Banes Motor České Budějovice
19.06.2009, Miroslav Mayer

Letní přípravy - junioři a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - S končícím školním rokem se chýlí ke konci i letní suchá část přípravy mládežnických a žákovských týmů. V příštím týdnu se mužstva naposledy sejdou před prázdninami. Po zaslouženém oddychu a individuální přípravě se mužstva opět sejdou již ke konci měsíce července k přípravě na ledě.
Letošní letní příprava probíhala v netradičním duchu. Stále nejsou potvrzeni trenéři žákovských i mládežnických mužstev. Přesto u všech mužstev proběhla kvalitní příprava pod vedením trenérů, kteří v Českých Budějovicích již s mládeží delší dobu pracují. Ani další průběh letní přípravy na ledě by neměl být touto skutečností ovlivněn a proběhne v plné kvalitě. Jedinou komplikací je rekonstrukce chlazení na druhé ledové ploše a tudíž možnost využít pouze první ledovou plochu, což bude při velkém množství mužstev trochu komplikované. Odměnou za to všechno pak bude kvalitní led i na druhé ledové ploše, na které se odehrává většina zápasů žákovských mužstev.

Junioři

Juniorský tým HC České Budějovice vede dvojice Karel Soudek a Jiří Šrámek. Letní příprava, dle slov Karla Soudka, proběhla bez komplikací. Mužstvo odtrénovalo vše, co mělo naplánováno. Letos vyšlo vstříc i počasí, ani jeden trénink nemusel být přeložen, či zrušen. Lehká zranění a nemoci se pohybovali v únosné normě. Mužstvo má nástup 19. července, kdy bude fasovat hokejové proprijety. Druhý den se již objeví na ledě. Mužstvo se nechystá na žádné soustředění, k přípravě bude využívat domácí prostředí. Před začátkem soutěže odehrají junioři sedm přípravných zápasů a tentokrát se nezúčastní žádného turnaje. Pohyby v mužstvu budou probíhat průběžně, dle potřeb prvního mužstva i podle formy hráčů.

Starší dorost

Mužstvo vede jako hlavní trenér Jaroslav Liška a asistentem je Zbyněk Štádlík. I zde proběhla příprava bez problémů a podařilo se odtrénovat vše co bylo naplánováno. Ani zde nenarušilo přípravu žádné vážnější zranění hráčů. Starší dorost se také poprvé sejde 19. července k fasování výstroje a o den později se již bude mužstvo potit na ledě. Na rozdíl od juniorů, starší dorostenci pojedou na soustředění a to do Soběslavi. Program je nastaven od 3.8- 7.8. Mužstvo zatím čítá dvacet osm hráčů. Trenér Liška dá všem hráčům možnost předvést své umění na ledě. Po přípravných zápasech, které se odehrají na soustředění, zúží kádr na dvacet dva hráčů. Zbylí hráči budou mít možnost hostování v mužstech v okolí Českých Budějovic. Po návratu ze soustředění bude mužstvo pokračovat v přípravě na domácím ledě a odehraje i další přípravná utkání.

Mladší dorost

Po delší době se opět objevuje kategorie mladšího dorostu. Vzhledem k velkému množství hráčů, budou hráči rozděleni na mladší dorost A, hrající extraligu a mladší dorost B, hrající ligu mladšího dorostu. Mužstva zatím trénovala pohromadě pod vedením trenéra Bedřicha Pastyříka, trenéra A týmu a Pavla Pýchy, trenéra B týmu. Oba trenéři jsou s přípravou spokojeni a hodnotí i snahu a pokroky u mnoha hráčů. Ve středu 24. června dojde na první rozdělení kádru na dvě mužstva. Širší kádr A mužstva se poprvé sejde 27. července na ledě a bude trénovat na domácím ledě až do odjezdu na společné soustředění do Soběslavi. Další část přípravy bude probíhat opět na domácím ledě. Naplánováno je množství přípravných zápasů s kvalitními soupeři.

Kádr mladšího dorostu B se sejde až 29. července a do odjezdu na soustředění bude trénovat na domácím ledě. Vzhledem k předpokládanému přesunu hráčů mezi mužstvy prodělá B mužstvo podobnou přípravu jako A tým. Během srpnové přípravy by se měly vykrystalizovat kostry obou mužstev.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....