Banes Motor České Budějovice
06.10.2009, Miroslav Mayer

Josef Rezek: Naše výsledky i naše hra půjdou nahoru

Č. B u d ě j o v i c e - Juniorskému mužstvu skončila první polovina základní soutěže. Mužstvo, které skočilo v loňské sezóně na čtvrtém místě se nyní nachází na posledním místě tabulky. Letos, kdy dochází k reorganizaci soutěží, sestupují čtyři mužstva a to byl důvod proč vedení HC České Budějovice rozhodlo o změnách na trenérských postech. “Příprava před sezónou byla kvalitní,“ říká jeden z tahounů mužstva Josef Rezek.
Jak probíhala letní připrava na ledě?
Já jsem začínal na ledě s A týmem, pak jsem byl přeřazen zpátky do juniorky. První týden jsme jezdili trénovat do Soběslavi, cestování nebylo zrovna příjemné, ale zvládali jsme to. Po přesunu do Budějovic jsme začali trénovat dvoufázově, myslím, že příprava na sezónu byla dobrá. Dřeli jsme dost.

Bavili jste se v šatně o cílech pro letošní sezónu?
Bavili jsme se o tom mezi sebou. Chtěli jsme navázat na loňskou sezónu, základem byl postup do play off. Dál se uvidí.

Začátek mužstvu nevyšel. V čem vidíte příčiny špatného začátku?
Začátek nám určitě nevyšel. První zápas s Chomutovem jsme vedli 3:1 a nakonec jsme 3:4 prohráli. Nikdo z nás si nepřipouštěl, že bychom ten zápas mohli prohrát. Bohužel to nevyšlo a od té doby jsme byli v křeči, nevycházely nám přihrávky, které normálně vychází, vázla kombinace.

Jaká byla nálada v šatně po tak špatném začátku?
V kabině jsme se o tom denně bavili, co a jak změnit, byl na nás vyvíjen i tlak, abychom vyhrávali. My sami jsme nechtěli prohrávat, žádný tým nechce být poslední a nechce spadnout. Řekl bych, že letos jsou týmy silnější, než byly loni. Liga je kvalitnější než loňská. My rozhodně nemáme špatný tým! Jsme dobrá parta a nemáme vůbec žádné problémy. Bohužel, zatím to nefungovalo, jak by mělo.

Cítili jste na sobě tlak okolí na zlepšení výsledků?
Tlak jsme cítili, ale hlavně jsme to chtěli sami zvednout, nemůžeme se stále ohlížet na loňskou sezónu, kdy se nám dařilo. Byli jsme zvyklí na úspěch, tak nevím, proč bychom ho nemohli mít znovu, když na to máme tým. Sami jsme chtěli hrát líp. Určitě musíme hrát nahoře.

Jste jeden z pilířů mužstva, na který se sázelo. Jak jste spokojen zatím se svým výkonem?
Já jsem si letošní sezónu představoval úplně jinak. Myslel jsem, že se propracuji do 1. ligy nebo do extraligy, ale zůstal jsem v juniorce. Že bych tam měl excelovat, to jsem samozřejmě věděl. Určitě to nebylo nic příjemného, když se vám nedaří, nevychází vám věci, které byste chtěli. Teď cítím, že se do toho pomalu dostávám a že to půjde nahoru.

V loňské sezóně a na začátku letošní jste hrál v útoku s Ježkem a Heřmanem. Pak došlo k přesunu do jiného útoku.
Bohužel nedařilo se nám to, co se od nás čekalo a tak trenéři udělali nějaké změny. Začal jsem hrát s Boškou a s Polodnou, pak místo Bošky přišel Marek. V tomto složení nám to začalo klapat a začali jsme dávat góly.

Minulý týden nastoupila nová trenérská dvojice. V čem vidíte největší změny?
Jiný systém hry, jiná taktika, jiné přesilovky, změnilo se toho dost. Jeden zápas jsme vyhráli na nájezdy, druhý v normální době, tak to snad začalo klapat. Všechno je v pořádku.

Zatím jste v letošní sezóně dost produktivní. Dvanáct bodů (5+7) po deseti zápasech není málo.
Možná se ode mě čeká víc. Myslím si, že nehraji úplně špatně. Boduji a dávám i branky. Hlavně, že nám to klape v útoku. Teď hraji s Heřmanem a se Zvoníkem. Začínají nám fungovat přihrávky i přesilovky. Naše výsledky i naše hra určitě půjde nahoru.

Stále tedy věřítě, že minimálně šesté místo je ve vašich silách?
Kdybybychom tomu jako tým nevěřili, tak bychom nemuseli hrát. Samozřejmě věříme tomu. Vůbec si nepřipouštíme, že bychom mohli hrát o „padáka“, nebo dokonce sestoupit. Určitě chceme pořád vyhrávat!

Máte vy sám nějaké individuální cíle pro tuto sezónu?
Nejdříve musí mít úspěch tým a pak teprve můžu mít úspěchy já. Momentálně jsem mezi deseti nejproduktivnějšími hráči extraligy a určitě bych chtěl být co nejvýše. Zatím boduji a chtěl bych bodovat i dál. Bylo by hezké skončit mezi prvními pěti.

Víte o tom, že za posledních deset let žádný hráč v českobudějovickém dresu nikdy nevyhrál bodování juniorů ani dorostu?
O tom samozřejmě vím. Loni jsem byl myslím třináctý a chtěl bych na to navázat. Uvidíme co bude až skončí základní část. Třeba to vyhraju.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....