Banes Motor České Budějovice
27.09.2009, Miroslav Mayer, Milan Tripes

Čtvrťáci vyhráli turnaj

Č. B u d ě j o v i c e - Hráčům 4. třídy HC České Budějovice se pod vedením trenéra Pavla Pýchy podařilo vyhrát kvalitně obsazený turnaj v Milevsku. V sobotu, 19.9. 2009 se čtvrtá třída zúčastnila turnaje „Kamenáč Cupu 2009“. Hrála celkem čtyři mužstva: HC ZVVZ Milevsko, HC České Budějovice, Bílí Tygři Liberec a HC Eaton Pardubice. Českobudějovičtí vyhráli všechna svá utkání shodně 5:3 a jako neporažení se stali vítězi turnaje.

Zápasy HC České Budějovice

HC ZVVZ Milevsko - HC České Budějovice 3:5. Branky: Vaculík 2, Pištěk, Silný, Šafář.

V úvodním utkání turnaje mělo navrch družstvo z jihočeské metropole, avšak v průběhu střetnutí mělo namále, závěr boje ale českobudějovičtí hokejisté zvládli lépe a zvítězili.

HC Eaton Pardubice – HC České Budějovice 3:5 Branky: Pištěk 3, Šafář, Svoboda.

Dalším soupeřem, „čtvrťáků“ HC ČB, byly ambiciózní Pardubice. Od prvních minut střetnutí bylo bezesporu vidět, že oba mančafty chtějí za každou cenu zvítězit, a proto byl tento zápas nejhezčím a nejprestižnějším na celém turnaji. Velikou přetahovanou po celé utkání, ve kterém nechyběly osobní souboje, krásné hokejové akce, ale především velká vůle po výhře – nakonec přetavilo ve vítězství českobudějovické mužstvo.

Bílí Tygři Liberec – HC České Budějovice 3:5 Branky: Svoboda, Silný, Krcho, Pištěk, Holý.

Do posledního utkání s Libercem vcházelo mužstvo HC ČB s jasnou vizí vyhrát a zvítězit tak v celkovém pořadí turnaje, což také ukazoval obraz hry na začátku utkání, kdy „čtvrťáci“ vedli už o tři branky. Ve velkém uspokojení však dokázali o tříbrankový náskok brzo přijít a až do konce utkání se museli strachovat o celkový výsledek. V závěru zápasu však ukázalo družstvo svou sílu a touhu po vítězství a nenechalo si ujít ani poslední zápas.

Při závěrečném vyhlášení byl nejlepším hráčem Českých Budějovic zvolen obránce Matěj Šafář.

Sestava vítěznéhé mužstva

Marek, Loucký – Šafář, Kadlec, Doktor, Novák, Pinkr, Stárek - Pištěk, Silný, Rajzl, Masopust, Krcho, Vaculík, Lefan, Vávra, Tisoň, Svoboda, Holý – trenéři: Pýcha, Tripes.

Celkové pořadí turnaje

1. HC České Budějovice
2. HC Eaton Pardubice
3. HC ZVVZ Milevsko
4. Bílí Tygři Liberec
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....