Banes Motor České Budějovice
03.02.2010, Miroslav Mayer

Další kola mládežnických soutěží

Č. B u d ě j o v i c e – Od čtvrtka do soboty se odehrají další kola juniorských a dorosteneckých soutěží. Českobudějovické týmy odehrají pouze tři zápasy. V Budvar aréně budou k vidění dva zápasy. Po tomto víkendu se extraliga juniorů a staršího dorostu odmlčí a bude reprezentační přestávka až do 19. února. Týmy mladšího dorostu své zápasy nyní nehrají, ale jejich soutěž bude pokračovat po tomto víkendu.

Junioři

Junioři sehrají svůj jediný zápas již ve čtvrtek. Soupeřem jím bude tým HC Kladno. Kladno skončilo po základní části na posledním místě ve skupině, ale v nadstavbové části ožilo a usídlilo se na poslední postupové příčce do play-off. I výsledky s tímto soupeřem odpovídají stoupající formě Kladna. Nejprve vítězství Jihočechů 6:4 a 4:3 posléze porážka 2:4 a následuje výhra 4:3p. v Zápase by se měli naposledy prezentovat nadějní mladíci, kteří budou po reprezentační přestávce opět k dispozici staršímu dorostu v jeho tažení za medailovým umístěním. Zápase se odehraje ve čtvrtek od 18.00 na první ledové ploše.

Starší dorost

V pátek se starší dorost, letos poprvé, utká se Spartou Praha. První vzájemný souboj se odehraje v Praze. Sparta si zatím v tabulce drží čtvrtou pozici. Poslední dva zápasy Sparta vyhrála nejprve na nájezdy, doma s Olomoucí 5:4sn a pak v prodloužení tentokrát v Olomouci. Na svém ledě Sparta již letos pětkrát prohrála, takže nebudou Jihočeši zdolávat nedobytný hrad. Pro lepší výchozí postavení v tabulce i pro sebevědomí se bude jednat o důležité střetnutí.

V sobotu odehraje dorost utkání v Budvar aréně. Soupeřem jím budou Karlovy Vary. I s tímto soupeřem se bude jednat o letošní premiérovou bitvu. Vary jsou na tom z celé skupiny nejhůře a drží poslední, dvanáctou příčku. Na soupeřových kluzištích se jim navíc hrubě nedaří. V posledních dvou zápasech se Varům nedařilo a prohráli doma s Mladou Boleslaví 1:4 a s Pardubicemi 3:4p. Body by měli zůstat v Budvar aréně. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 na první ledové ploše.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....