Banes Motor České Budějovice
05.10.2009, Miroslav Mayer

Kladno padlo bez bodu

Č. B u d ě j o v i c e - Žákovská mužstva HC České Budějovice dokázala v sobotu svoji kvalitu. Týmům PZ Kladno nedala ani v jednom zápase šanci a posbírala všechny možné body. Stalo se tak vůbec poprvé, kdy naplno bodovala všechna mužstva. Nejvíce si zastřílela šestá třída. Hráč víkendu je tudíž z tohoto mužstva. Je jím Lukáš Lovčí, který dal tři branky a byl trenérem označen hvězdou zápasu.

Osmá třída

Osmáci začli svoji partii suveréně. Dostali se do vedení 5:1 a podlehli eufórii. Trenér Formánek kritizoval jejich přístup k zápasu. Mužstvo přestalo hrát a Kladno se dotáhlo na 5:5! Za tohoto stavu se mužstvo opět probralo a utkání dovedlo do vítězného konce. Místo jasné výhry "pouze" vydřené body za vítězství 6:5. Jednou z hvězd zápasu byl i Pavel Pýcha.

Sedmá třída

Utkání sedmé třídy nebylo moc bohaté na branky. Vše podstatné se událo ve druhé třetině, kdy českobudějovičtí vstřelili dvě branky a tím rozhodli o svém vítězství. Hráči HC České Budějovice zvítězili 2:0. Českobudějovické totiž podržel svým výkonem brankář Milan Nekola, který nepustil za svá záda ani jeden puk a stal se tak hvězdou zápasu.

Mužstva sedmé i osmé třídy se tímto zápasem rozloučili s trenérem Jaroslavem Frománkem, který převezme mužstvo mladšího dorostu B a zároveň bude asistentem u mladšího dorostu A.

Šestá třída

Šeťáci si na domácím ledě s chutí zatříleli. V dosavadních čtyř kolech se jim podařilo dát celkem šestnáct branek. V sobotním mači jich dali najednou hned patnáct! Soupeř prostě na českobudějovické hráče nestačil, ti si s chutí zastříleli a zahráli si všichni hráči s kádru. Konečný výsledek byl 15:2!. Hned tři hráči dosáhli v utkání tří branek. Jedním z nich byl i Erik Bahula.

Pátá třída

Pátá třída se dosud výsledkově trápila získala pouze dva body za dvě remízy. V zápase s Kladnem to bylo jiné. Českobudějovičtí si s chutí zahráli a dočkali se i svého prvního vítězství 7:2. Trenér chválil první útok Rolínek, Kondelík, Vlček. (foto není k dispozici).

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....