Banes Motor České Budějovice
24.10.2009, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Juniorka si porážkou v Plzni velice komplikuje svoji postupovou naději. Starší dorost oba své zápasy vyhrál a je na nejlepší cestě vybojovat si postup v nejlepší čtyřce ve skupině. Extraligový mladší dorost vyválčil svoje vítězství až v poslední minutě zápasu. Mladší dorost B měl své uktání odložené a o víkendu si užíval nečekaného volna. Hráčem víkendu se stává kapitán juniorky Aleš Ježek, který zaznamenal tři body (2+1).

Junioři

Rvačka a výhra

V pátečním zápase se v Budvar aréně představila Mladá Boleslav. Zápas s tímto soupeřem byl rozhodně zajímavý. Hosté se sice ujali vedení, ale pak již v utkání udávali tempo domácí. Těm se nakonec podařilo uhájit těsné vítězství 3:2. Zajímavostí zápasu byla i bitka mezi českobudějovickým obráncem Jankem a boleslavským Čížkem. Bitva na našich stadionech nevídaná skončila těsným vítězstvím o tři roky staršího Čížka. Gól v zápase zaznamenal i obránce Roman Vráblík.

Škoda další ztráty

V sobotu zajížděli junioři do Plzně. Další zápas „o přežití“ jim bohužel nevyšel podle představ. V utkání se nepodařilo vstřelit více než dvě branky a to je málo. V posledních třech zápasech na hřištích soupeřů dosáhalo mužstvo jen pěti branek a tam se zdá být "zakopaný pes" posledních neúspěchů na soupeřových hřištích. Zápas vyhráli domácí 4:2 a českobudějovičtí junioři se tím vzdálili cíli – postupu ze šesté příčky. Jednu z branek vstřelil i Aleš Ježek.

Starší dorost

Výhra po skvělém výkonu

V pátek se v Českých Budějovicích představili Bílí Tygři Liberec. Domácí rozhodli zápas ve druhé třetině, kterou vyhráli 3:1. Zápas byl ukázkou dorosteneckého hokeje. Domácí hráli na tři pětky a udrželi tempo po celý zápas. V brance se po delší době objevil Bláha. Českobudějovičtí získali další body za vítězství 4:2. Dva body v zápase zaznamenal i Petr Koblasa.

Další body z venku

V sobotu hráli dorostenci v Hradci Králové. Již od první třetiny se ujali vedení v zápase a domácí pouze dotahovali. Dvakrát už byli blízko 2:3 a 3:4, ale českobudějovičtí vždy dokázali svůj náskok navýšit a tím odrazit nápor domácího týmu. Nakonec tři body putují do Českých Budějovic za výhru 6:4. Dva bod y v zápase zaznamenal i čerstvý reprezentant Tomáš Rousek.

Mladší dorost A

Výhra v poslední minutě

V nedělním souboji se v Budvar aréně představilo mužstvo HC Pardubice. Zápas se pro domácí nevyvíjel dobře. Ještě minutu před koncem prohrávali 3:4 a vypadalo to na další ztrátu bodů z domácího prostředí. Nakonec se povedl zázrak a v poslední minutě se českobudějovickým podařilo vstřelit dvě branky a utkání tím otočit. Konečný výsledek je tedy 5:4 pro domácí. Nejlepším hráčem z domácího týmu označili trenéři kapitána Ladislava Suska.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....