Banes Motor České Budějovice
28.02.2010, Miroslav Mayer

Žáci lepší než Slavia

Č. B u d ě j o v i c e - Ve 28. kole žákovské soutěže se žáci utkali s velice těžkým soupeřem Slavií Praha. Celková bilance všech čtyř žákovských mužstev vyzněla pro Jihočechy v poměru 3:1. Jedině mužstvo páté třídy nedokázalo svůj zápas vyhrát. Ostatní mužstva si připsala vítězství. Hráčem víkendu se stává hráč osmé třídy Tomáš Jáchym, který dal hned tři branky a na jednu nahrál.

Osmá třída

V tabulce osmé třídy Slávia před duelem s Jihočechy vedla, měla před nimi náskok tří bodů. Českobudějovičtí hráči si byli vědomi i toho, že pokud chtějí mít šanci hrát na přeborech republiky musí svého soupeře porazit. S tímto vědomím šlo mužstvo do zápasu a utkání bylo po dvě třetiny vyrovnané. Do závěrečného dějství šli domácí s náskokem jedné branky a v poslední třetině dokázali čtyřmi brankami utkání úplně rozhodnout a zvítězit 6:2. Stáhli tím náskok svého soupeře na jeden bod a mají ještě o co hrát. Jednu branku vstřelil i Kamil Suchánek.

Sedmá třída

V tabulce sedmé třídy je Slávia na třetím místě a měla také tři body náskok na Jihočechy, což už po vzájemném zápase neplatí. Jihočeši už ovšem mají naději na přebory hodně malou. Po vyrovnané první třetině se zápas rozhodoval v prostřední části hry. Tam se domácím dařilo a nasázeli Slávii hned pět branek. Třetí třetina se jen dohrával a celkové skóre tak bylo 7:1 pro HC České Budějovice. Tři body (1+2) v zápase zaznamenal i Roman Hlavica.

Šestá třída

Šesté třídě s v letošní sezóně příliš nedaří a v tabulce se krčí spíše na dolních příčkách v lepší skupině. Před týdnem sehráli šesťáci se Slávií zápas na vlastním ledě a prohráli s ní 3:4. Ovšem o týden později v Praze se hrál úplně jiný zápas s úplně jiným výsledkem a tentokrát lepším pro jihočeský tým. Ti měli skvělý nástup do zápasu, když se jim povedlo dát v rychlém sledu dvě branky. Hra byla velice vyrovnaná a nakonec se rozhodovalo až v poslední třetině. V té se českobudějovickým hráčům povedlo dát tři branky a stanovit tak skóre zápasu na 6:4 a oplatit tak Slávii porážku i s úroky. Nejlepším hráčem Jihočechů byl Karel Schmidmayer. Dal dvě branky a na jednu nahrál.

Pátá třída

V tabulce páté třídy zaostávají Jihočeši za vedoucím duem týmů a hrají tak o třetí místo v soutěži. I pátá třída sehrála svůj zápas se Slávií před týdnem a dokázala vyhrát 6:0. I v tomto případě se hrál v Praze jiný zápas, ale tentokrát za delší konec tahali Pražané. Ti si svůj náskok budovali postupně, krůček po krůčku, a protože českobudějovičtí střelci neměli svůj den skončil zápas vítězstvím Slávii 4:0.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....