Banes Motor České Budějovice
02.11.2008, Miroslav Mayer

Dvě kola žákovských soutěží

Č. B u d ě j o v i c e – Tento týden se odehrála dvě kola žákovských soutěží. Zatímco úterní souboje s týmem Jindřichova Hradce byly spíše tréninkové, tak souboje s Pískem se staly pro žákovské týmy spíše pohromou. Zvítězit dokázala pouze devátá třída a to rozhodně není dobré vysvědčení pro českobudějovické žákovské týmy. Díky velké střelecké potenci se souboje s Jindřichovo Hradcem se stává hráčem těchto dvou kol hráč šesté třídy Patrik Šíma s deseti body (7+3).

Devátá třída

V úterý v Jindřichově Hradci nedokázala devátá třída, jako jediný tým, dát svému soupeři více než deset branek. Utkání skončilo 9:4. V utkání byl nejvíce vidět Luboš Rob, který zaznamenal pět bodů (4+1).

V sobotu zajížděli deváťáci do Písku a měli svému soupeři co vracet. Letos vstřelili Písku ve dvou zápasech pouhý jeden gól. To se naštěstí povedlo zlepšit. Písek sice vedl po krásně sehraném signálu, ale nakonec se podařilo utkání obrátit a vybojovat vítězství 4:2. Nejvíce se střelecky prosadil David Bílek(viz foto) autor dvou branek. Utkání nebylo pro oko diváka.

Osmá třída

V úterý se zdařilo nevídaně. Mužstvo chytlo střeleckou slinu a počet gólů se vyšplhal až na nevídané číslo. Zápas skončil výsledkem 25:0!!! Nejvíce střelecké chuti měl Václav Pašek (viz foto), který dal šest branek.

Co se dařilo v Jindřichově Hradci, to se nedařilo v Písku. Střelecký prach zřejmě došel a tak muselo mužstvo po dobrém výkonu v první třetině nakonec spolknout hořkou porážku 2:1. Škoda, další dva body do společné tabulky by se mužstvům osmé a deváté třídy hodily.

Sedmá třída

Sedmáci nebyli pro Jindřichův Hradec v úterý moc dobrými hostiteli a na cestu domů mu přidali hezký výsledek 12:1. Nejvíce se dařilo Tomáši Jáchymovi, který zaznamenal pět bodů (1+4).

Zato v sobotu byli sedmáci k hráčům Písku již milejší a nechali je odvést si domů všechny body. O osudu zápasu rozhodla druhá třetina, kterou hosté vyhráli 4:2. Celkově pak zvítězili 3:4.

Šestá třída

Úterní zápas s Jindřichova Hradcem byl pro šesťáky velice jednoduchý. Brzo se ujali vedení a zápas dovedli do vítězného konce 14:2. Nejvíce „řádil“ Patrik Šíma (6+2).

Po takto vysokém vítězství určitě nikdo nečekal, že v sobotu domácí nezvítězí nad Pískem. Po první třetině to vypadalo, že domácí přeci jen opět zvítězí, vedli totiž 3:2. V dalším průběhu utkání již branky stříleli jen hosté z Písku a tak si domů vezou vítězství 4:3. Autorem dvou branek domácích byl Jan Bárta.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....