Banes Motor České Budějovice
04.08.2010, Matěj Mayer

Dvacítka jede na turnaj ve Švýcarsku, osmnáctka na Memoriál

Č. B u d ě j o v i c e - Česká reprezentační dvacítka vyráží na turnaj čtyř do Arosy ve Švýcarsku. Turnaj se koná ve třech dnech od 6. do 8. srpna. Každý den sehraje každý s výběrů jedno utkání. Česká reprezentace do osmnácti let se zúčastní velmi prestižního Memoriálu Ivana Hlinky. Memoriál se odehraje v Břeclavi a Piešťanech a budou zde k vidění nejlepší mladí hokejisté, kteří se určitě brzy prosadí i v NHL. V obou nominacích figurují i českobudějovičtí hráči. V minulé sezóně byl nejúspěšnějším reprezentantem Michal Švihálek.

České reprerezentace "20"

Česká dvacítka má na programu v nejbližší době tři turnaje. Prvního z nich se zúčastní ve Švýcarsku, kde ve dnech od 6. do 8. srpna sehraje tři utkání. Jedná se o turnaj čtyř zemí. Kromě naší reprezentace se turnaje účastní ještě výběry Slovenska, Švýcarska a Německa. Hlavním trenérem naší reprezentace je Miroslav Přerost, asistenti jsou Jiří Fischer a američan Terry Christensen. V nominaci jsou z českobudějovických hráčů dva útočníci. Roman Horák a Robin Soudek, oba budou v příštím ročníku hájit barvy Chilliwacku Bruins ve WHL. Náhradníkem je obránce HC MOUNTFIELD Bohumil Jank.

Program turnaje čtyř

6. 8. 2010
CZE - SVK 15.30
SUI - GER 19.30

7. 8. 2010
GER - CZE 15.30
SVK - SUI 19.30

8. 8. 2010
GER - SVK 11.30
SUI - CZE 15.30

Nominace ČR "20"

Brankáři:
Filip Novotný (Sparta Praha), Marek Mazanec (Plzeň).

Obránci:
Marek Hrbas (Fargo, USHL), David Musil (Vancouver, WHL), Jakub Jeřábek (Plzeň), Dalibor Řezníček, Oldřich Horák (oba Zlín), Jakub Krejčík (Slavia Praha), Jan Zdráhal (Pardubice).

Útočníci:
Jakub Culek, Petr Straka (oba Rimouski, QMJHL), Andrej Nestrašil (Victoriaville, QMJHL), Antonín Honejsek (Moose Jaw, WHL), Robin Soudek (Edmonton, WHL), Roman Horák (Chilliwack, WHL), Tomáš Rachůnek (Sault Ste. Marie, OHL), Ondřej Palát (Drummondville, QMJHL), Rostislav Marosz, Jakub Orsava (oba Třinec), Michal Bulíř (Liberec), Adam Havlík (Znojmo), Ondřej Havlíček (Ústí n. L.).

Náhradníci:
Libor Kašík (Zlín), Tomáš Král (Lillehammer, Norsko), Martin Pláněk, Richard Jarůšek (oba Znojmo), Lukáš Žejdl (Slavia Praha), Dan Růžička (Plzeň), Bohumil Jank (Č. Budějovice), Petr Kousalík (Litvínov), David Tůma (Sparta Praha).

Česká reprezentace "18"

Osmnáctku čeká zřejmě nejprestižnější turnaj v roce. Zúčastní se Memoriálu Ivana Hlinky, který se každoročně koná v Břeclavi a Piešťanech. Oproti mistrovství světa se zde představí v plné sestavě hlavně zámořské týmy. Zvláště Kanada přijede s nejsilnějším výběrem. Na tomto turnaji se každoročně představují budoucí hvězdy NHL. V minulosti se ho účastnil třeba Sidney Crosby, Rick Nash, Steven Stamkos, Tyler Seguin či jednička letošního draftu Taylor Hall. V nominaci osmnáctky figuruje hned pět jmen, které se v součastnosti spojují s českobudějovickým hokejem. Společně se Slavií Praha má českobudějovický hokej největší zastoupení. Konkrétně se jedná o čtveřici útočníků - Michal Švihálek, Lukáš Sedlák, Tomáš Rousek, Petr Koblasa a jediného obránce Lukáše Kříže.

Program ČR na Memoriálu, skupina v Břeclavi

 
 9.8.  15:30  Česká republika - USA
10.8.  19:00  Česká republika - Fisnko
12.8.  19:00  Česká republika - Rusko 
13.8.  14:00  B3 - A3 (Piešťany)
       15:30  A4 - B4 (Břeclav)
       17:30  semifinále B1 - A2 (Piešťany)
       19:00  semifinále A1 - B2 (Břeclav)

Nominace ČR"18"

Brankáři:
David Honzík (K. Vary), Jaroslav Pavelka (Hradec Králové), Patrik Bartošák (Vítkovice).

Obránci:
Štěpán Jeník, Antonín Růžička (oba Slavia Praha), Tomáš Kvapil (Lulea, Švédsko), Petr Šidlík (Jihlava), Tomáš Pavelka (Vítkovice), Lukáš Kříž (Č. Budějovice), Michal Gutwald (Kladno).

Útočníci:
Tomáš Rousek, Lukáš Sedlák, Michal Švihálek, Petr Koblasa (všichni Č. Budějovice), Matěj Beran (K. Vary), Václav Tomek, Tomáš Hertl, Dmitrij Jaškin (všichni Slavia Praha), David Březina (Pardubice), Patrik Urban (Liberec), Lukáš Králík (Olomouc), Zdeněk Doležal (Sparta Praha), Tomáš Hyka (Ml. Boleslav).

Náhradníci:
Matěj Machovský (Opava), Michael Janota (Zlín), Martin Váchal (Plzeň), Marek Červený (Hradec Králové), Martin Frk (Karlovy Vary), Patrick Brzobohatý (Sparta Praha).

Trenéři: Jiří Šolc a Martin Hosták

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....