Banes Motor České Budějovice
22.11.2009, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: Juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e – Zprávou tohoto hracího víkendu je, že juniorka opět nedokázala získat ani bod. Starší dorost po delší době nevyhrál a v dalším zápase doma měl namále. Extraligový dorost nezaváhal doma s posledním týmem tabulky. Ligový dorost oba své zápasy vyhrál a právem se drží na špici tabulky své skupiny. Hráčem víkendu se stává Emil Švec. Ten získal v jediném zápase pět bodů (4+1).

Junioři

Čekání na body nekončí

Tento týden sehráli junioři pouze jeden zápas. V pátek se představili v Liberci. V letošní sezóně s tímto soupeřem dvakrát prohráli a do třetice se tak stalo právě v pátek. Domácí v utkání vedli 3:0. Jihočeši dokázali stáhnout na 3:2, ale to bylo bohužel všechno. Další branky stříleli jen domácí a zápas vyhráli 5:3. Českobudějovičtí tak navýšili šňůru zápasů bez bodu na čtyři v řadě a to je v letošní sezóně zatím smutný rekord. Nejlepším hráčem v českobudějovickém dresu byl Radim Heřman.

Starší dorost

Série vítězství přerušena

V Liberci si v pátek zahráli i dorostenci. Byl to jejich pátý zápas za sebou na hřištích soupeřů a poprvé ho nedokázali vyhrát. Přesto neodjížděli z Liberce s prázdnou. Jihočeši v utkání až do páté branky neustále vedli. Domácí dotahovali a ujali se vedení na 5:4. Nakonec se utkání prodlužovalo a v něj již českobudějovičtí neměli potřebné štěstí a odvezli tak domů jen jeden bod za prohru 5:6p. Hráčem zápasu byl Petr Koblasa, který získal tři body (2+1).

Těžší než se čekalo

Po pěti zápasové šňůře se v sobotu představili dorostenci na domácím ledě. Soupeřem jim byl Hradec Králové. Zápas byl po celou dobu vyrovnaný. Ve třetí třetině se domácí dostali do vedení 4:2 a vypadalo to, že dohrají v klidu. S tím hosté nesouhlasili a snížili na 4:3. Navíc už hosté nedosáhli a tak body zůstávají v Českých Budějovicích. Postup by tak měl být již jasnou záležitostí. Nejlepším hráčem domácích byl Lukáš Sedlák.

Mladší dorost A

Mučení neviňátek I

V neděli přijela do Budvar arény Třebič. Mužstvo je na samém dně tabulky a do Českých Budějovic přijelo s deseti hráči do pole. Bylo jasné, že se bude hrát pouze o skóre zápasu a domácí útočníci se budou předhánět v individuálních akcích. Tak se také stalo a skóre zápasu se zastavilo až na 15:2!. Proti svému mateřskému klubu se prosadil i Jan Salák, který získal čtyři body (1+3).

Mladší dorost B

Mučení neviňátek II

Ve čtvrtečním zápase se v Budvar aréně představil Pelhřimov. Soupeř svoji kvalitou na domácí jasně nestačil a od začátku bylo o vítězi jasno. Přesto museli trenéři domácí mužstvo motivovat k lepšímu výkonu. Hráči totiž nehráli kolektivně, ale snažili se prosadit spíše individuálně. Nakonec z toho bylo vítězství 9:1. Nejlepší hráč zápasu byl Radek Prokeš s pěti body (2+3).

Další body z venku

Zápas ve Žďáru nad Sázavou začal divoce. Již v první minutě byl stav 1:1. Pak se postupně začali prosazovat hosté a povedlo se jim získat dvoubrankové vedení. Nakonec po chybě v obraně domácí ještě stačili snížit, ale na víc již nestačili a tak českobudějovičtí dorostenci opět zvítězili, tentokrát 4:3 a tak jubilejní desáté vítěztství v řadě za sebou. Nejlepším hráčem bylMartin Flegl, který získal tři body (2+1).

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....