Banes Motor České Budějovice
07.02.2010, Miroslav Mayer

Zápasy mladších dorostů

Č. B u d ě j o v i c e – Junioři a starší dorost mají nyní reprezentační přestávku, ale oba mladší dorosty své soutěže hrají bez přestávky. Extraligový mladší dorost si tento týden zahraje opravdu dost. Na programu má hned tři zápas a pokud bude úspěšný, tak by mu účast na přeborech republiky již neměla utéct. Ligový dorost naopak sehraje teprve druhý zápas v roce 2010, dosud se všechny zápasy z různých důvodů překládaly a budou se dohrávat později.

Mladší dorost A

Prvním soupeřem v tomto týdnu budou Pardubice. Ty jsou na osmém místě a mají na kontě pouhých dvacet tři bodů. Venku vybojovali Pardubice jen šest bodů, takže jasným favoritem jsou Jihočeši. Navíc pro ně hovoří i všechny dosavadní vyhraná vzájemná utkání. V Pardubicích 4:2 a 5:2 a v Budvar aréně 5:4. Zápas se odehraje v úterý od 18.00 na druhé ledové ploše.

Ve čtvrtek odjedou dorostenci k zápasu do Hradce Králové. Hradec je na šestém místě a má na svém kontě třicet osm bodů. Na svém ledě jich získal dvacet tři. Českobudějovičtí si s Hradcem doma dvakrát lehce poradili 4:2 a 8:1, ale v Hradci vyhráli až po nájezdech 5:4. I tak jsou Jihočeši favoritem zápasu.

Svoji zápasovou anabázi zakončí dorostenci HC České Budějovice v neděli na svém ledě. Soupeř bude nejsilnější možný - Sparta Praha. Ta zatím vede tabulku a zřejmě vyhraje tuto skupinu. Navíc na českobudějovický tým, zdá se, letos umí. Zatím všechny dosavadní zápasy totiž vyhrála Sparta a Jihočechům zbývá poslední vzájemný zápas na to, aby Spartě sebrali nějaké body. Obě mužstva nastoupí v nejsilnější možné sestavě, oslabené „pouze“ o reprezentanty. Na Spartě českobudějovičtí hráči prohráli 5:4 a 2:1 a doma 1:0. Všechny výsledky tedy pouze o jednu branku. Zajímavý zápas se odehraje v neděli od 12.00 na první ledové ploše.

Mladší dorost B

Díky různým nepříznivým okolnostem odehrál B tým dorostu letos pouze jeden zápas a vypadl ze zápasového rytmu. Přitom v neděli sehraje zápas se silným týmem Liberce. S tímto týmem se Jihočeši dlouho přetahovali o vedení v soutěži, ale nyní jsou již jasně první a Liberec je čtvrtý. Přesto je Liberec jedním z dvou týmů, který dokázal Jihočechy porazit, navíc byl zatím i posledním týmem, kterému se to povedlo. Českobudějovičtí určitě nedopustí, aby se něco podobného opakovalo. Jihočeši sice jednou v Liberci prohráli 2:1, ale doma vše Liberci vrátili i s úroky 4:1. Zápas se odehraje v neděli od 15.00 na první ledové ploše Budvar arény.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....