Banes Motor České Budějovice
27.10.2009, Miroslav Mayer

Další kola mládežnických soutěží

Č. B u d ě j o v i c e – Mládežnická mužstva čeká perný konec října a pak následuje zápasové volno až do 13. Listopadu. Do té doby již bude jasno o tom, jak zakončí první část své soutěže junioři a vyjasňovat by se mohlo i nad osudem staršího dorostu. Oba mladší dorosty hrají své soutěže dlouhodobě a o celkovém umístění se rozhodne postupně. Porce zápasů začíná ve středu 28.10 a končit bude v neděli 1. listopadu.

Juniorka

Juniorka má před sebou ještě tři zápasy a ani plný zisk bodů jí nemusí stačit na postupové šesté místo. Zatím na postup ztrácí minimálně tři body. To se nezdá být hodně, ale i ostatní soupeři mají svá utkání před sebou. Navíc jistotu postupu má jen vedoucí tým Litvínov, všechna ostatní mužstva ještě mají naději na postup otevřenou. Ve středu sehrají junioři na domácím ledě duel se Slavií Praha. Slavie má pouze o tři body více než HC České Budějovice. Navíc na soupeřových hřištích získala pouze pět bodů. V posledním kole vyhrála 8:4 nad Ústí nad Labem. První vzájemný zápas na Slavii vyhráli domácí 6:4. Ideální by bylo vítězství o více než dvě branky. Tím by byla Slavie v případě plného zisku bodů českobudějovického mužstva horším mužstvem. Důležitý zápas začíná ve středu v 16.30 na první ledové ploše Budvar Arény.

Páteční soupeř juniorů bude opravdu těžký. Další pražské mužstvo- Sparta Praha. Ta má dokonce stejně bodů jako českobudějovičtí. Na domácím ledě jich vybojovala patnáct. V posledním kole měla volno a v pátek porazila doma Slavii vysoko 8:2. První zápas skončil v Budvar aréně vítězstvím domácích 2:1sn. V případě vítězství by i Sparta skončila za českobudějovickým týmem.

Poslední utkání skupiny odehrají junioři v sobotu v Budvar aréně s Ústí nad Labem. To má zatím odehráno o zápas více a o pět bodů více na kontě. Ze hřišť soupeřů přivezlo Ústí více bodů, než vybojovalo na vlastním ledě. V posledním kole prohrálo Ústí na Slávii 4:8. První vzájemný zápas skončil vítězstvím českobudějovických 2:1. Možná klíčový duel se odehraje v sobotu v Budvar aréně od 13.00.

Starší dorost

Po lehkém zaváhání se opět naplno rozjely motory mužstva a to se pomalu, ale jistě blíží ke svému prvnímu cíli a tím je postup ze skupiny do čtvrtého místa. Ve středu se utká se svým posledním přemožitelem BK Mladá Boleslav. Navíc je Boleslav v tabulce pouze o bod ze týmem HC České Budějovice. V posledním kole porazila Boleslav doma Liberec 2:0. První vzájemný zápas v Budvar aréně skončil kanonádou domácích 9:4 a odveta v Boleslavi pak vítězstvím domácích 3:0. Na tahu jsou tedy opět českobudějovičtí dorostenci. Zápas se hraje ve středu od 12.30 na první ledové ploše.

V pátek se odehraje v Budvar aréně jihočeské derby s mužstvem IHC Písek. Písek je beznadějně poslední a dosud nezískal ani jeden bodík. Favorit je tedy daný a pokud soupeře nepodcení tak o vítězi by nemělo být pochyb. V posledním kole prohrál Písek s Pardubicemi 1:9. Vzájemní zápasy skončili v Budvar aréně 13:1 a v Písku 5:3 pro českobudějovické mužstvo. Úvodní hvizd zazní v 18.00 na první ledové ploše.

K dalšímu zápasu zajíždějí dorostenci do Jihlavy na zápas s Duklou Jihlava. Ta je zatím na postupovém čtvrtém místě s dvaceti sedmi body a bude muset ještě hodně zabojovat, aby tuto pozici udržela. V posledním kole prohrála Jihlava doma s Havlíčkovo Brodem 1:2. První vzájemný zápas v Jihlavě vyhrála Dukla 6:4 a v Budvar aréně byli úspěšnější domácí 4:2.

Mladší dorost A

Ve středu zajíždějí extraligoví dorostenci do Hradce Králové. Ten je na devátém místě a má o dvanáct bodů méně než českobudějovičtí. V posledním kole prohrál Hradec doma se Spartou 0:2. První zápas v Budvar aréně vyhráli domácí 4:2. Vzhledem k postavení týmů v tabulce by mohli českobudějovičtí hráči přivést další body a udržet si tak průběžné první místo.

V neděli sehrají extraligoví dorostenci na domácím ledě zápas s favoritem soutěže Spartou Praha. Ta má stejně bodů jako českobudějovičtí, ale o zápas méně. První vzájemný duel v Praze vyhrála Sparta 5:4. Zápas dvou vedoucích mužstev tabulky by měl být ozdobou soutěže a oslavou dorosteneckého hokeje. Začátek zápasu je v neděli od 12.00 na první ledové ploše Budvar arény.

Mladší dorost B

Ligový dorost si zahraje dvakrtá se stejným soupeřem. Ve středu doma přivítá Jindřichův Hradec a v neděli mu návštěvu oplatí na jeho stadionu. Hradec si v soutěži nevede dobře s pěti body je na předposledním místě tabulky. Povinnost velí zvítězit v obou zápasech a připsat si další body. V posledním kole Hradec prohrál 0:3 na Kobře. Ve středu začíná zápas na druhé ledové loše od 13.45.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....