Banes Motor České Budějovice
23.02.2010, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické soutěže před koncem základní části mocně finišují. Tento víkend se odehraje mnoho zápasů. Nejvíce vytíženi budou junioři a starší dorostenci, kteří odehrají po třech zápasech. Oba mladší dorosty mají na programu pouze po jednom zápase. Nejzajímavější bude pátek a pondělí večer, kdy hrají zároveň junioři starší dorost na obou plochách zároveň.

Junioři

Junioři letos nepostoupí do play-off. Přesto chtějí odehrát poslední čtyři zápasy důstojně a se ctí. V předposledním zápase na domácím ledě přivítají Chomutov. Ten by měl postoupit do play-off, ale jistotu ještě úplně nemá a tak bude určitě hrát naplno. S tímto soupeřem se Jihočechům letos vůbec nedaří. Sehráli s ním již pět zápasů a mají zápornou bilanci 1:4. Poslední zápas vyhrál Chomutov 3:1. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na první ledové ploše Budvar arény.

.

Hned v sobotu sehrají junioři poslední zápas na Kladně. To má velkou šanci na postup do další části, ale také potřebuje každý bod. S tímto mužstvem mají Jihočeši naopak aktivní bilanci 4:1. V posledním zápase v Budvar aréně zvítězili domácí 5:4.

Hned v pondělí si zahrají junioři na svém ledě v letošní sezóně naposledy. Jejich soupeřem budou Bílí Tygři Liberec. Ani tento soupeř není bez naděje na postup. Navíc Liberec má lepší bilanci se vzájemných zápasů 4:1. Poslední zápas vyhrál Tygři 6:2. Zápas se odehraje v pondělí od 18.00 na první ledové ploše Budvar arény.

.

Starší dorost

Pět zápasů před koncem sezóny přijede do Budvar arény Sparta Praha. Obě mužstva hrají o co nejlepší umístění v tabulce vzhledem k lepší pozici pro play-off. S tímto tradičním soupeřem se Jihočeši letos utkali jen jednou, ale bylo to příjemné setkání. Jihočeši totiž dokázali v Praze vyhrát 4:3sn. O vítězství půjde určitě i v pátečním zápase. Výhra nad Spartou vždy povzbudí a dodá sebevědomí. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše Budvar arény.

Sobotní zápas sehrají českobudějovičtí dorostenci v Karlových Varech. I s tímto týmem se letos utkali jen jednou. Na domácím ledě prohráli Jihočeši 3:2p. V sobotu mohou tedy svému soupeři porážku oplatit. Navíc jsou Karlovy Vary nejslabším týmem v elitní skupině a tudíž je šance na úspěch reálná.

V pondělí přijede do Českých Budějovic další tradiční hokejový tým HC Kladno. S tímto soupeřem hráli Jihočeši také pouze jednou a to v pondělí a dokázali na jeho ledě vyhrát 4:3p. Tentokrát to budou českobudějovičtí vyhrát za tři body. Zápas se odehraje v Budvar aréně na druhé ledové ploše od 18.00.

Mladší dorost A

Extraligový dorost odjíždí ke svému nedělnímu zápasu do Mladé Boleslavy. S tímto soupeřem se Jihočeši zatím utkali dvakrát a oba zápasy dokázali vyhrát. První doma 4:3p a druhý v Boleslavy 6:5. Oba výsledky tedy nejtěsnějším rozdílem. Nyní mohou Jihočeši odjíždět k zápasu s vědomím, že postup na přebory republiky je téměř jistý a je možno hrát bez tlaku.

Mladší dorost B

Ligoví dorostenci odehrají svůj zápas v Benátkách nad Jizerou. Benátky jsou sice v polovině tabulky, ale mají velice silný tým. Jihočeši hrají stále ve velké formě a nebudou chtít ukončit svoji vítěznou sérii osmnácti zápasů v řadě. Oba vzájemné zápasy vyhráli českobudějovičtí hráči. V Benátkách 1:0 a doma dokonce 6:1. Udržet dlouhou sérii je vždy těžké, ale mužstvo proto udělá vše.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....