Banes Motor České Budějovice
03.10.2009, Miroslav Mayer

Výsledkový servis mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Uplynulý víkend přinesl v mládežnických mužstvech HC České Budějovice hodně změn. Tou největší je změna trenérů u juniorského týmu a následný zisk pěti bodů. Tým staršího dorostu si dále protáhl svoji šňůru vítězných zápasů. Mladší dorosty si stále udržují postavení v tabulce na špici. Hráčem víkendu se stává brankář juniorů Šimon Hrubec, který ve dvou zápasech inkasoval vždy pouze po jedné brance a stal se základním stavebním kamenem juniorských vítězství.

Junioři

Vydřené dva body

V pátek se junioří představili na domácím ledě proti Spartě Praha. Vzhledem k postavení v tabulce mužstvo potřebovalo vyhrát. K vidění byl bojovný zápas plný osobních soubojů, hraný ze zabezpečené obrany. Žádné mužstvo nechtělo první inkasovat a tak se diváci dočkali branek až v poslední třetině. Nejprve se trefili pražané, ale domácí brzy dokázali odpovědět. Po šedesáti minutách byl stav 1:1. Ani prodloužení nerozhodlo a tak musli přijít na řadu samostatné nájezdy. Brankář Hrubec zůstal nepřekonán a jediným úspěšným střelcem byl Josef Rezek. Důležité dva body tak zůstaly v Českých Budějovicích a hlavně vítězství mělo dodat mužstvu vzpruhu do dalších kol soutěže. Nakonec tedy domácí vyhráli 2:1sn. První gól zápasu dal Marek Vaniš.

Další body z venku

V sobotu zajížděli junioři do Ústí nad Labem. Ústí mělo v pátek volno a českobudějovičtí v nohách těžký zápas se Spartou. Navíc mužstvu chyběli posily Červený a Havran. Mužstvu se podařilo brzo vstřelit z přesilové hry branku. Ve třetí třetině proměnil další přesilovou hru kapitán Aleš Ježek. Domácí stačili už pouze snížit. Tři body za vítězství 2:1 tak získali českobudějovičtí. Jejich akcie tak začínají stoupat. První branku v zápase vstřelil Radim Heřman.

Starší dorost

Podcenění soupeře

V pátek si jeli dorostenci do Písku zlepšit skóre a náladu a málem z toho byla ostuda. Hráči pod vlivem vysokého vítězství v prvním vzájemném zápase písecké hokejisty podcenili a ti málem získali první body v soutěži. Vedli totiž 2:1. V poslední třetině se naštěstí rozjela první řada a utkání otočila do vítězného konce 5:3. Střelecky se zaskvěl Michal Švihálek, který dal tři branky.

Odplata vyšla

V sobotním zápase hostili dorostenci doma Duklu Jihlavu. K vidění byl dobrý dorostenecký hokej, který sledoval i trenér reprezentační sedmnáctky. První třetinu vyhráli domácí, i když hosté měli více ze hry. Postupně ovšem domácí získávali i herní převahu a nakonec pozásluze vyhráli 4:2 a získali tím další body do tabulky. Mužstvo stoupá strmě tabulkou a jeho cíl, postup mezi první čtyři týmy, se jeví jako dosažitelný. Velmi dobře se představil i střelec třetí branky Lukáš Sedlák.

Mladší dorost A

Další vítězství

V nedělním zápase se extraligoví mladší dorostenci představili na ledě Horácké Slávie Třebíč. Podle dosavadních výsledků to měl být souboj Davida s Goliášem. Ovšem po dvou třetinách to tak jasné nebylo. Českobudějovičtí vedli pouze 4:3. Teprve v poslední třetině už hosté dokazovali svoji převahu a dali čtyři branky. Ovšem domácí z minima vytěžili maximum. Na pět gólů jim stačilo deset střel. To by se mohlo příště nevyplatit. Každopádně tentokrát z toho bylo vítězství 9:5. Hráčem zápasu byl David Ruda, který zaznamenal tři body (2+1).

Mladší dorost B

Chvilkové trápaní

Ligoví dorostenci přivítali v sobotu na svém ledě tým Nymburka. Po první třetině se zdálo být utkání rozhodnuté za stavu 3:1. Na začátku druhé třetiny vedli domácí již 4:1, ale hosté dokázali korigovat na 4:3. Domácí drama nepřipustili a dvěma bramkami během jedné minuty utkání rozhodli. Nakonec se radovali z další výhry 7:3. Nejlepším hráčem zápasu se stal Josef Žáček, který získal tři body (2+1).

Nejaktuálnější tabulky mládežnických soutěží naleznete v sekci mládež, tabulky.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....