Banes Motor České Budějovice
02.09.2009, Miroslav Mayer

Začínají mládežnické soutěže

Č. B u d ě j o v i c e – V pátek 4. září se roztočí kolotoč mládežnických soutěží v sezóně 2009/2010. Od letošní sezóny se spustí nový model mládežnických a žákovských soutěží. Hlavní změnou je rozdělení dorostu na mladší a starší dorost. Právě starší a mladší dorosty jako první rozehrají své soutěže. Juniorka si na své první kolo musí ještě týden počkat.

Starší dorost

Tým staršího dorostu začne svoji soutěž jako úplně první a ještě k tomu na domácím ledě. Stane se tak v pátek od 18.00 v Budvar Aréně na první ledové ploše. Prvním soupeřem bude tým Bílých Tygrů Liberec. Pro každý tým je první zápas velice důležitý a tak by doma měl starší dorost ukázat svoji sílu. Hned druhý den sehraje totiž svoje druhé kolo a to v Hradci Králové. Jelikož se jedná o novou soutěž nedá se dopředu odhadnout síla soupeřů ani určit favorit celé soutěže. Premiéru na lavičce staršího dorostu si odbude i trenér Jaroslav Liška.

Mladší dorost A

Úplně nový tým mladšího dorostu A rozehraje svoji soutěž v neděli na ledě HC Pardubice. V přípravě se týmu výsledkově i herně dařilo a tak nezbývá než svoji kvalitu potvrdit i v soutěžním zápase. Svoji premiéru si v soutěži odbude i trenér Radek Ťoupal. I zde ovšem platí, že nelze dopředu určit favorita ani slabší týmy. Každopádně by měli Pardubice, vzhledem ke své hokejové tradici, patřit k lepším týmům v soutěži. Vítězství na soupeřově ledě by mužstvu dodalo pohodu do dalších bojů v extralize mladšího dorostu.

Mladší dorost B

Další z premiér nových týmů, který hraje ligu mladšího dorostu. Loňský B tým dorostu přesvědčivě vyhrál svoji skupinu, ale toto mužstvo je úplně jiné. Navíc více příležitostí budou dostávat spíše mladší hráči. Prvním soupeřem bude mužstvo Kobra Praha. Zda-li to je dobrý soupeř na vstup do soutěže se ukáže později. Zápas začíná v sobotu od 12,30 na první ledové ploše Budvar Arény. Premiéru si odbude i nový asistent trenéra Roman Horák, hlavním trenérem je Jan Trummer.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....