Banes Motor České Budějovice
26.10.2009, Miroslav Mayer

Žáci rozdrtili Příbram a nestačili na Tábor

Č. B u d ě j o v i c e - Žákovská mužstva sehrála v minulém týdnu hned dva zápasy. Zatímco Příbram ve středu nekladla téměř odpor, tak Tábor v sobotu se stal vysloveně pohřebištěm všech žákovských týmů. Ani jeden žákovský tým nedokázal vyhrát! Táborští tak slavili nečekaný a nevídaný úspěch. Hráčem víkendu se stává hráč sedmé třídy Jan Bárta, který zaznamenal sedm bodů(5+2) ve dvou zápasech.

Osmá třída

Středeční zápas v Budvar aréně byl pro mužstvo lehkou záležitostí a se soupeřem si hravě poradilo. V první a ve druhé třetině zápas prakticky rozhodlo a poslední část se jen dohrávala. Mužstvo osmé třídy tak bylo po středečním zápase stále bez porážky a severénně vedlo svoji tabulku. Nad Příbramí zvítězilo 7:2. Tomáš Jáchym zaznamenal tři brankové asistence.

V sobotu se na osmáky přihnala nečekaná pohroma. V Táboře rozehráli svůj zápas dobře a po dvou třetinách vedli 2:0. Vše se zdálo být v pořádku a další vítězství bylo na cestě. Ve druhé třetině mužstvo nečekaně hodně inkasovalo a prohrálo ji 1:4. Finiš v poslední třetině vedl již jen k bodu za remízu 5:5. Mužstvo si tak udrželo neporazitelnost, ale zbytečně ztratilo bod z krajským rivalem. Tři body v zápase zaznamenal i Pavel Pýcha.

Sedmá třída

Sedmička si ve středu na svém ledě s Příbramí dobře zatrénovala. Příbram jí nebyla rovnocenným soupeřem. Českobudějovičtí sedmácí si tak s chutí zastříleli a své branky rozložili pravidelně do všech třech třetin.Již podruhé v letošní sezóně nasázelo mužstvo svým soupeřům více než deset branek v zápase. Konečný výsledek je tak 16:1. Dvě branky v zápase zaznamenal i Artur Mikulík.

V sobotu se ovšem na táborském ledě děly úplně jiné věci. Českobudějovický favorit utkání nezvládl. Nejvíce se mu nedařilo ve druhé třetině, kde třikrát inkasoval. Střelci se probudili až devět minut před koncem zápasu a to už bylo na zvrat pozdě. Nakonec z toho byla první letošní prohra 2:4. První gól mužstva dal Martin Mašek.

Šestá třída

Ve středu v Příbrami se mužstvu povedl úvod do zápasu a brzo se ujalo vedení 4:0. Pak se mužstvo příliš uklidnilo a přestalo hrát svoji hru. Díky tomu nebyl konečný stav pro domácí Příbram nakonec tak hrozivý. Českobudějovičtí si odvezli všechny body za výhru 6:3. Mohli tak oslavit svoje čtvrté vítězství v letošní sezóně. Jedním z nejlepších hráčů mužstva byl i Miroslav Tejko.

Sobotní utkání na domácím ledě s Táborem začalo pro českobudějovické šesťáky opět velice dobře. Po první třetině vedení v zápase 3:0. Ve druhé třetině nastal zlom. Táborští se do svého soupeře zakousli a dokázali nejen utkání otočit, ale dovedli ho i do vítězného konce. Českobudějovičtí tak odevzdali všechny body za prohru 3:5. Hráčem zápasu byl tříbodový Erik Bahula.

Pátá třída

Páťáci vyšli ze středečních soubojů s Příbramí ze všech českobudějovických týmů nejlépe. V Příbrami si otevřeli skutečnou střelnici a svému soupeři opravdu pořádně nadělovali. Pozitivní bylo, že ani při jasném vedení poslední třetinu nevypustili, ale naopak si nejlépe zastříleli. Celkové skóre tak narostlo až na hrozivých 17:2! Nejlepším hráčem se stal Matys.

Mužstvo páté třídy bylo nakonec i nejblíže k vítězství i v zápase s Táborem. Nejdříve, stejně jako ostatní mužstva, neudrželo náskok a pak inkasovalo vyrovnávací branku pár vteřin před koncem zápasu. Zápas skončil nakonec nerozhodně 3:3.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....