Banes Motor České Budějovice
12.10.2009, Miroslav Mayer

Pokračují mládežnické soutěže

Č. B u d ě j o v i c e - Soutěže pokračují rychlým tempem. Nejvíce zápasů sehrají junioři, kteří sehrají dokonce tři zápasy. Straší dorost a extraligoví mladší dorost sehrají pouze jeden zápas. Mladší dorost B sehraje dva zápasy. Největší potřebu bodovat stále mají junioři, kteří bojují o postupovou příčku. Ostatní týmy jsou na tom zatím dobře, ale další body situaci jen vylepší.

Junioři

V pátek zajíždějí junioři na led posledního celku tabulky do Kladna. Ovšem všechny svoje body získalo Kladno na domácím ledě a to je určitě špatná zpráva pro českobudějovické. První vzájemný duel se hrál v Budvar Aréně a domácí zvítězili 6:4, to bylo jejich první vítězství v sezóně. V posledním kole Kladno podlehlo doma Spartě 2:7. Kladno je lepší ve hře dopředu než dozadu. Zatím dalo 51 branek, což je druhý nejvyšší počet. Zato inkasovalo již sedmdesátkrát a to je zdaleka nejvíce ze všech. Cesta tedy vede přes zabezpečenou obranu a útočnou hru.

Hned v sobotu se představí junioři opět v Budvar Aréně a jejich soupeřem bude tým Bílí tygří Liberec. Liberec je v tabulce čtvrtý a získává body rovnoměrně doma i venku. První zápas v Liberci skončil 3:0 pro domácí. Českobudějovičtí tak budou muset překonat libereckého brankáře, aby získali další potřebné body. V posledních kolech Liberec porazil Slávii 6:2 a podlehl na Spartě 1:5. Zápas začíná v sobotu od 12.30 na první ledové ploše.

Po dni odpočinku se junioři pustí do dalšího zápasu. Tentokrát jejich cesta povede do Litvínova. Ten je zatím na postupovém pátém místě. Také získává body rovnoměrně doma i na soupeřových kluzištích. V prvním vzájemném duelu v Českých Budějovicích skončil vítězstvím hostů 4:1. Opět tedy nesrovnaný účet, který je třeba vyrovnat. Litvínov v posledních zápasech byl úspěšný. Doma porazil Plzeň 6:5p a vyhrál i na Slávii 6:3. Junioři jsou na dobré cestě, ale stále jsou pod hranicí postupu a každý bod je potřeba.

Starší dorost

Straší dorost sehraje o víkendu pouze jeden zápas a to v sobotu v Mladé Boleslavi. Ta je v tabulce těsně pod českobudějovickým mužstvem. Na domácím ledě získala Boleslav zatím o dva body méně než českobudějovičtí. První vzájemný zápas skončil v Budvar Aréně vítězstvím domácích 9:4. V posledních zápasech Boleslav vyhrála doma Pardubicemi 4:3p a v Písku jen těsně 2:1. Další body by českobudějovickému mužstvu určitě slušelo.

Mladší dorost A

Extraligoví dorostenci se utkají v neděli doma s týmem Rebel Havlíčkův Brod. Ten je zatím v tabulce předposlední s pěti body. V posledním zápase podlehl Brod doma Spartě 5:8. Domácí jsou tedy v zápase jasnými favority a na domácím ledě by neměli zaváhat. Tímto zápasem dorostenci završí první čtvrtinu soutěže. Zápas začíná ve 12.00 na první ledové ploše.

Mladší dorost B

Tento týden sehrají dva zápasy. Ten první se odehraje v Budvar Aréně již ve čtvrtek a soupeřem bude HC Tábor. Tomu se zatím daří, v tabulce je čtvrtý. Favoritem jihočeského derby by tak měli být domácí, kteří jsou zatím druhý a poslední zápas v Liberci se hrne mužstvu povedl. Trenér Formánek bude moci nominovat nejsilnější sestavu. Utkání začíná v 16.30 na první ledové ploše.

V neděli zajíždějí ligová dorostenci do Benátek nad Jizerou. Ty jsou v tabulce na pátém místě. Ovšem doma se mužstvu moc nedaří a tak šance na další body určitě je.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....