Banes Motor České Budějovice
04.10.2009, Miroslav Mayer

Nájezdy se nám nedaří, říká Tomáš Kůrka

Č. B u d ě j o v i c e - V neděli večer se i fandové HC MOUNTFIELD dočkali televizního utkání svého mužstva na domácím ledě. Televizní soupeř byl nadmíru atraktivní - HC Sparta Praha. Bojovné a pohledné utkání nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy. V nich byla šťastnější Sparta a tak slavila vítězství 3:2sn. Nejlepším hráčem domácího mužstva a také jediným střelcem byl Tomáš Kůrka. "V domácím prostředí musíme hrát trošku jinak," říká střelec večera.

Dva góly mě těší, ale chtěl jsem tři body

Jediným střelcem v dresu HC MOUNTFIELD se stal Tomáš Kůrka. Jeho obě branky vždy znamenaly vedení domácího celku, ale Sparta na ně pokaždé našla odpověď. "Oba góly mě trošku potěšily. Po trapném výkonu, který jsem předvedl ve Zlíně, mě to nakoplo. Hlavně jsem chtěl, abychom dnes získali tři body. To se mi nesplnilo," konstatuje střelec českobudějovických branek.

Mužstvo HC MOUNTFIELD ztratilo v tomto zápase dva body a to by se na domácím ledě stávat nemělo. "Hlavně v domácím prostředí musíme hrát trošku jinak. Nesmíme si takovéto zápasy nechat ujít. Nejsme ještě tak takticky vyspělí jako je Sparta," konstatuje Kůrka. "Neumíme, za takového stavu, když hraje se silným mužstvem, dohrát utkání až do konce. Uděláme nějakou chybu a necháme si dát gól. Myslím, že je to taktikou i psychikou. Nejsme vyzrálí," dokončuje českobudějovický hráč.

Sparta měla v zápase dokonce dvakrát možnost hrát přesilovou hru pět na tři, která trvala přes minutu a půl. "Sparta hrála jednoduchou hru a tím, že byli více na puku si pak vykoledovali fauly. Oslabení pak stojí síly. My se z toho musíme poučit. Základem je, že když jdeme do čtyř, tak neudělat faul. Pozitivní je, že jsme se ubránili," hodnotí Tomáš Kůrka.

Utkání dospělo do samostatných nájezdů. Domácí mužstvo v nich prohrálo. Ani jeden hráč, včetně Kůrky, nedal branku. "Nám se nájezdy nedaří. Nevím, čím to je. Musíme to zkoušet. Lepší by bylo vyhrávat v normální hrací době, aby k nájezdům vůbec nedošlo," vidí situaci útočník.

Zatímco doma se týmu HC MOUNTFILD daří, tak na hřištích soupeřů to zatím není ono. Teď navíc tým čekají dva zápasy na hřištích soupeřů. "Venku se nám zatím nedaří. Chybí nám agresivita, pohyb a lepší vstup do zápasu. Musíme hrát trošku jinak a hlavně více bojovně a chytře," konstatuje Tomáš Kůrka.

Chtěl jsem tady stašně moc vyhrát, říká Jan Chábera

V brance Sparty Praha se objevil gólman Jan Chábera a byl to pro něj šťastný návrat na českobudějovický led. Po celý zápas byl oporou pražského celku a výraznou měrou se zasloužil o zisk dvou bodů. "Já jsem tady strašně moc chtěl vyhrát a jsem za to rád," usmívá se Jan Chábera. Hlavně při samostatných nájezdech ho domácí útočníci ani jednou nepřekonali. "O to je můj pocit sladší, že jsme vyhráli na nájezdy a mně se konečně povedly. Zatím jsme je třikrát prohráli, ale dnes jsme to prostě uhráli." Pro brankáře, který dlouho v Českých Budějovicích působil byla jistě velkou výhodou znalost hráčů. "Na nájezdy jsem čekal jiné hráč, třeba Sailera nebo Šimánka," prokazuje své znalosti sparťanský gólman. "Od Milana Gulaše jsem trochu čekal, že půjde do bekhendu, u Kůrky jsem stoprocentně věděl, že vysřelí nad vyrážečku. Jen od Poživila jsem netušil, co udělá a tam jsem měl trochu štěstí. Trefil mi kousek betonu a šlo to vedle," popisuje samostatné nájezdy Jan Chábera.

Nakonec je Sparta s dvěma body spokojena. "Škoda, že jsme nevyužili ty přesilové hry, mohlo to být lepší, ale dva body jsou super." Trochu zvláštní byl druhý gól v Cháberově síti. "Došlo tam k odražení puku od rozhodčího. Nikdo to nečekal, ani já. Odrazilo se to přímo ke Kůrkovi, ten do toho plácnul a spadlo to do branky," popisuje tento moment strážce sparťanské svatyně.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....