Banes Motor České Budějovice
17.11.2008, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: junioři a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Pro extraligové týmy juniorů a dorostu byl tento prodloužený víkend ve znamení tří zápasů během čtyř dnů. Tuto porci zápasů zvládla obě mužstva se stejným výsledkem – dvě výhry a jedna prohra. Týmem víkendu je tedy ligový dorost, který sehrál pouze dvě utkání a obě dokázal na hřištích soupeřů vyhrát. Hráčem víkendu je Eddie Turek, který zaznamenal šest bodů (5+1).

Juniorka

V pátečním utkání v Šumperku dokázali českobudějovičtí oplatit svému soupeři porážku z domácího ledu. Šumperk sice dokázal odpovědět na vedoucí branku, ale pak už branky stříleli jen hosté, ale hlavně to byl střelecký večer kapitána Aleše Ježka (viz foto), který zaznamenal dokonce tři branky! Konečný výsledek 4:1 srovnává účty s tímto soupeřem.

Sobotní utkání v Opavě bylo rozhodně vyrovnanější, ale se špatným koncem pro českobudějovické juniory. Ti šli opět do vedení a dokonce vyhráli první třetinu. Ještě po dvou třetinách byl stav vyrovnaný 2:2. Ve třetí třetině se trefili již pouze domácí a tak utkání skončilo 3:2 pro Opavu.
V pondělí se představila juniorka na domácím hřišti a nebyla svému soupeři z Liberce dobrým hostitelem. Od začátku zápasu byla lepší a v poslední třetině dokázala dát i branky a zvítězila 5:1. Nejlepším hráčem domácích byl Jiří Ferebauer (viz foto), který zaznamenal tři body (2+1).

Tabulku juniorů naleznete ZDE!

Dorost A

V pátečním utkání na domácím ledě sehráli dorostenci pěkné utkání s Opavou, kterou dokázali po dobrém výkonu porazit 5:3. Utkání bylo poznamenáno častými vyloučeními hráčů obou mužstev. Střelcem zápasu byl Adam Přibyl (viz foto), autor dvou branek.

V sobotu čekal na českobudějovické dorostence silný tým HC Vítkovice. Českobudějovičtí předvedli svůj nejlepší výkon v letošní sezóně a dokázali svého soupeře porazit opět 5:3. Na svoji střeleckou formu si v utkání opět rozpomněl Michal Švihálek, který získal tři body (2+1). Obě svá domácí utkání dokázali dorostenci přetavit ve vítězství a hlavně jejich výkony měli stoupající tendenci.
Bohužel v pondělním utkání v Pardubicích nabral výkon českobudějovických dorostenců prudký směr dolů a po velmi špatném výkonu tým prohrál 3:1. Trenér Karel Soudek byl se hrou svého týmu hrubě nespokojen.

Tabulku dorostu A naleznete ZDE!

Dorost B

Dorost B odehrál obě svá utkání na kluzištích soupeřů. V pátek sehráli českobudějovičtí utkání v Pelhřimově. Po kvalitním a bojovném výkonu, hlavně v poslední třetině se podařilo vybojovat vítězství 5:3. Kromě Eddieho Turka se ještě střelecky zaskvěl David Švamberk, autor dvou branek.
V neděli zajížděl dorost B do Jindřichovo Hradce. Ten je v tabulce předposlední a bojuje tudíž o udržení. Leč krok dokázal držet s českobudějovickými pouze v první třetině, pak šel postupně jeho výkon dolů. Výsledek 8:1 neukazuje dobře dění na ledě. Kromě opět dvojgólového Turka se bodově předvedl i kapitán Jan Jindra, který získal tři body (1+2).

Tabulku dorostu B naleznete ZDE!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....