Banes Motor České Budějovice
11.10.2009, Miroslav Mayer

Výsledkový servis mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Junioři opět vybojovali pět bodů a stoupají tabulkou vzhůru, ovšem vyhráno ještě není. Starší dorost bodoval naplno a ukazuje, že s postupem to myslí vážně. Mladší dorost A doma prohrál a venku vyhrál v prodloužení. B dorost nešťastně podlehl v Liberci. Hráčem kola je Roman Bernat, který ve dvou zápasech zaznamenal šest bodů (5+1)

Juniorka

Odplata se povedla

V pátek zajížděli junioři do Chomutova a měli tomuto týmu co vracet. Vždyť po nepovedeném prvním zápase v Budvar Aréně s tímto soupeřem začalo trápení týmu. Tentokrát to bylo o něčem úplně jiném. Mužstvo se je plně vědomo nutnosti získávat body. Po dobrém začátku pod novou trenérskou dvojicí si mužstvo i začíná znovu věřit. Střelecky se probudil i Radim Heřman, který vstřelil dvě branky. Až do stavu 3:3 bylo utkání vyrovnané, ale pak se hosté „utrhli“ a utkání dotáhli do vítězství 6:3. V zápase využili dokonce tři přesilové hry.

Vydřené vítězství nad lídrem

V sobotním zápase s vedoucím mužstvem soutěže Energie Karlovi Vary domácí začali vlažně a již v šesté minutě prohrávali 0:2. Ještě v první třetině dokázali dát kontaktní branku. Ve druhé třetině se hrálo množství přesilových her, ale branka nepadla. Ve třetí třetině se zdálo, že toho mají domácí hráči přeci jen dost a karlovarští výsledek udrží. Nakonec se dvě minuty před koncem podařilo domácím vyrovnat a vynutit si prodloužení. Tam se již hostů nedařilo a Radek Seidl dokázal proměnit svoje sólo a připsat tak druhý bod na konto domácího celku. Konečné skóre 3:2pp. Nová trenérská dvojice tak získala 10 bodů ve čtyřech zápasech a nasměrovala tak juniory směrem k postupu do první šestky.

Starší dorost

Skvělý závěr

V pátek zajížděli dorostenci k dalšímu zápasu do Havlíčkova Brodu. Zápas to by rozhodně zajímavý. Hosté po celé utkání vedli a domácí dotahovali. Zápas a drama vrcholilo ve třetí třetině. Hosté vedli již 4:2, ale domácí dokázali vyrovnat na 4:4. Pak se teprve českobudějovičtí dokázali soupeři „utrhnout“ a nasázet mu ještě pět branek. Utkání tak skončilo 4:9 a hosté se tak mohli radovat z další výhry. Hráčem zápasu byl Eddie Turek autor tří branek. Českobudějovičtí hráči tak získali již páté tříbodové vítězství v řadě.

Škoda závěru

V sobotu se Budvar Aréně představili Pardubice, také vedoucí mužstvo soutěže (jako u juniorů). Domácí opět udávali v zápase tempo a neustále vedli. Rozhodující byl nástup do třetí třetiny, kdy domácí vedli již 6:2. Pak už závěr nedohráli pozorně a nechali si dát dvě branky. Nakonec tedy slavili další vítězství 6:4. Důležité je, že se mužstvu v každém zápase střelecky daří a střílí hodně branek. Ještě by mužstvo mohlo zapracovat na obranné činnosti, aby méně inkasovalo. Dvě asistence si připsal i obránce Pavel Kolařík.

Mladší dorost A

První domácí prohra

Ve čtvrtek se v Budvar Aréně představilo mužstvo Bílí Tygři Liberec. Hosté od první třetiny vedli a dokázali svůj náskok udržet až do konce zápasu. Výsledek zápasu byl těsný, ale znamenal tři body pro Liberec za vítězství 6:5. Stínem zápasu bylo zranění domácího Lukáše Mareše, který byl po faulu ošetřován v nemocnici. Zranění není naštěstí vážné. Přesto je za svůj přístup k hokeji a za příkladnou bojovnost hráčem zápasu.

Další vyhrané prodloužení

V neděli se představili extraligoví dorostenci v Jihlavě. Byl to zápas prvního z druhým týmem neúplné tabulky. Českobudějovičtí vedli již 3:0, ale domácím se podařilo dokonce vyrovnat a v závěru mohli utkání i vyhrát. Hosté se dokázali ještě vzchopit a v prodloužení, díky brance Saláka, získat i další bod navíc za výhru 4:3p. Nejlepším hráčem týmu byl určen Josef Krcho, který zaznamenal jeden gól a dvě asistence.

Mladší dorost B

Nešťastná prohra vlastním gólem

Ligoví dorostenci cestovali ke svému zápasu až do Liberce. Přestože odcestovali ve značně omlazené sestavě dokázali svádět se silným soupeřem vyrovnaný boj. Dokonce mužstvo sahalo i po zisku bodu, ale domácím se podařilo šťastným gólem, který se odrazil od českobudějovického hráče, vstřelit jedenáct vteřin před koncem zápasu vítěznou branku na 2:1. Přesto byl trenér Formánek s hrou mužstva spokojen. Nejlepším hráčem zápasu byl brankář Petr Havlátko.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....