Banes Motor České Budějovice
19.10.2009, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: Juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Nejvíce sledované mužstvo –juniorka- získalo v posledním trojkole pouze tři body a to může být v honbě za šestým místem smrtelná rána. Starší dorost po měsíci vítězných zápisů nezískal ani bod. Extraligoví dorostenci opět vítězně prodlužovali. Ligoví dorostenci získali plný počet bodů. Ve dvou zápasech se českobudějovickým mužstvům nepodařilo vstřelit branku! Hráčem víkendu se stává Josef Rezek, který v jediném zápase zaznamenal čtyři body (3+1).

Juniorka

Zdramatizovaný konec

K pátečnímu utkání junioři zajížděli na Kladno. Po celé utkání českobudějovičtí junioři vedli a udržovali si před soupeřem náskok. Bohužel v závěru si po vlastní chybě situaci mírně zkomplikovali, ale Kladno je již na větší odpor nezmohlo. Celkově tak utkání skončilo 3:4 a do Českých Budějovic putovali všechny tři body. Byl to jeden z nejvydařenějších zápasů Josefa Rezka, který dal tři branky a u čtvrté asistoval. Dvě přihrávky zaznamenal i kapitán Aleš Ježek.

První porážka od změny

V soboru se v Budvar aréně představili Bílí Tygři Liberec. Začátek utkání mužstvu opět vyšel a ujal se dvakrát vedení. Pak hosté po sporné situaci vyrovnali a vzali otěže zápasu do svých rukou. Do zápasu svým zmateným rozhodováním přispěl i hlavní rozhodčí. V další sporné situace neuměl určit viníka faulu a tak vyloučil hráčskou lavici na 2+2 minuty. Jeho rozhodování ovlivnilo celý zápas. Po dramatické koncovce pak domácí poprvé od příchodu nové trenérské dvojice prohráli 3:5. V utkání se dařilo Jakubu Makovskému.

Střelci spali

V pondělním zápase se junioři představili v Litvínově. Zápas se mužstvu nevyvedl podle představ. V zápase se jim nepodařilo dát ani jednu branku a bez gólů se vyhrávat nedá. Tým tak musí vstřebávat další nepříjemnou porážku 0:4 a tím se komplikuje jeho cesta vzhůru tabulkou.

Starší dorost

Bez branek se nevyhrává

Jediné utkání čekalo na dorostence v Mladé Boleslavi. Po brankovém koncertě na domácím ledě mužstvo zřejmě svého soupeře trochu podcenilo. Domácí Boleslav dala dvě branky již v první třetině a českobudějovičtí dorostenci neuměli odpovědět. Všechny jejich šance likvidoval reprezentační brankář Will. Nakonec nedali hosté ani branku a odvážejí si porážku 0:3. Přes tři obdržené branky je hráčem zápasu brankář David Gába. Českobudějovičtí tak ztratili svoji téměř měsíční neporazitelnost.

Mladší dorost A

Další výhra v prodloužení

Českobudějovičtí se pomalu stávají experty na prodloužení. V této sezóně sehráli tři prodloužení a všechny dokázali vyhrát. To poslední právě v neděli na domácím ledě, kde přivítali Havlíčkův Brod. Hostům se v poslední třetině podařili vyrovnat na 2:2 a pak právě následovalo prodloužení.Výsledek záapsu tal zněl 3:2p pro domácí. To rozhodl Luboš Rob, který v tomto zápase zaznamenal tři body. Extraligoví dorostenci se stále drží u špice tabulky, ale zbytečně ztrácejí body doma, kdy naplno bodovali pouze jednou.

Mladší dorost B

Výhra v derby

Ve čtvrtek sehráli ligoví dorostenci na domácím ledě derby s Táborem. Bylo to utkání dramatické a prestižní. Domácí měli po celý zápas výsledkově navrch a podařilo se jim utkání dovést do vítězného konce 5:3 . Střelcem dvou branek v domácím dresu byl Radek Prokeš. Českobudějovičtí si tak zachovali domácí neporazitelnost a poprvé pod trenérem Formánkem slavili vítězství.

Výhra s nulou

V neděli odehráli ligoví dorostenci svůj zápas v Benátkách nad Jizerou. Souboj to byl velmi dramatický a o vítězi rozhodla branky z přesilové hry hned z první třetiny. Českobudějovické podržel skvělým výkonem brankář Lukáš Pícha. Konečný výsledek zněl 0:1 a body putují na jih Čech.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....