Banes Motor České Budějovice
06.10.2009, Miroslav Mayer

Další kola zápasů mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické soutěže pokračují dalšími koly. Všechna mužstva, kromě ligového dorostu, sehrají dva zápasy. Pozornost je stále upřena hlavně na juniorský tým, který je na tom zatím nejhůře ze všech mládežnických mužstev. Ostatní týmy se drží blízko špičky tabulek svojich skupin. Zápasy začínají již ve čtvtek a pokračují až do pondělí podvečer. Všechna mužstva sehrají své souboje s mužstvy ze špičky svých tabulek.

Junioři

Junioři dokončili první polovinu svojí soutěže v základní skupině. Je jasné,že na většinu zápasů by mužstvo nejraději zapomělo. Každopádně je zisk pouhých jedenácti bodů hodně málo. Jedno z utkání, které neúspěšně nastartovalo trápení juniorů, byl první zápas na domácím ledě s Chomutovem 3:4. Právě k odvetě s tímto týmem se v pátek českobudějovičtí junioři chystají. Určitě bude důležité oplatit úvodní nešťastnou porážku a nastartovat tím lépe druhou, rozhodující část soutěže. Chomutov má na svém kontě zatím patnáct bodů. Na domácím ledě jich získal devět. V posledních kolech vyhrál 6:4 na Spartě, ale vzátětí prohrál 1:6 v Ústí nad Labem. Vítězství českobudějovických by oba týmy v tabulce přiblížilo na dostřel.

Tentokrát další kolo soutěže pokračuje pro českobudějovické až v pondělí. Do Českých Budějovic přijede tým HC Energie Karlovy Vary. První zápas ve Varech vyhráli domácí 4:2, když o výsledku rozhodli ve druhé třetině. Díky postavení v tabulce je to souboj prvního týmu s posledním. Dle klubového webu mají Vary dvacet jedna bodů. V posledních víkendových kolech Vary nejprve přehráli 5:0 Plzeň, pak prohráli 1:2 na Slávii. V pondělí pak opět naplno bodovali 4:3 na Spartě. Je vidět, že se týmu daří, ale není neporazitelný. Venku zatím zvítězil celkem třikrát. Zápas se odehraje v ponděli od 16.00 na první ledové ploše v Buvar Aréně.

Starší dorost

Dorostenci zajíždějí v pátek ke svému zápasu do Havlíčkova Brodu. První vzájemný zápas skončil v Budvar Aréně vítězstvím domácích 2:1sn. V současně době jsou českobudějovičtí psychicky nahoře. Havlíčkův Brod se nachází na pátém místě tabulky a má patnáct bodů. Ovšem doma se mu nedaří. Z pěti zápasů získal pouhé tři body. V posledních kolech prohrál Havlíčkův Brod 0:5 v Mladé Boleslavi a zvítězil v Pardubicích 2:1p. Možnost zisku bodů je určitě otevřená.

Hned v sobotu přivítají dorostenci na svém ledě Pardubice. První vzájemný duel v Pardubicích skončil také až po samostatných nájezdech, ale tentokrát byli úspěšnější domácí a zvítězili 4:3sn. V posledních zápasech zvítězili pardubičtí 2:1 v Jihlavě a prohráli 1:2p s Havlíčkovo Brodem. Mají tedy zatím dvacet sedm bodů a vedou tabulku skupiny. Porazit doma lídra tabulky je jistě pro českobudějovické dorostence velká výzva. Zápas začíná v sobotu od 12.30 na první ledové ploše Budvar Arény.

Mladší dorost A

Mladší dorost A sehraje tentokrát dva zápasy. Ve čtvrtek sehraje na svém ledě zápas proti mužstvu Bílí Tygři Liberec. Zatímco českobudějovičtí vévodí neúplné tabulce soutěže, liberečtí jsou na třetím místě a mají o tři body méně. Libereckým nevyšly první dva zápasy a od té doby pravidelně bodují. V posledních zápasech vyhráli liberečtí v Hradci Králové 3:1 a doma podlehli Spartě 2:3p. Zápas se odehraje ve čtvrtek na první ledové ploše od 16.30.

V neděli zajíždějí dorostenci ke svému zápasu na Vysočinu k souboji s Duklou Jihlava. Ta zatím drží v tabulce druhé místo a má o tři body méně. Ovšem Jihlava měla na rozdíl od Liberce lepší začátek a poslední dva zápasy jí nevyšly.V Pardubicích prohrála 2:3sn a doma podlehla 0:5 Hradci Králové. Navíc ve čtvrtek se utká se Spartou Praha. Každopádně čekají českobudějovické dorostence nelehké souboje, které opět prověří kvalitu mužstva.

Mladší dorost B

Ligoví dorostenci sehrají pouze jeden zápas a to v neděli v Liberci také s B týmem. I zde to bude souboj prvních dvou celků tabulky. Vítěz se usadí v čela jako jediný vedoucí tým. Liberecký B tým prohrál doma s Kolínem 2:3 a vyhrál v Jindřichově Hradci 4:2. I v tomto souboji mohou hráči předvést svoji kvalitu a ukázat se.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....