Banes Motor České Budějovice
10.01.2010, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: Juniorka a dorost

Č. B u d ě j o v i c e - Program mládežnických soutěží nepříznivě ovlivnilo počasí. Oba mladší dorosty tak nemohli sehrát své zápasy a budou je čekat dohrávky v náhradním termínu. Junioři sehráli dva velmi vydařené zápasy ve kterých dali v každém sedm branek. Starší dorost naopak oba své zápasy na Moravě prohrál. Hráčem víkendu se jednoznačně stává kapitán juniorky Radim Heřman, který získal celkem osm bodů (4+4) a do roku 2010 tak vkročil pravou nohou.

Juniorka

Povinné body

V pátek přijela do Budvar arény Poruba s vizitkou nejslabšího mužstva celé soutěže. V průběhu zápasu to vesměs ukazovala. Pouze jednou svitla soupeři menší naději, když dokázal stáhnout stav na 2:3, ale domácí brzo přidali další branky a utkání dovedli do vítězného konce 7:3. První branku zápasu vstřelil obránce Lukáš Kříž, povedlo se mu to hned ve svém prvním zápase za juniory.

Čekání na soupeře se vyplatilo

Na Havířov si museli domácí počkat. Potíže s dopravou nakonec posunuly začátek zápasu až na 14.00. Úvod zápasu sice vyšel lépe hostům, ale postupně se jim domácí vyrovnali a převzali iniciativu v zápase. V domácím mužstvu se začíná prosazovat mládí. Hned čtyři hráči ročníku 1993 dokázali v zápase bodovat a předvést trenérům svůj potenciál a naznačit, že v příštím roce by mohla juniorka hrát opět v extralize první housle. Zápas skončil 7:2 pro HC České Budějovice. Dva body v zápase zaznamenal i Aleš Ježek.

Starší dorost

Poslední třetina rozhodla

V pátek zajížděli junioři do Vítkovic. Ve Vítkovicích se moc nevyhrává. Toto pravidlo se nepodařilo porušit ani Jihočechům. Ti měli horší vstup do zápasu a v půlce zápasu prohrávali již 1:4. Pak se jim podařili snížit na nadějných 3:4, ale v poslední části zápasu již skórovali jen domácí a výsledek zápasu tak zněl 6:3 pro Vítkovice. Nejlepším hráčem Jihočechů byl Martin Sekera, který získal tři body (1+2).

Střelci vstávejte!

V sobotu se mužstvo přesunulo do Třince. Ani Třinec zrovna body doma rád nerozdává. Ve vyrovnaném zápase měli více štěstí domácí, kteří vedli po dvou třetinách 3:0. Českobudějovičtí sice v poslední třetině dokázali ještě snížit na 1:3 , ale další gól již nepřidali a tak se z Moravy vrací bez bodu. Mužstvo má za sebou sérii šesti zápasu, ve kterých odešlo poraženo a to není dobrá vizitka. Opory odešly do juniorky a zbytek týmu hledá nové lídry. Snad je mužstvo brzo objeví. Přihrávkou se ve svém druhém zápase za starší dorost prezentoval Josef Krcho.

Sociální sítě

Od pondělí 15. 7. začínáme s prodejem permanentek přímo u nás sekretariátu??!Otevírací doba:Pondělí: 9:00 - 12:00 a 13:00 -...

Ondřej Kovařčík, velká útočná předsezónní posila Motoru, už po operaci pilně trénuje. ''Volna jsem si užil až až, takže teď si...

V loňském retro zápase jsme vzpomněli na tým, který vyhrál v roce 1988 základní část nejvyšší soutěže. Tehdy nemohl jeden z jeho...

Jako další vyplnil náš dotazník Daniel Bukač. Jste také fanouškem seriálu Gangy z Birminghamu? ;)