Banes Motor České Budějovice
13.07.2009, Miroslav Mayer

Hráč kola - shrnutí

Č. B u d ě j o v i c e - V uplynulé sezóně se stalo tradicí vyhlášení hráče kola v žákovských i mládežnických soutěžích. Většinou byl vybrán hráč, který v odehraném kole či dokonce dvojkole předvedl něčím mimořádný výkon, který stál za pozornost. Oslavování byli zejména střelci branek a pouze jeden brankář. Nejvícekrát byl vyhlášen Jiří Smejkal a to celkem čtyřikrát.
Anketa o hráče kola měla v první řadě zpopularizovat mládežnický a žákovský hokej a ukázat na možné budoucí "hvězdy" hokejových týmů. Zároveň chtěla upozornit i na mimořádné výkony, které stojí za povšimnutí. V budoucnu by měli být více vidět i výkony obránců a brankářů a nejen střelci či asistenti u branek.

V mládežnických mužstvech se objevilo celkem dvanáct hráčů, kteří byli v průběhu roku vyhlášeni hráčem kola. Pět hráčů se stalo hráčem kola dokonce vícekrát. Šestkrát byl hráčem kola hráč patřící do extraligového juniorského týmu. Celkem třikrát se to podařilo Jiřímu Ferebauerovi, dvakrát byl vyhlášen hráčem kola i Roman Horák a jednou Martin Havran.

Z mužstva extraligového dorostu byli vyhlášeni čtyři hráči. Zde slavil celkem tři vítězství brankář Ondřej Bláha, dvakrát byl vyhlášen i Michal Švihálek. Adam Přibyl i Richard Heřmánek se dočkali vyhlášení hráčem kola v jednom případě.

Velice dobře si vedlo i mužstvo ligového dorostu B. Celkem bylo vyhlášeno pět hokejistů, kteří si o vyhlášení řekli za výkony v mužstvu B dorostu. Zde kraluje, opět se třemi úspěchy, Jiří Bárta. Ostaním hráčům se to podařilo pouze jednou. Byli to Niko Veselý, Lukáš Moudrý, Eddie Turek a Ivo Šindler.

V žákovských mužstvech se hráčem kola stalo celkem jedenáct hokejistů. Jasným vítězem se stal Jiří Smejkal, který byl vyhlášen celkem čtyřikrát! Ke konci sezóny se dařilo i Pavlu Samohejlovi, který byl vyhlášen celkem třikrát. Několika hráčů se podařilo být vyhlášen dvakrát. Byli to Luboš Rob, Patik Šíma, Jakub Doktor a Tomáš Jáchym. Další hráči byli vyhlášeni jednou Václav Pašek, Václav Dlugoš, Lukáš Vopelka, Pavel Pýcha a Emil Švec.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....