Banes Motor České Budějovice
31.10.2009, Miroslav Mayer

Výsledkový sevis: Juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Nejdůležitější úkol posledních tří říjnových kol se nepodařil splnit. Juniorka nedokázala dotáhnout svůj boj o postupovou šestku do konce. Ze tří zápasů vyhrála pouze jeden a potvrdila tak svoje letošní trápení. Starší dorost získal ze tří zápasů osm bodů a zatím si vede dobře. Mladší dorost A získal dva body ze dvou zápasů a prohrál souboj o první místo na domácím ledě. Mladší dorost B dvakrát porazil Jindřichův Hradec a stále se drží na předních místech tabulky. Hráčem víkendu se stává Pavel Samohejl, který zaznamenal celkem pět branek (foto není k dispozici).

Juniorka

Hned po prvním zápase bylo po nadějích

Pro úspěch ve středečním zápase se Slavií Praha udělali trenéři maximum. Sestava byla plná zvučných jmen a hrálo se na tři útoky pro větší rytmus hry a herní zapojení starších hráčů. Nic z toho nepomohlo. Starší hráči nepotvrdili svoje kvality a až na výjimky mužstvu příliš nepomohly. Slavia se ujala vedení a domácí neměli na odpověď. Když už hosté vedli dokonce o dvě branky bylo o osudu domácí týmu jasno. Nakonec českobudějovičtí utrpěli porážku 0:3 a na případný další zápas se Slavií si musejí počkat, jestli postoupí do play-off. Nejstatečnější výkon v domácím dresu podal Radim Heřman.

Málem to vyšlo

Přestože měli českobudějovičtí po naději na postup, chtěli v Praze na Spartě vyhrát. Dlouho se jim v utkání dařilo. Dvakrát dokonce v utkání vedli, ale Sparta nakonec dokázala v utkání zvítězit 4:2. Navíc se zranili českobudějovičtí hráči Rezek a Boška. První gól českobudějovického týmu zaznamenal Vladimír Zvoník.

Nakonec cenné vítězství

Vypadlo to, že domácím v utkání jde pouze o čest. Sobotní soupeř Ústí nad Labem mělo velkou šanci na postup a v tom případě by se body s tímto soupeřem mužstvu nezapočítávali dále. Utkání to bylo velmi urputné a moc krásy nepobralo. Hosté se ujali vedení a domácí zlobila koncovka. Navíc hráli ve značně improvizované sestavě pouze na tří útoky. Nakonec domácí zabrali a vybojovali vítězství 2:1. Díky tomu, že Ústí nakonec nepostoupilo do první šestky se body počítají do nové tabulky. Rozhodující branku zápasu vstřelil Marek Vaniš.

Příští týden se vrátíme k základní části juniorské NEON extraligy v rozhovoru s trenéry. Popíšeme i další pokračování týmu HC České Budějovice a další soupeře.

Starší dorost

Na Boleslav neumí

Ve středu přijela do Budvar arény Mladá Boleslav. Bylo jasné, že se nebude opakovat domácí kanonáda z prvního zápasu na jihu Čech. Naopak v Mladé Boleslavi nedali českobudějovičtí hráči ani branku. Tentokrát byla skutečnost blíže spíše té boleslavské variantě. Hosté brzo vedli 2:0 a utkání kontrolovali. Ve vlastním oslabení sice ujel Michal Švihálek a snížil na 1:2, ale více branek domácí nedali. Nakonec přidala Boleslav ještě branku a odvezla si vítězství 3:1.

Derby bylo trápením

Už před zápasen trenér Liška prohlašoval, že zápasy s Pískem jsou pro mužstvo spíše trápením. Průběh zápasu mu dal za pravdu. Domácí měli sice více ze hry i větší šance, ale dlouho nemohli dát branku. Ovšem Písek také nedával nic zadarmo a brankář David Gába se musel v brance pěkně otáčet. Nakonec dali domácí branku, ale klid na jejich hokejky přinesla až druhá branka. Nakonec českobudějovičtí hráči vyhráli 3:0 a získali tak povinné vítězství.

V Jihlavě vydřená výhra na nájezdy

V sobotu v Jihlavě hráli českobudějovičtí dorostenci další těžký zápas. Domácí Dukla Jihlava je na hraně postupové čtyřky a nutně potřebuje body. Také po celé utkání vedla a hosté museli neustále dotahovat. Nakonec se povedlo dovést utkání až do samostatných nájezdů. Jediným úspěšným střelcem se stal Michal Švihálek a pomohl tak mužstvu ke druhému bodu za vítězství 4:3sn. Hráčem zápasu se stal Lukáš Sedlák, který dával důležitá vyrovnávací gól a získal i jednu asistenci.

Mladší dorost A

Další vítězství za dva body

Ve středu v Hradci Králové odehráli extraligoví dorostenci zajímavý zápas. Domácí vedli už 4:1 a brankář Gába byl dokonce střídán. Hradečtí ovšem usnuli na vavřínech a přenechali aktivitu českobudějovickým hráčům. Ti zabrali a dokázali vyrovnat. Pak ukázali, že mají na své straně mohutnou hrst štěstí. Nejprve ke konci zápasu hradečtí útočníci neproměnili své šance a pak, když opět zvítězili na nájezdy. V letošní sezóně už mužstvo dokázalo vyhrát všechny čtyři zápasy, které se prodlužovali, nebo se jeli samostatní nájezdy. Tentokrát vše zařídil střelec David Bílek a českobudějovičtí hráči si odvážejí výhru 5:4sn

Vyrovnaně, ale bez gólu

V neděli nastoupili extraligoví dorostenci v Budvar aréně proti nejtěžšímu soupeři Spartě Praha. Jednalo se o souboj prvního a druhé celku tabulky. Diváci jistě netušili, že již ve druhé minutě zápasu uvidí jediný gól zápasu a bohužel v síti domácího gólmana. Domácí se sice snažili, ale Sparta byla v utkání přeci jen o něco lepším mužstvem a své vítězství 1:0

uhájila až do konce zápasu. Za domácí mužstvo skvěla zachytal brankář David Gába.

Mladší dorost B

Hradec v Budvar aréně neškodil

Ligoví dorostenci se dvakrát střetli s týmem Vajgar Jindřichův Hradec. Nejdříve se hrálo ve středu v Českých Budějovicích. Hradečtí byli příjemní hosté. Příliš nezlobili ani netrápili domácí hráče. Ti neměli vůbec žádné problémy před vlastní brankou. Potíže měli pouze s proměňováním svých šancí. Nakonec z toho bylo vítězství 3:0. Nejlepším hráčem domácího týmu byl Lukáš Vopelka

U Vajgaru se střílelo více

V neděli se odehrála odveta středečního zápasu. Tentokrát bylo k vidění více gólů než tomu bylo v Budvar aréně. Střelci na obou stranách se nechali vidět. Hosté hráli vícekrát oslabení pět na tři a při nich inkasovali. Při stejném počtu hráčů dali domácí jen jednu branku. Konečný výsledek je tedy 9:4 pro českobudějovické dorostence. Hráčem zápasu byl Martin Flegl, který zaznamenal pět bodů (3+2).

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....