Banes Motor České Budějovice
14.02.2010, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: Mladší dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - V neděli v podvečer skončily zápasy mladších dorostů. Extraligový mladší dorost sehrál v týdnu hned tři zápasy a příliš se mu nedařilo. Jediné vítězství v Hradci Králové určitě není pro tento tým dost. Naopak B dorost opět zvítězil a nadále drží sérii neporazitelnosti. Nikdo z hráčů na sebe výrazně neupozornil. Emil Švec dal tři branky a na jednu přihrál.

Mladší dorost A

Nečekaná prohra

V úterý se v Budvar aréně představilo mužstvo z Pardubic. Jihočeši byli velkým favoritem tohoto souboje, neboť tabulkový rozdíl šesti míst a domácí prostředí mělo udělat své. Nestalo se. Pardubičtí vstoupili do utkání lépe a od začátku vedli. Domácí museli dotahovat, ale nakonec na svého soupeře nestačili. V poslední třetině totiž dostali domácí hned tři branky a o výsledku bylo rozhodnuto. Pardubice zvítězily 7:3 a odhalili slabiny domácí hry. Hráčem zápasu v domácím dresu byl Lukáš Vopelka. autor dvou gólových nahrávek.

Povinné vítězství

Hned ve čtvrtek se Českobudějovičtí rozjeli k dalšímu zápasu do Hradce Králové. I v tomto zápase byli Jihočeši favoritem a tentokrát se jim dařilo tuto úlohu naplnit. Domácí se sice ujali vedení 1:0, ale pak začali úřadovat Jihočeši. Hradec ještě stačil vyrovnat na 2:2, ale to bylo z jeho strany vše. Další branky dávali již jen českobudějovičtí hráči. Hráčem zápasu se stal Martin Záhora, který dal dvě branky a na jednu nahrál. Konečný výsledek byl 4:2 pro Jihočechy.

Po obratu přišla zkáza

V neděli přijela do Budvar arény silná Sparta Praha, jako lídr tabulky. V první třetině také tuto roli dobře plnila a vypravovala si náskok 2:0. Ve druhé třetině byla sice Sparta o něco lepší, ale góly dávali naopak Jihočeši. Ve třetí třetině se domácím dokonce povedlo dostat se v zápase do vedení 3:2. Z vedení se českobudějovičtí dorostenci radovali jen sedm minut. Sparta totiž dokázal během 76 vteřin zápas třemi brankami opět otočit a tím i rozhodnout. Navíc svoje vítězství ještě pečetila další brankou na konečných 6:3. Ač je výsledek pro domácí mužstvo příliš krutý, tento výkon by na přeborech republiky na výraznější úspěch určitě nestačil. Třetí branku domácího týmu vstřelil David Ruda.

Mladší dorost B

Další zářez na pažbu

Dorost B sice letos odehrál pouze jeden zápas, ale do zápasu s Libercem nastupoval jako favorit. Tuto roli tým bez zbytku splnil. První třetina ještě mladému týmu nevyšla ideálně, ale přesto se ujal vedení. Liberečtí byli nejblíže úspěchu ve druhé třetině, kdy se mu povedlo v přesilovce snížit na 2:1. Ve třetí třetině již kralovali domácí. Celý zápas hráli důsledně na čtyři pětky a dokázali dávat hezké branky. Po výborné poslední třetině skončilo utkání vítězstvím Jihočechů 6:1 a jedná se o sedmnáctý „zářez“ na pažbě vítězství v řadě za sebou. Dva body zaznamenal Jakub Šafář.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....