Banes Motor České Budějovice
06.10.2009, Miroslav Mayer

Změna trenérů

Č. B u d ě j o v i c e - V minulém týdnu došlo ke změně trenéra u juniorského mužstva HC České Budějovice. Kvůli neuspokojivým sportovním výsledkům byl odvolán trenér Karel Soudek a nahradilo ho dvojice Ladislav Kolda a Jan Trummer. Tento krok vedl k dalšímu posunu v trenérském složení mládežnických mužstev. Ladislav Kolda zná dobře zdejší hokejové prostředí. V klubu působil několik sezón jako hráč. Na svém kontě má i starty za reprezentaci Československa.
Juniorský tým se ocitl ve složité situace, kdy v letošním roce sestupují ze soutěže čtyři mužstva. Vstup do soutěže se juniorskému mužstvu nepovedl a proto bylo nutno udělat kroky, které by vedly ke změně a k záchraně letošní sezóny. Z tohoto důvodu sáhlo vedení ke změně trenéra. Karel Soudek odvedl pro HC České Budějovice dlouhodobě dobrou práci a bude klubu pomáhat i nadále. Rozhodl se převzít mužstvo sedmé a osmé třídy. Již tento týden vedl první tréninky tohoto mužstva. Působit bude ve dvojici s Františkem Čechem.

Jaroslav Formánek se přesune na místo Jana Trummera. Povede jako hlavní trenér mužstvo mladšího dorostu B, spolu s Romanem Horákem. Dále bude asistentem u mladšího dorostu A, kde je hlavním koučem Radek Ťoupal.

Ostatní týmy zůstávají beze změn.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....