž do Jindřichova Hradce. Juniorské mužstvo zahájí sezónu prvním soutěžním zápasem až o dva týdny později.

Starší dorost

Kategorii staršího dorostu tvoří letos hráči ročníku 1993 a 1994. Sezónu zahájí utkáním proti Havlíčkovu Brodu. Proti tomuto soupeři si loňský mladší dorost, tedy hráči, kteří tvoří kostru letošního staršího dorostu, vedl velmi dobře. Tři utkání vyhrálo českobudějovické mužstvo, konkrétně 3:2p, 5:3, 5:4 a to úplně poslední ovládli hráči soupeře 2:1. Mužstvo staršího dorostu povede v sezóně 2010 / 2011 trenérská dvojice Jan Trummer – Milan Stárek, která se bude snažit navázat na úspěšnou loňskou sezónu, která vyvrcholila účastí na přeboru republiky. Utkání se odehraje v pátek v Budvar Aréně na druhé ledové ploše 18.00 hodin.

O den později už starší dorostenci zajíždí ke svému druhému sezónnímu utkání a to rovnou do Mladé Boleslavi. S tou měl loňský mladší dorost dokonce stoprocentní úspešnost. První utkání vyhráli českobudějovičtí na vlastním ledě 4:3 v prodloužení. Druhý zápas v Boleslavi skončil opět lépe pro mužstvo z jihu Čech, a to 6:5. Třetí utkání se hrálo také v Mladé Boleslavi a hosté vyhráli 6:4, poslední utkání na ledě Budvar Arény bylo opět v moci českobudějovických po výsledku 5:2.

Mladší dorost

V kategorii mladšího dorostu budou tuto sezónu nastupovat hráči ročníku 1995 a 1996. První utkání sezóny sehrají mladší dorostenci v domácím prostředí s mužstvem HC Tábor. Ten by měl být nejslabším soupeřem v soutěži. Loni postoupil z ligy dorostu, když celou soutěž vyhrál českobudějovický mladší dorost B, ale dva dorosty v extralize mít nelze a tak se do extraligy nakonec dostal Tábor. Mladší dorost A bude v sezóně 2010 / 2011 trénovat dvojice Jaroslav Formánek – Pavel Bláha. Jaroslav Formánek má prsty v loňské velmi úspěšné sezóně mladšího dorost B a tak se dá očekávat, že i letošní sezóna mladšího dorostu pod jeho vedením bude úspěšná. Nedělní utkání v Budvar Aréně začíná ve 12 hodin.

Mladší dorost B

Mladší dorost B bude sloužit jako záložní mužstvo, kde budou rovněž nastupovat převážně hráči ročníku 1995 a 1996. Mužstvo se na úvod soutěže utká s jindřichohradeckým Vajgarem. Který patří v této kategorii mezi ty silnější celky. I přes to, by si s nimi mělo českobudějovické mužstvo poradit a úspěšně odstartovat sezónu 2010 / 2011. Mladší dorost B bude hrát pod taktovkou trenérské dvojice Pavel Bláha – František Čech.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....