Banes Motor České Budějovice
02.11.2008, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e – Před dvou týdenní přestávkou sehrála mužstva juniorů a dorostů další dvě kola. Stoprocentně úspěšný byl opět pouze dorost B, který svá domácí utkání vyhrál. Junioři získali čtyři body a může je těšit bod s lídrem tabulky. Dorost A veze dva body z Třince. Během dvou týdnů mužstva určitě potrénují a připraví se na další boje. Hráčem víkendu je Jiří Ferebauer, který zaznamenal čtyři body (3+1).

Junioři

Páteční zápas neměl být pro juniory příliš těžkým, což se nakonec potvrdilo. Zápas neměl nějak zvláštní tempo a byl zcela pod kontrolou domácích, kteří si opět s chutí zastříleli. Soupeř ani pořádně neprověřil obranu domácích a ta mohla slavit první čisté konto v letošní sezóně. Zásluhu na tom měl i brankář Šimon Hrubec (viz foto). Konečný výsledek 6:0 pro HC České Budějovice.

V sobotu to bylo o něčem jiném. Přijel soupeř z čela tabulky Vítkovice. Kdo přišel na zápas rozhodně nelitoval byl k vidění zajímavý a dramatický zápas. Domácí prohrávali 4:2, ale v poslední třetině zvýšeným úsilím vyrovnali zápas. Bohužel v nájezdech se štěstí opět přiklonilo k soupeři, který tak zvítězil 4:5 sn. Přesto si českobudějovičtí junioři vyzkoušeli, že hrát se dá proti každému soupeři a že na čtvrté příčce nejsou náhodou. Hráčem utkání byl Jiří Ferebauer, který dal vyrovnávací gól.

Tabulku juniorů naleznete ZDE!

Dorost A

V pátek měl dorost A v Havířově teoretickou šanci uspět. Prakticky to ovšem dopadlo úplně jinak. Českobudějovičtí nevstřelili ani branku a utrpěli tak třetí prohru za sebou. Utkání skončilo vítězstvím Havířova 3:0.

Sobotní utkání v Třinci dorostenci opět nezačali dobře a opět prohrávali. Ve druhé třetině se jim povedlo vyrovnat a další branky již nepadly. Utkání dospělo do samostatných nájezdů a zde byli českobudějovičtí dorostenci úspěšní. Přesto se dá říci, že dva body za vítězství 2:1 sn . jsou úspěchem. Jedinou branku víkendových zápasů českobudějovických dorostenců ze hry zaznamenal obránce Pavel Kolařík (viz foto). V tabulce patří dorostu HC České Budějovice stále dvanácté místo, ale začínají se na něj dotahovat zespoda další soupeři. .

Tabulku dorostu A naleznete ZDE!

Dorost B

V pátek si mohl divák v Českých Budějovicích vybrat jaké mládežnické utkání chce sledovat. Na první ledové ploše hrála juniorka a na dvojce dorost B. Kdo si vybral dorost B viděl napínavější a bojovnější utkání, kdy bylo k vidění devět gólů a také vítězství domácích nad Benátkami nad Jizerou v poměru 6:3. Utkání bylo dramatické až do posledních minut, kdy Eddie Turek dal poslední gól do prázdné branky. Jinak bodově se v tomto utkání zaskvěl obránce Libor Jirků, který zaznamenal tři body (1+2).

Nedělní zápas s Nymburkem nebyl tak bohatý na góly, jako ten páteční, ale zajímavý a dramatický rozhodně byl. Českobudějovičtí dorostenci opět od začátku vedli a utkání dovedli i do vítězného konce. Celkové skóre zápasu tedy zní 3:1 pro HC České Budějovice. Dva body zaznamenal Jonáš Beneš. Dorost B se může těšit z toho, že stále drží první příčku tabulky. .

Tabulku dorostu B naleznete ZDE!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....