Banes Motor České Budějovice
20.10.2009, Miroslav Mayer

Další kola mládežnických soutěží

Č. B u d ě j o v i c e - Říjen patří k měsícům, kdy jsou hokejisté asi nejvíce vytěžováni. Jedno kolo střídá druhé. I tento víkend se naplno roztočí další kola mládežnických soutěží a ve zběsilém tempu budou další kola následovat již ve středu. Tentokrát bude „super den“ v pátek, kdy v Budvar aréně budou hrát současně zápasy junioři i starší dorost. Vzhledem k situaci je největší pozornost upnuta k juniorskému celku.

Junioři

Poslední dva zápasy mužstvu nevyšly a to je každopádně škoda. Předchozí vítězná utkání ukázala, že mužstvo na to má a že je na čem stavět. V týdnu trenéři určitě pracují na zlepšení sebevědomí. Odstup na postupovou příčku je pět bodů, takže cíl je stále na dosah. Hned v pátek mohou junioři připsat na konto další body. Na svém ledě přivítají BK Mladou Boleslav. Ta má v tabulce o sedm bodů více než českobudějovičtí junioři. První duel v Boleslavi skončil vítězstvím hostů 2:0. Boleslavi se ovšem doma daří mizerně, ale na cizích hřištích je dokonce nejlepší z celé skupiny. Zatím prohrála pouze jednou. V posledním zápase prohrála Boleslav doma s Ústí nad Labem 2:3sn s v sobotu zvítězila na Spartě 4:2. Další důležitý zápas juniorů se odehraje na první ledové ploše v pátek od 18.00.

V sobotu pojedou junioři k dalšímu utkání do Plzně. Ani Plzeň na tom není v tabulce nejlépe, má pouze o pět bodů více než HC České Budějovice. První vzájemný zápas jim v Budvar Aréně vyšel a odvezli si vítězství 1:6. Navíc na domácím ledě se Plzni daří, když získala patnáct z dvaceti pěti bodů. V pondělí navíc doma porazila Plzeň Spartu 3:1, v sobotu prohrála na Slávii 0:1. Mužstvo čeká určitě tuhý boj, ale jiné zápasy se již do konce základní části ani čekat nedají.

Starší dorost

Starší dorost v sobotu přerušil svoji šňůru sedmi vítězných zápasů. Tím se zároveň uzavřela první polovina základní části. Po ní si zatím českobudějovičtí "hoví" na třetím místě s náskokem pouhých dvou bodů před pátou Jihlavou a to nutí mužstvo hrát nadále naplno. Liberec je v tabulce pouze o skóre druhý, ale ani on nemá nic jistého. Ve dvou odehraných vzájemných zápasech je na tom lépe Liberec. V prvním kole v Budvar aréně zvítězil 5:3 a doma podlehl na nájezdy 4:5sn. V obou zápasech tedy padalo hodně branek. Liberec v posledním kole prohrál v Pardubicích 3:4p. Zápase se odehraje v pátek na druhé ledové ploše Budvar arény také od 18.00.

V sobotu se dorostenci přesunou do Hradce Králové. Ten je v tabulce na šestém místě na postupovou příčku ztrácí již devět bodů. Vzájemné duely jsou zatím vyrovnané. Nejdříve Hradec doma zvítězil 7:6 a pak v Budvar aréně zvítězili domácí 4:2. V posledním kole vyhrál Hradec v Havlíčkově Brodě 4:3.

Mladší dorost A

Extraligový dorost zakončil minulým kolem první čtvrtinu soutěže. V neúplné tabulce je zatím na třetí pozici s minimální ztrátou na čelo tabulky. V neděli se doma utká s týmem Pardubic. Ti si v tabulce nestojí moc dobře, jsou šestí s jedenácti body. První vzájemný duel v Pardubicích vyzněl lépe pro českobudějovické dorostence, kteří si přivezli vítězství 4:2. V posledním kole prohráli Pardubice na Spartě 1:5. Postavení v tabulce tedy velí vylepšit si domácí statistiky a vyhrát. Zápas začíná v neděli od 12.00 na první ledové ploše Budvar arény.

Mladší dorost B

Jediným týmem, který ještě nezakončil ani jedno kolo vzájemných zápasů se svými soupeři je ligový dorost. Ten v sobotu přivítá na svém ledě Kolín. Tomu se zatím v soutěži daří. Je v tabulce těsně za HC České Budějovice a podařilo se mu získat i stejný počet bodů. Navíc dokázali vyhrát i na ledě vedoucího týmu z Liberce. Českobudějovičtí se opět zlepšili v obranné hře a moc neinkasují. K vidění bude určitě zajímavý duel. Zápas začíná v sobotu od 12.30 na první ledové ploše Budvar arény.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....