Banes Motor České Budějovice
17.02.2010, Miroslav Mayer

Utkání mládeže o víkendu

Č. B u d ě j o v i c e - Po poslední reprezentační pauze se opět rozehrají zápasy mládežnických soutěží. Soutěže naberou rychlé tempo. Během tří dnů odehrají českobudějovická mužstva celkem sedm zápasů. Nejvíce si zahraje tým staršího dorostu, který čekají tři zápasy. V Budvar aréně se odehrají tři zápasy, po jednom vždy v soboru, v neděli a v pondělí.

Junioři

Junioři mají do konce soutěže odehrát ještě šest zápasů. Na postupové místo chybí Jihočechům jedenáct bodů a mají jeden zápas k dobru. Naděje je to malá, ale stále žije. Ovšem po tomto víkendu to může být jinak. V pátek zajíždějí junioři k zápasu do Liberce. Ten je na tom stejně jako Českobudějovičtí. I jeho výsledky na domácím ledě se těm českobudějovickým hodně podobají. Utkají se tedy dvě mužstva, která jsou na tom stejně a mají stejné šance. Ovšem ve vzájemným zápasech je na tom Liberec lépe. Vyhrál celkem třikrát a to 3:0, 5:3 a 5:3, jedno vítězství slavili i Jihočeši a to doma 3:2. Mírným favoritem tedy budou Liberečtí.

V sobotu mají junioři pauzu a pokračují až v pondělí, kdy na svém ledě přivítají Ústí nad Labem. To má o tři body více než Jihočeši a na postup má také ještě šanci. I vzájemné zápasy těchto soupeřů jsou vyrovnané. Nejprve dvakrát vyhráli Jihočeši 2:1 a opět 2:1 a pak zase Ústečtí 7:5 a 3:1. Na domácím ledě by měli Jihočeši vyhrát a udržet si naděje na případný postup. Zápas se odehraje v pondělí od 18.00 na první ledové ploše Budvar arény.

Straší dorost

Starší dorost zajíždí v pátek do Jihlavy. Ta je zatím v tabulce až na devátém místě s dvaceti sedmi body. Českobudějovickému mužstvu patří sedmé místo a na svém kontě má třicet jedna bodů. V prvním vzájemném zápase zvítězila Jihlava 6:4, druhý vyšel opět lépe českobudějovickému mužstvu, které zvítězilo 4:3 na samostatné nájezdy. Třetí vzájemné utkání ale skončilo lépe pro mužstvo z Vysočiny, které zvítězilo 6:3. Utkání se odehraje v pátek v Jihlavě.

Druhým soupeřem českobudějovického staršího dorostu bude Slavie Praha. Ta je v tabulce na druhém místě se čtyřiceti šesti body. S tímto soupeřem se Jihočeši utkají v sezóně vůbec poprvé a tak se nedá říct , co od něj očekávat. Určitě to ale nebude lehké utkání. Českobudějovičtí mají za cíl skončit ve skupině do osmého místa a každý bod se cenní. Utkání se odehraje v sobotu v Budvar aréně v 16.30.

Třetím soupeřem českobudějovického mužstva je KEB Kladno. To je v tabulce až na předposledním místě s dvaceti čtyřmi body. I s Kladnem se utkají Jihočeši poprvé v sezóně, takže se soupeři ještě neznají. Utkání se odehraje v pondělí na Kladně.

Mladší dorost A

Mladší dorost se utkán v neděli s mužstvem Komety Brno. Tomu patří třetí příčka a na svém kontě má padesát čtyři bodů. Českobudějovické mužstvo je na místě druhém a má o pět bodů více. První vzájemný duel vyhrálo českobudějovické mužstvo 5:1. V tom druhém to bylo horší, Brno zvítězilo 2:1. Ve třetím se ale opět radovali Jihočeši při výhře 4:2. Utkání se odehraje v neděli v Budvar aréně ve 12.00.

Mladší dorost B

Ligový mladší dorost jasně opanuje svou tabulku. Se ziskem čtyřiceti dvou bodů jsou suveréně první. Jejich sobotní soupeř Žďár nad Sázavou je na předposledním místě s pouhými dvaceti osmi body. V dosud jediném zápase Jihočeši zvítězili 4:3. Utkání se odehraje v sobotu ve Žďáru nad Sázavou v 17.30.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....